41 de persoane în audienţă la Avocatul Poporului

• publicat la: 13 noiembrie 2013
41 de persoane în audienţă la Avocatul Poporului

Biroul Teritorial Oradea al Instituţiei Avocatul Poporului, Daniela Pantis a susţinut miercuri, începând cu ora 10,30, audienţe la Satu Mare. Aproximativ 41 de persoane s-au prezentat la audienţele ce s-au desfăşurat în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ. Acordarea audienţelor este gratuită, iar petiţiile adresate instituţiei Avocatul Poporului sunt scutite de taxă de timbru.

Majoritatea oamenilor care s-au adresat avocatului miercuri , au prezentat probleme pe plan de fond funciar. Orice persoană fizică care se consideră lezată într-un drept al său de către o autoritate publică, cu excepţia autorităţii judecătoreşti, se poate adresa instituţiei Avocatul Poporului. Petiţia trebuie să cuprindă informaţii complete referitoare la datele de identificare ale persoanei lezate, drepturile şi libertăţile încălcate, faptele invocate, autoritatea reclamată, dovada întârzierii sau refuzul administraţiei publice de a soluţiona cererea.

Totodata acestia trebuie sa prezinte menţiunea obligatorie dacă petiţia face obiectul unei cauze aflate pe rolul instanţei judecătoreşti sau dacă a format obiectul unei judecăţi, precum si precizarea autorităţilor publice care au fost sesizate anterior. De altfel, la cerere, se vor anexa actele doveditoare în copie . Avocatul Poporului nu oferă consultanţă juridică şi nici nu poate reprezenta petiţionarii în justiţie. De altfel acesta nu poate interveni în cauzele aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti sau în cauzele în care instanţa s-a pronunţat.

sursa tv1samtel.ro

Lasati un comentariu