Primul Congres al femeilor din UDMR.O preşedintă din Bihor

• publicat la: 28 September 2013
Primul Congres al femeilor din UDMR.O preşedintă din Bihor

Primul Congres al Organizaţiei de Femei a UDMR a început, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la manifestare participând circa 200 de delegate din partea a 22 de filiale teritoriale, la final urmând să se aleagă structura de conducere şi să se adopte Programul şi Regulamentul de funcţionare al organizaţiei, potrivit Mediafax.

La primul Congres Extraordinar al Organizaţiei de Femei a UDMR, care se desfăşoară, sâmbătă, la clădirea Casino din Parcul Central din Cluj-Napoca, sunt prezenţi şi au transmis mesaje, printre alţii, liderul Grupului UDMR din Senat, Marko Bela, vicepreşedintele politic al Uniunii, Borbely Laszlo, ministrul Apelor şi Pădurilor, Lucia Varga, preşedintele Organizaţiei de Femei a PNL, Andreea Paul, vicepreşedintele Organizaţiei de Femei a PDL, Sonia Drăghici, vicepreşedintele Organizaţiei de Femei a PSD.

De asemenea, în cadrul manifestării au fost difuzate mesajele video ale preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, şi preşedintelui Organizaţiei Femeilor din PPE, Doris Pack.

Organizatorii manifestării spun că pe ordinea de zi a Congresului se numără evaluarea rezultatelor activităţii de organizare din perioada ultimelor trei luni de la înfiinţarea Organizaţiei de Femei, definirea priorităţilor perioadei următoare, respectiv adoptarea Programului şi Regulamentului de funcţionare al organizaţiei.

Senatorul de Bihor Biro Rozalia a fost aleasă, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al Organizaţiei de Femei a UDMR, la primul Congres Extraordinar al organizaţiei desfăşurat la Cluj-Napoca.

Rozalia Biro, care a fost membru al comitetului de iniţiativă privind înfiinţarea Organizaţiei de Femei a UDMR, a fost singurul candidat pentru funcţia de preşedinte şi a primit 120 de voturi din partea delegatelor la Congres. Mandatul său va fi de doi ani.

Rozalia Biro are 48 de ani, a fost viceprimarul municipiului Oradea, este senator de Bihor din anul 2012 şi deţine funcţia de preşedinte al Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR.

Pe lângă preşedinte, Congresul a ales şi preşedintele executiv al Organizaţiei de Femei a UDMR, fiind vorba despre Nagy Emese, consilier personal al preşedintelui UDMR, precum şi cei şapte vicepreşedinţi.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu