Miss si Mister Boboc 2013 la CT I.Maniu

• publicat la: 9 noiembrie 2013
Miss si Mister Boboc 2013 la CT I.Maniu

Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” încheie seria balurilor bobocilor, tradiționalul ritual de inițiere în viața de licean a elevilor de clasa a IX-a. Organizat de elevii claselor a XI-a, îndrumați de profesorii Elena Coşarcă, Sidonia Antal,Aurelia Naghiu, Dorina Oprea, Szaniszlai Zoltan și Augustin Moş, balul a avut o tematică surprinzătoare, „În jungla bobocilor”, permițând energiei specifice adolescenților să erupă în dansuri și probe surpriză.

Opt perechi de boboci au urcat pe scenă să convingă juriul format din Adrian Micovschi, director, Marius Rusu, director adjunct, prof. ing. Dorina Oprea, prof. Ioana Brisc, Cristina Câmpianu, hair stylist, Alexandra Mates si Raul Vidrean, Miss și Mister boboc 2011.

Au concurat pentru titlul de Miss și Mister boboc Claudia Băbuţiu, Denisa Varga, Bianca Popan, Larisa Rus, Carmen Kiss,Ioana Paşca, Melinda Silaghi, Alexandra Gal, Risko Jozsef, Vlad Borodi, Mircea Naghi, George Han, Matei Chiorean, David Secan, Raul Târsan și organizatorul Alin Zdroba, din solidarite cu o boboacă rămasă fără partener.

Și pentru că orice concurs de acest gen este o suită de probe care pun la încercare talentele și abilitățile participanților, nici acesta nu a făcut excepție. Bobocii au trebuit să demonstreze că sunt buni dansatori, că au perspicacitate și talent actoricesc.

Dansul tematic a adus în fața unui public ce a umplut sala festivă a școlii exuberanța acordurilor tribale în armonii moderne. Nu a lipsit nici ritmul latino și nici elegantul vals. Una dintre probele surpriză a constat în mimarea de către partener a unui cuvânt sau expresie ce trebuie ghicită de partenera sa,printre care furtună, leu, sau dansul ploii.

La a doua probă surpriză, concurenții au fost puși în diferite situații precum să ghicească gustul unui aliment legat la ochi, să-și convingă profesorul să nu-i dea nota unu pentru copiat sau să-l convingă pe leul junglei să nu-l mănânce, stârnind hazul publicului și al juriului. 

Spectacolul a fost punctat artistic de scenete interpretate de elevii claselor a XI-a și momente muzicale.

Elevii talentați al colegiului au fost reprezentați de Boby Pop, Gnandt Marko, Heinrich Pety și Vasile Grejuc. Lor li s-au alăturat Claudiu Țineghe, interpret și realizatorul decorului, trupa de dans modern Mistiquel din Pișcolt, coordonată  de învățătoarea Liana Erdei, și cunoscutul ansamblu Ceatăra,condus de Adrian Pașca, ai cărui dansatori împreună cu solista Andrada Anghiuș au adus pe scena Balului bobocilor ritmurile tradiționale codrenești. Școala de dans Lead & Folow, condusă de Bagossy Zoltan, a prezentat un dans latino, bachacha, și un vals vienez.

După o competiție strânsă, Miss și Mister Boboc la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu”sunt Larisa Rus și Raul Târsan. Pe locul II s-au clasat Bianca Popan  și Matei Chiorean, iar pe locul III Melinda Silaghi și George Han.

Au mai fost acordate și premii speciale Claudiei Băbuțiu , pentru Miss Popularitate, David Secan, Mister popularitate, Vlad Borodi, cel mai glumeț boboc,  Alexandra Gal, cea mai frumoasă costumație, Kiss Carmen, cea mai bună dansatoare, Risko Jozsef, cel mai simpatic boboc, Ioana Pașca, cel mai dezghețat boboc, Mircea Naghi, cel mai zâmbăreț boboc,Denisa Varga, cel mai amuzant boboc.

Cortina s-a lăsat, dar sentimentele de prietenie și solidaritate create pe parcursul repetițiilor au rămas, iar bobocii au trecut cu bine testul admiterii în colectivitatea elevilor Colegiului Tehnic „Iuliu Maniu”.

 Nicoleta Latis

comentarii

de Nagykárolyi la 9 noiembrie 2013 - 10:14

Daca „unii! au facut politica si campanie amtimaghiara din balul bobocilor de la Liceul Teoretic, cred ca si aici la Maniu au fost lucruri cel putin interesante : nici un maghiar nu a fost nici in juriu, nici intre cele trei perechi castigatoare. Totul are un gust de „egalare”. Asa este tovarasi uselisti ?

de emil la 9 noiembrie 2013 - 10:41

Nkk

Campaniile „antiunguresti” sunt declanșate, de multe ori, de comportamentul infatuat, grofesc, al unor minoritari unguri care nesocotesc limba oficiala și faptul ca locuiesc în Romania. Pe de alta parte, constat ca „tovarășii” supraviețuiesc tocmai în rândurile minoritarilor unguri, prin „modelul” de reprezentare internaționalist, pe etnii, în funcție de care „judeca”. Ceea ce nu este de mirare dacă se tine seama de etnia primilor comuniști din zona Carei.

de emil la 9 noiembrie 2013 - 10:42

Imediat după 25 octombrie 1944.

de Horia Mărieș la 9 noiembrie 2013 - 10:46

@Nagykárolyi

Ai driakului hăștia di pi la Maniu cu disciminarea lor cu tot, sunt ca și Dracula, ca să vezi și mătăluță bácsikám ce le-a putut trece prin cap! Au egalat scorul, ai? Deduc de aici că @Nagykárolyi recunoaște fără drept de apel că la Teoretic chiar a fost discriminare! Igazam van barátom?

Dacã a fost discriminate și la Maniu, dumneata ar trebui sa reclami imediat la Consiliul National pentru Combaterea Discriminãrii.
Tot este șef pe acolo Csaba Ferenc Asztalos, poate cã te și ascultă. Dă-i drumul repede, nu te abține. Nu este sănătos să te abții, să te chinuiești ca să ții forțat în tine tot rahatul ăla, mai ales pe cel care îl ai az agyadban.

de Horia Mărieș la 9 noiembrie 2013 - 11:04

@emil

Ce-ar fi să-i nominalizăm? Pe comuniștii oportuniști care au apărut imediat în Carei după 25 octombrie 1944, că până atunci nu erau nici de sămânță. Poate că o să Vă dau dau și eu o mână de ajutor la completarea listei. Poate ne mai ajută și alții, mă refer la cei care încă mai au memorie și care n-au fost vizitați până acum de neamțul Alzheimer. Poate ne ajută și distinsul domn redactor șef de la N&V, consilierul (de) privát(ă) al primașului, supranumit copy&paste fiindcă tot face el pe arhivarul, citând mereu din presa locală apărută de-a lungul timpului. Sigur hăsește individul în arhivaPrimăriei Carei, unde doar el are acces, listele complete.
De acord?

de urzica la 9 noiembrie 2013 - 11:13

Felicitari juriului care a ales dupa calitati si nu dupa cum e directiva de la tulipanyii de carei.
Au castigat cei care au meritat si nu trebuie sa fiti suparati ca cea mai frumoasa boboaca de la liceul Maniu e romanca.Si romanii nasc copii frumosi si nu trebuie sa va suparati ca exista si juriu care tine cont de calitatile concurentilor.
Numai comunistii erau obsedati de monopolul pe tot si pe toate adica noi suntem cei mai cei in toate domeniile.
Pacat ca la Teoretic nu s-a castigat pe merit dar si din aceasta experienta elevii au avut ce concluzii sa traga.Mai ales cei care nu au inteles ce se vorbea pe scena cand nu se traducea.

de Rusu Marius Andrei la 9 noiembrie 2013 - 11:14

Sincer, nu credeam ca se poate duce asa departe „lupta de gherila nationalista”. Imi pare sincer foarte rau pentru toti cei care gandesc ca si Nagykarolyi, eu traiesc de peste 30 de ani in Carei si niciodata nu am avut conflicte interetnice, din 15 familii cate locuiam in bloc, 13 familii erau maghiare, doar nu credeti ca ne vedeam zilnic si ne „bateam” pe criterii etnice. Din pacate exista o mana de profitori ai sistemului care ar face si chiar fac orice pentru a demonstra existenta a ceva inexistent, evident pentru a profita de avantajele pecuniare si nu numai ale acestui fapt. Cu respect pentru toti careienii fara gargauni in cap!

de vizitatorocazional la 9 noiembrie 2013 - 11:52

Citesc cu tristete ca mai exista inca in acest orasel nostalgici ai vremurilor de trista amintire cand diktatura hortysta isi impunea punctul de vedere cu trupele militare.
nu ar trebui ca tinerii de azi sa fie evaluati dupa criterii ca etnic roman sau etnic maghiar dar vad ca se insista de catre persoane apropiate probabil administratiei locale care impune acest curent.
Cum altfel se poate motiva lipsa oricarui anunt in presa romaneasca lansarea de carte a lui Elek Gyorgy cu titlul Tovabb kerdezek desi a beneficiat de prezenta domnului primar care este si presedinte al UDMR Carei?
In acest caz nu este discriminare?
Lasati copii sa creasca departe de aceste minti bolnave ale evului mediu si luati atitudine cei care puteti!

de supeeer la 9 noiembrie 2013 - 15:41

cel mai fainn ball!!!!!!!!!!!!
super jungla si fetitele!!!!!
bine rau de tot o fost!!!!!

de guad la 9 noiembrie 2013 - 15:55

hai serios, vizitatorule? ce stii tu?
ft bine domnu marius , sunt de acord cu dumneata, sper ca suntem multi care ne gandim la fel, aste e Carei-Nagykaroly.

de victor la 9 noiembrie 2013 - 16:00

Un decor deosebit!
Felicitari realizatorului si organizatorilor!
O Miss de nota 20 in acest an!
la fel si mister!

Lasati un comentariu