Paula revine la Teoretic

• publicat la: 22 septembrie 2013
Paula revine la Teoretic

Liceul Teoretic, vineri, a cules lauri. Laurii eforturilor depuse de-a lungul anilor de către profesori responsabili şi inimoşi care nu aşteaptă nimic în schimb… Poate doar un zâmbet peste timp şi ceva recunoştinţă… Unii o arată mai mult, alţii mai puţin. Vineri  am avut sentimentul unui răsfăţ cum rar ţi-e dat să guşti, pentru că s-a reîntors la matcă Paula Oneţ, absolventă a liceului ca şefă de promoţie în anul 2008. S-a reîntors în semn de recunoştinţă! A ales liceul ca locul unui valoros preambul la Premierea filmului al cărei regizor este, „După fel şi chip”. Şi a fost recompensată pentru acest lucru cu o sală ce s-a dovedit neîncăpătoare pentru numeroşi elevi dornici să o cunoască şi să-i fure câte-o fărâmă, câte-un ingredient, cât de mic, din reţeta succesului ei.

Şi Paula a fost generoasă. După o scurtă introducere, a urmat vizionarea filmului şi o sesiune de întrebări şi răspunsuri pe tema acestuia, a carierei, a vieţii de student. Elevii au putut afla lucruri mai puţin cunoscute din lumea cinematografiei, a festivalurilor de film, ea fiind deschisă să-şi împărtăşească experienţa personală mai tinerilor ei colegi.

Ca fostă profesoară, am regăsit o Paula aproape neschimbată. Eleva mărunţică, discretă, cu ochelari a devenit o domnişoară distinsă, aristocrată, sigură pe sine dar şi foarte modestă. Ieşirile în străinătate, numeroasele premii, recunoaşterea de la Cannes nu i-au alterat deloc educaţia în spiritul respectului pentru cel de lângă tine. Dăruieşte acelaşi zâmbet larg şi sincer oricui îi iese în cale. Cu siguranţă, unul din ingredientele principale ale succesului ei.

Există tendinţa unei reţineri în faţa unei persoane de succes, dar Paula este atât de dezinvoltă, de binevoitoare, de sociabilă, încât aceste bariere sunt dărâmate instantaneu. Priveşte Omul, şi nu Haina! Un lucru rarissim în zilele noastre.

În liceu, Paula visa să-şi deschidă aripile, să fie pregătită pentru Marele Zbor cu aripi cât mai colorate. Astăzi a reuşit să arate unei întregi comunităţi că aripile ei s-au deschis atât de mult încât au reuşit să-i adune pe toţi sub acestea. Cu generozitate. Cu admiraţie. Cu respect. Cu dragoste.

Succes, Paula, şi la mai mare! Liceul Teoretic este alături de tine!

 prof. Alina Iacobuţ, Liceul Teoretic Carei

Lasati un comentariu