Liber la trafic internaţional de mărfuri prin Vama Urziceni

• publicat la: 6 noiembrie 2013
Liber la trafic internaţional de mărfuri  prin Vama Urziceni

Guvernul a decis în cadrul şedinţei de miercuri aprobarea unui Memorandum cu Ucraina privind deschiderea unui nou punct internaţional de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene între localităţile Sighetu Marmaţiei (România) şi Solotvino (Ucraina), informează Biroul de presă al Executivului român.
În cadrul aceleaşi şedinţe de Guvern a fost aprobat şi un memorandum cu Ungaria privind „modificarea regimului de trafic pentru punctul de trecere a frontierei româno-ungare de la Urziceni-Vallaj”.

În Memorandum se apreciază că „în prezent există condiţiile tehnice şi de infrastructură pentru creşterea nivelului de tonaj al traficului internaţional de mărfuri la PTF Urziceni-Vallaj, modificare care ar fi benefică pentru economia judeţului Satu Mare”.

Legat de memorandumurile privind cele două puncte de frontieră, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, a precizat în conferinţa de presă de la finalul şedinţei Executivului că necesitatea deschiderii lor este dată „cel mai probabil, de intensificarea relaţiei economice, cât şi de schimb de persoane, cu aceste două ţări, cu Ungaria, stat membru al UE şi, pe de altă parte, cu Ucraina, un vecin important al nostru”. AGERPRES/

comentarii

de Nagykárolyi la 7 noiembrie 2013 - 09:17

Foarte bine ! Mai putin se vor bucura locuitorii de pe strada principala din Urziceni.

de varu'romica la 7 noiembrie 2013 - 09:57

si eu ma bucur ca va fi mai usor de iesit cu scaunele si cu muncitorii pt intretinut casa din debretin

de Horia Mărieș la 7 noiembrie 2013 - 17:35

@de varu’romica la 7 November 2013 – 09:57

De întreținut casa cui din Debrecen/Debrețin ???

de emil la 14 noiembrie 2013 - 12:40

Nkk

O data suntem și noi de acord! Asa e, strada principala din Urziceni va suporta traficul de mărfuri. Nu știu însă cât timp va tine șoseaua, care nu e proiectata pentru încărcături mari. Sau nu vor trece tiruri, ci doar autovehicule pentru mărfuri, dar cu tonaj mijlociu și mic?

Lasati un comentariu