17.000 euro şpagă în numele unui procuror sătmărean

• publicat la: 3 noiembrie 2013
17.000 euro şpagă în numele unui procuror sătmărean

Doi tineri din Valea lui Mihai şi-au denunţat, vineri seara, avocata care le-a cerut 17.000 euro şpagă în numele prim-procurorului Parchetului Satu Mare.

Cei doi fuseseră cercetaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare pentru trecere ilegală a frontierei iar avocata, Ancuţa Ardelean, din cadrul Baroului Satu Mare, i-a apărat în timpul anchetei.

În finalul cercetărilor, bihorenii, plecaţi la muncă în Belgia, fuseseră scoşi de sub urmărire penală şi amendaţi administrativ pentru faptele lor, soluţie care le-a fost comunicată acasă chiar zilele trecute.

Ardelean, neştiind acest aspect, i-a aşteptat vineri, când cei doi se întorceau în ţară, la Punctul de trecere a frontierei Valea lui Mihai, pentru a le aduce la cunoştinţă faptul că trebuie să plătească 17.000 de euro, bani care ar fi fost ceruţi de prim-procurorul Parchetului Satu Mare, pentru a nu fi trimişi în judecată.

Având dovada că avocata îi minte, cei doi bihoreni au sunat imediat la Telefonul verde al Direcţiei Generale Anticorupţie, pentru a sesiza fapta de corupţie, cazul fiind preluat de procurorii DNA Oradea.

În aceeaşi seară, în jurul orei 23, Ardelean a fost sunată de denunţătorii ei şi chemată la Valea lui Mihai ca să-i înmâneze un avans de 5.000 de euro din cei 17.000 solicitaţi. Tranzacţia a fost supravegheată, însă, de poliţiştii DGA Bihor şi procurorul şef al Biroului Satu Mare din cadrul DNA Oradea, Ciprian Man.

Femeia a fost ridicată imediat după preluarea plicului cu bani şi reţinută pentru 24 de ore sub acuzaţia de trafic de influenţă.

sursa ebihoreanul.ro

comentarii

de Horia Mărieș la 4 noiembrie 2013 - 08:05

Citesc, fără să vreau și un update: „Ancuța Ardelean este fiica preotului ortodox din Bixad și este căsătorită cu polițistul Loredan Ardelean, ofițer la Inspectoratul General pentru Imigrări – Biroul Satu Mare. Sora Lavinia este tot avocată.”

Pe scurt, tipa are, fără nici o discuție, „origine sănătoasă”. Să-i fie de bine.

Singurul lucru care mă miră este că avocata nu are prenumele de Éva Mária.
Păcat, fiindcă acest prenume este mult mai cunoscut în Carei. Are deja ștaif.

Lasati un comentariu