Acţiunea ,,Pomi de Crăciun”

• publicat la: 27 noiembrie 2013
Acţiunea ,,Pomi de Crăciun”

În această perioadă, premergătoare Sărbătorilor de iarnă, poliţiştii sătmăreni sunt angrenaţi în acţiuni de prevenire şi combatere a tăierii, transportului şi comercializării ilegale de material lemnos, mai ales a exemplarelor tinere de brad şi molid destinate a fi valorificate sub forma pomilor de Crăciun.

Din experienţa anilor trecuţi s-a constatat că în lunile noiembrie şi decembrie se intensifică activităţile ilegale de tăiere, transport, prelucrare, procesare şi comercializare a materialelor lemnoase, în special răşinoase. Astfel, pentru contracararea acestor activităţi ilegale, poliţiştii vor acţiona în zonele şi pe traseele vulnerabile, pe drumurile forestiere şi drumurile publice, în zonele împădurite cu răşinoase, în mod special brad, în pieţe, târguri, oboare sau alte locuri de comercializare. Vor fi intensificate acţiunile de control şi patrulare în fondul forestier naţional şi în vegetaţia forestieră din afara acestuia, în vederea depistării şi sancţionării persoanelor care taie ilegal arbori.

La aceste acţiuni participă alături de poliţişti şi specialişti din cadrul Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Satu Mare si Direcţia Silvică Satu Mare.

            Atragem atenţia că, potrivit articolului 19 din Legea 171/ 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2000 lei până la 5000 lei şi confiscarea materialelor lemnoase în cauză, transportul şi/sau comercializarea pomilor de Crăciun nemarcaţi cu sigiliul – crotaliu prevăzut de normele privind circulaţia materialelor lemnoase în vigoare.

Lasati un comentariu