Avantaje pentru angajatori de absolvenţi

• publicat la: 10 octombrie 2013
Avantaje pentru angajatori de absolvenţi

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare,prin directorul executiv  Marcel Maruşca,aduce la cunoştinţa agentilor economici a avantajelor ce derivă  din  încadrarea în muncă pe durată nedeterminată a absolvenților din promoția 2013 ai instituțiilor de învățământ.

Conform Legii 250 din 2013 pentru modificarea și completarea Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, acești angajatori beneficiază de câteva  facilități.

Unul dintre avantaje este acela că firmele care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ sunt scutiţi, pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă absolvenţilor încadraţi.

Reducerea contributiei se aplica din anul fiscal următor,pe o perioadă de 6 luni si constă in diminuarea sumei datorate lunar cu 0,5% pentru fiecare procent din ponderea personalului nou-angajat in conditiile prevăzute ,din numărul mediu scriptic de personal incadrat cu contract individual de muncă din anul respectiv.

 

redactia

 

Lasati un comentariu