Coaja de ou

• publicat la: 10 noiembrie 2013
Coaja de ou

Una dintre cele mai bune surse de calciu este coaja de ou, pentru că are o compoziție foarte asemănătoare cu cea a oaselor și a dinților. În plus, coaja de ou poate fi utilă și la curățenie.

Dată viitoare când faceţi o omletă, gândiţi-vă că aruncaţi la gunoi un calciu extrem de uşor de asimilat pentru organism. Un adult are nevoie de aproximativ 1000 de miligrame de calciu în fiecare zi, iar un ou mare ascunde în coajă să până la 800 de miligrame. În combinaţie cu fosforul, calciul vă asigură oase şi dinţi sănătoşi. Iar alăturat magneziului, calciul vă menţine în formă maximă şi sistemul cardiovascular. În plus, o cantitate mai mare din acest mineral atenuează durerile menstruale şi previne apariţia alergiilor. Cojile de ou conţin în mod natural atât vitamina D3, cât şi magneziu. Ambele contribuie la o mai bună asimilare a calciului în oase. Totuşi, cum le putem introduce în alimentaţia noastră?

Uscaţi pentru câteva zile cojile a 4 ouă. Apoi trebuie mărunţite într-un mojar sau într-o râşnită, până când devin extrem de fine şi capătă consistenţa făinii. Următorul pas este extrem de important: trebuie adăugată zeama de la două lămâi şi tot atâta cantitate de miere. Lăsaţi apoi acest amestec la macerat timp de 3 zile.

În continuare există două variante: fie amestecaţi cu miere şi consumaţi ca atare, fie separaţi sedimentele cojii de ou, iar zeama care rămâne o amestecaţi cu miere. Amestecul trebuie luat înainte de mesele principale.

Atenţie, nu faceţi o astfel de cură mai mult de o lună. În plus, este neapărat nevoie de mişcare. Altfel, calciul se va depune pe oase sub formă de ciocuri.

Dacă nu aveţi nevoie de calciu suplimentar în alimentaţie, tot nu ar trebui să aruncaţi cojile de ou. Le puteţi găsi o mulţime de întrebuinţări. În primul rând vă pot fi de folos ca şi îngrăşământ pentru plante. Puneţi coajă de ou pisată într-o sticlă. După câteva zile veţi obţine un fertilizator natural şi veţi putea uda orice plantă. În plus cojile de ou puse direct pe pământ ţin departe dăunătorii.

Praful fin râşnit al cojilor este şi un foarte bun detergent pentru bucătărie. Cu el puteţi curăţa practic orice suprafaţă. Iar aceeaşi făină, pusă într-un săculeţ de tifon şi apoi în maşina de spălat alături de haine, devine un înălbitor natural, ieftin şi eficient.

În plus, cojile ouălor desfundă ţevile. Acestea împiedică acumularea depunerilor, deci le puteţi folosi în locul produselor din comerţ care pot provoca alergii şi probleme respiratorii.

sursa ro.stiri.yahoo

Lasati un comentariu