Mai multe căsătorii ca anul trecut

• publicat la: 23 octombrie 2013
Mai multe căsătorii ca anul trecut

Datele furnizate de Serviciul de Stare Civilă arată că până acum au avut loc mai multe căsătorii decât în tot anul 2012. Divorţurile, naşterile şi decesele înregistrează valori aproape egale cu anul precedent. Populaţia municipiului este, însă, în continuă scădere.

Până în acest moment al anului, la Carei, s-au înregistrat 505 naşteri, faţă de 593, câte au avut loc pe tot parcursul anului 2012.Din păcate nu toţi nou-născuţii sunt careieni,ştiut fiind că spitalul careiean primeşte pacienţi din toate localităţile limitrofe dar şi din alte judeţe.

Registrul de Stare Civilă a eliberat în acest an 283 de certificate de deces, 122 de certificate de căsătorie şi 33 de certificate de divorţ. valorile sunt sensibil egale cu cele ale anului 2012, când au fost înregistrate 99 de căsătorii, 38 de divorţuri şi 364 de decese.

În primele 10 luni ale anului 2013,un numar de  9 persoane au solicitat schimbarea numelui. 191 de persoane au cerut reeliberarea certificatului de căsătorie, 750 au solicitat un certificat de naştere nou, în timp ce 323 de persoane au avut nevoie de reînnoirea unor certificte de deces ale apropiaţilor. Cauzele care au stat la baza acestor cereri au fost, într-o proporţie covârşitoare, pierderea celor iniţiale.

Datele furnizate de Margareta Bumb, juristul Serviciului de Stare Civilă arată că populaţia municipiului Carei este într-o continuă scădere. 

redactia

Lasati un comentariu