Concert de excepţie

• publicat la: 16 noiembrie 2013
Concert de excepţie

Sala Cavalerilor de la  Castelul Karolyi a fost gazda unui concert de  pian și vioară susținut de Lavinia Dragoș și Stela Danciu, talente ce cuceresc încet, dar sigur, publicul careiean iubitor de muzică clasică.Prezente extrem de feminine,interpretarea sensibilă era previzibilă.

Imprevizibilă a fost si forța cu care au transmis publicului mesajul bucăților muzicale din program.  Piese cunoscute din Mozart – Sonata pentru vioară și pian KV 304, Dvorak – Dans slav nr.2, Schumann – Sonată pentru vioară și pian op. 105 și Haciaturian – Nocturna au încântat publicul  ce a răsplătit cu îndelungi aplauze cele două artiste, iar acestea au oferit ca  surpriză  la bis-ul final, Dans Oriental de K. Mostras.

Prin muzică pot să transmit sentimentele şi trăirile sufletului meu”, a declarat pentru Buletin  de Carei violonista basarabeană Stela Danciu, iar  Lavinia Danciu a completat: „Prin ceea ce facem  încercăm să readucem în atenția publicului larg muzica clasică”. Este ceea ce au și demonstrat la prima întâlnire cu publicul careiean,în concertul din  seara de vineri 15 noiembrie 2013.

 Nicoleta Latis

Lasati un comentariu