Dragostea ca un război de uzură-lansare de carte

• publicat la: 12 noiembrie 2013
Dragostea ca un război de uzură-lansare de carte

Iubitorii de carte sătmăreni sunt invitați joi, 14.11.2013, ora 14, în Sala  Multimedia a Bibliotecii județene Satu Mare la o lansare de carte.

Dan Marius Cosma  își va lansa romanul „Dragostea ca un război de uzură”, recent apărut.

Evenimentul editorial este organizat sub auspiciile Consiliului Județean Satu Mare, în colaborare cu Biblioteca Județeană Satu Mare, Biblioteca Comunală Crucișor și se va derula în Sala multimedia, în prezența autorului, cu începere de la orele 1400.

Romanul va fi prezentat de către prof. Nicoleta Câmpian, gazetarul și publicistul Voicu D. Rusu, poetul Ion Bala și directorul editurii Citadela, Aurel Pop.

Autorul Dan Marius Cosma s-a făcut remarcat pe scena literară sătmăreană prin romanele sale „Corina”, „Duhul eclipsei” și „Cristian Dinstele”, dar și prin operele monografice „Crucișor – la răscruce de drumuri” și „Măriuș – însemnări monografice”.

Anul 2013 a fost unul bogat în realizări pentru bibliotecarul, scriitorul și artistul plastic Dan Marius Cosma. După ce, pe 23 mai, a fost vernisată expoziția sa de pictură „Crucișorul în imagini idilice”, găzduită de Biblioteca Județeană Satu Mare, iar pe 11 august a lansat monografia localității Măriuș, de această dată autorul își prezintă cel de-al patrulea roman, intitulat „Dragostea ca un război de uzură”., a declarat Câmpian Angela, directorul interimar al Bibliotecii Județene Satu Mare.

„Dragostea ca un război de uzură” este un roman al marilor pasiuni sau al marilor speranțe. Este un roman al luptei de fiecare zi cu banalul existenței, cu rutina zilnică, cu frustrările și neîmplinirile omenești. Personajele își duc existența discret, fără a fi animate de vise și idealuri mărețe, greu de atins. Ele sunt măcinate de acel război de uzură din care nimeni nu iese câștigător. Este un joc al orgoliilor mărunte care lasă, de fapt, goluri adânci, secătuind ființa umană., a declarat prof. Nicoleta Câmpian, lectorul romanului.

La eveniment sunt invitați să participe autorități publice locale, oameni de cultură, reprezentanți ai presei locale și iubitorii de literatură.

redactia

Lasati un comentariu