Vitralii – lumini şi umbre

• publicat la: 7 octombrie 2013
Vitralii – lumini şi umbre

A apărut numărul 16 al Revistei Veteranilor din Serviciile Române de Informaţii, “Vitralii – lumini şi umbre”, editată de Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Serviciul Român de Informaţii – A.C.M.R.R. din S.R.I., director colonel (r) Filip Teodorescu.

Tematica abordată în prezentul număr este diversă şi are la bază o serie de mărturii, documente, atitudini şi studii de caz, grupate în 4 mari capitole:

Memorie profesională, cu titlurile: Alogenii noştri, Gheorghe Gheorghiu-Dej la cea de-a XV-a sesiune a Adunării Generale a ONU –septembrie 1960, În dialog cu toţi românii, România în faţa invaziei, A la recherché du tresor perdu, Jertfe pentru cărbune, O zi din viaţa unui contraspion, Umbre pe imaginea Securităţii (I), Copilul cu buchetul de flori;

Istoria altfel – puncte de vedere privind: A patra dimensiune etno-spirituală a lui Eminescu: înainte-mergător pe calea făuririi Rmâniei Mari, Ungaria: anul ’56 , Rolul sovieticilor în revoluţia română, Decembrie 1989: Mărturii inedite;

Atitudini: Despre o iubire care nu a existat, O lectură de interes;

În sprijinul culturii de securitate: Simpozioane şi dezbateri: Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Note de lectură: Pentru dezvoltarea culturii de securitate, Un interesant dicţionar, Evocare a serviciilor de informaţii româneşti; Facebook.

Totodată, nu lipsesc titlurile deja consacrate, referitoare la activitatea asociaţiei editoare şi a membrilor săi din capitală şi din teritoriu: Din activitatea ACMRR-SRI; Prezenţi în viaţa şi cultura cetăţii; Vitralii – prezenţă şi ecouri.

Informaţii suplimentare la tel. 0740-084131, e-mail: voicusichet@yahoo.com, sau pe site-ul asociaţiei editoare: www.acmrr-sri.ro, e-mail: acmrr.bucuresti@acmrr-sri.ro.

Lasati un comentariu