Ajutoare comunitare integrale şi pentru ianculeşteni

• publicat la: 19 noiembrie 2013
Ajutoare comunitare integrale şi pentru ianculeşteni

Ajutoarele comunitare distribuite prin Serviciul de Asistenţă socială au ajuns în cursul acestei zile şi la Ianculeşti,sat ce aparţine de UAT Carei.

Sunt indreptăţiţi să primească ajutoarele comunitare somerii, cei cu venit minim garantat, pensionari cu pensie sub 400 lei, persoanele cu handicap si tutori ai copiilor cu unul sau ambii părinţi decedaţi.

Potrivit celor declarate de Ciprian Chiorean,delegatul satesc,in acest an vor beneficia de aceste alimente un număr de  67 de ianculeşteni dintre care 21 sunt  înregistrati pe lista celor cu handicap.

Cantităţile care vor fi distribuite fiecărei persoane sunt următoarele:
– făină de grâu- 15 kg
-făină de mălai -8 kg
-paste făinoase -0,5 kg
-ulei -5 l
– 1 cutie roşii in bulion
– 1 cutie zacuscă- 3 conserve de carne şi  zahăr 2 kg

Alimentele au fost depozitate in incinta fostei grădiniţe de lângă şcoala dărăpănată din lipsa oricărei investiţii din ultimii 23 de ani.

Rând pe rând,sătenii au venit să îşi ridice produsele cuvenite.Cei mai in vârstă au venit însoţiţi de copii lor iar cei care nu au reuşit să facă deplasarea din motive medicale au trimis prin rudele lor cartea de identitate in baza căreia se pot elibera.

Toţi cei cu care am stat de vorbă sunt  mulţumiti că în acest an se primesc toate produsele cuprinse in lista afişată la Primărie.

„Suntem bucuroşi că în acest an primim şi zahărul şi uleiul şi conserve de carne.Anii trecuţi,produsele au fost distribuite direct de la garajul celui ce le-a împărţit şi nu au fost atâtea feluri.E mai greu pentru noi dacă nu putem şi noi să primim locuri de muncă de la primărie care angajează numai pe alţii până şi aici la baltă la noi„,ne-a povestit domnul Nicolae,mai curajos din fire.

Au fost situaţii în care au venit  persoane in vârstă pentru a se interesa de ce nu se regăsesc pe liste in conditiile in care au trecută  pe cuponul de pensie suma de 391 lei cum e cazul Mariei Trif.

O altă persoană care a semnalat delegatului sătesc nemulţumiri legate de cuprinsul listei a fost Anişoara Toader,care nu are nici un fel de venit şi totuşi nu primeşte nici ajutor social şi nici ajutoare comunitare.

Chiorean Ciprian,delegatul sătesc care nu are nici la această oră Legitimaţie eliberată de primărie cum ar fi legal,a promis oamenilor că se va interesa de fiecare caz în parte pentru ca pe viitor să nu mai existe neconcordanţe între situaţia reală şi cea de pe listele cu persoanele care beneficiază de ajutoare.

 

  Daniela Ciută

comentarii

de Sabin la 20 noiembrie 2013 - 07:43

toti votam cipri primar ca ne da atatea ajutoare si nu le tine la el in garaj

de Horia Mărieș la 20 noiembrie 2013 - 09:05

Rugăm mult pe acestă cale pe domnul Ciprian Chiorean să se intereseze urgent și să rezolve înscrierea pe liste a tuturor persoanelor îndreptățite din Ianculești, cum ar fi de exemplu Maria Trif sau Anișoara Toader. Astfel de persoane se pare că au într-adevăr nevoie de ajutoarele comunitare distribuite prin Serviciul de Asistenţă socială.

Apropo, este vorba cumva de Serviciul Public de. Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Carei, condus de doamna Radu Monica si format din consilierii Leitner Monica, Keizer Gabriela și Pașca Dumitru? Dacă da, îi invităm cu respect pe respectivii, să nu se jeneze, să nu fie timizi, să răspundă chiar aici, la Comentariile de la BdeC la întrebarea de ce nu apar doamnele Trif și Toader din Ianculești pe listă. Ar fi o rezolvare operativă a problemei.

Vă asigur că prin această solicitare, n-am nici un fel de gând abscons, „nu vreau să creez din nou un mediu conflictual, să inflamez, să jignesc, să demonstrez din nou, niște treburi, idei, gânduri, bârfe, pe care le-am mai zis de o mie de ori” așa cum mă bănuia recent, și cum teatral de drăguț s-a exprimat despre mine, cu totul pe nedrept, distinsul organizator al fetivalului.
Că doar eu pe el îl protejam, pe el îl apăram insistent nu pe Pazvante Chiorul, ca să merit să-mi scrie mojicii. Dar n-a înțeles.

Vă garantez, că în această problemă, cea a ajutoarelor comunitare, sunt cât se poate de bine intenționat.

de csiki la 20 noiembrie 2013 - 09:20

si la carei unii primeste ajutoare de la stat si are in curte mercedesul

de Horia Mărieș la 20 noiembrie 2013 - 10:11

@de csiki la 20 November 2013 – 09:20

Dacă o să oferiți și niște date concrete, adică nume de ajutorați comunitari cu Mercedes în curte, poate că ar mai fi o minimă șansă ca astfel de porcării să nu se mai întâmple. Asta n-ar însemna că sunteți un turnător, un besugó, ar însemna doar că s-ar mai limita abuzurile. Dar așa, spunând doar „si la Carei unii primeste ajutoare de la stat si are in curte mercedesul” nu o să se rezolve niciodată nimic, iar cei care intr-adevar ar trebui sa primeasca, nu vor putea primi respectivele ajutoare.

de ajutorul la 20 noiembrie 2013 - 17:37

porcariile se intampla pt ca primaria carei accepta sa se intample si daca noi scriem si daca nu ca doar listele de handicapati contin nume de persoane in toata puterea dar care sunt in apropierea primasului de care vorbiti@!!!
si daca noi scriem tot nu se intampla nimic pt ca nu au nici un fel de rusine;de ce credeti ca pana acum nu se dadea zahar la oamenii din ianculesti si nici conservele de carne si de ce se imparteau ajutoarele din garajul delegatului satesc de pana acum????
si de ce jeno venea in sat numai la el si mai ales in preajma alegerilor????

oameni ca anisoara nu au loc de unii sanatosi trevuti la handicapati si care au prtetentia sa primeasca acasa ajutoarele ca le este rusine si sa mearga dupa ele!!!!

de Horia Mărieș la 22 noiembrie 2013 - 19:16

Chiar dacă pe listele existente la Ianculești, cele cu persoane cu handicap, definite prin HG nr. 600/2009 si HG nr. 950/2012 care primesc ajutoare comunitare, cineva a înegrit cu carioca numele persoanei aflată la poziția (nr. crt.) 8, intre Mânzatu Viorica și Oneț Valeria, conform fotografiilor prezentate in articolul apărut in „adevărul” de Satu Mare din ziua de 20 noiembrie a.c., pe exemplarul martor aflat la Primăria Municipiului Carei la Serviciul Public de Asistență Socială, se poate verifica extrem de ușor dacă este vorba de fostul delegat sătesc Ioan Oneț, sau nu.

Este o treabă foarte simplă, durează 10 secunde.

Poate o lămurește chiar domnul Dumitru Pașca, cel pomenit în articolul citat.

Lasati un comentariu