Protest la Carei pentru Roşia Montană

• publicat la: 21 septembrie 2013
Protest la Carei pentru Roşia Montană

Sunteți invitați la un o manifestatie de solidaritate cu Roșia Montană, duminică de la ora 17,00 în fața Monumentului Ostașului Român din

CAREI !

Un grup de careieni  a solicitat autorizatie pentru desfăşurarea in limitele legalităţii a acestui protest si  solicită  susţinere in demersul lor.

Prin acest protest se va  cere oprirea proiectului de exploatare cu cianuri a aurului și a celorlalte metale prețioase de la Roșia Montană și retragerea legii speciale elaborate de Guvern pentru Roșia Montană Gold Corporation, care, așa cum a arătat și avizul negativ al Ministerului Justiției, încalcă mai multe legi constituționale, cum ar fi cele ale proprietății, ale protecției patrimoniului cultural și ale protecției mediului.

Sunt asteptati toti cei care doresc să protejeze mediul înconjurător  si patrimoniul românesc,avutiile naturale de care dispune România.

 Tot în data de 22 septembrie 2013 şi tot de la  ora 17.00 in P-ta 25 Octombrie si Pietonala Corneliu Coposu din Satu Mare  va avea loc din nou un protest impotriva deciziei date de Guvernul Romaniei cu privire la exploatarea Rosiei Montane.

Grupul de protestatari sătmăreni vor continua si duminica aceasta să isi exprime opozitia fata de aceasta decizie a Guvernului de a distruge Rosia Montana și de a atrage atenția cetățenilor asupra acestei probleme de actualitate care merită să fie tratată cu seriozitate.Vor avea loc ateliere de creatie si cantari la instrumente in aer liber dupa care se va  marsalui pe Pietonala Coposu.

Alte proteste in aceeasi zi vor mai avea loc si in orasele Bucuresti,  Cluj , Sibiu, Iasi, Arad, Bruxelles, Budapesta, Bacău , Oradea, Vaslui, Praga, New York, Madrid, Roma si lista este în completare.

redactia

comentarii

de Relutu la 22 septembrie 2013 - 08:18

Voi fi acolo!

de aurul ,dolarii si ardelenii la 22 septembrie 2013 - 10:00

Nea Ioane, matale ai 1kg de aur în curte, dar nu ştiu decât eu cum să-l scot printr-o metodă nemaipomenită. Uite îţi fac o ofertă

extraordinară: îl scot eu, drept răsplată că l-am scos din curtea ta îţi dau şi ţie 60 de grame redevenţă şi dacă mă ajuţi să ţi-l scot în 15 ani îţi dau de lucru şi-ţi plătesc salariu 5 grame pe an pentru că sunt de treabă şi nu vreau să stai ca prostu fără serviciu. Adică de fapt nu-l scot eu, îl scoţi tu, eu doar îţi împrumut uneltele, te învăţ cum să le foloseşti şi te răsplătesc pentru efortul de a-ţi scoate singur aurul din curte ca să mi-l dai mie.
Nu-i aşa că-i nemaipomenit? Ah, era să uit… şi cum tot nu-ţi mai trebuie la nimic o curte după ce am scos 1kg de aur din ea, voi lăsa acolo vreo 3 tone de cianură şi alte substanţe toxice… Cum? Nu-ţi fă probleme, crede-mă pe cuvânt că nu o să vă afecteze cu nimic! Nu, nu o să ajungă nici în apă, nici în grădină, jur pe ce-am mai scump!

de careian la 22 septembrie 2013 - 14:38

Apel

Salvati Roşia Montana! Urmeaza Ardeiu’ de Podiş, Castravetele de Şes şi Usturoiu’ de Deal .

de relu la 22 septembrie 2013 - 15:24

sau primaru penal?

Lasati un comentariu