Proteste împotriva liderilor UDMR, Kelemen Hunor şi Laszlo Borbely

• publicat la: 26 noiembrie 2013
Proteste împotriva liderilor UDMR, Kelemen Hunor şi Laszlo Borbely

Sportivii din Târgu Mure îi acuză pe Kelemen Hunor şi pe Laszlo Borbely că, prin amendamentele depuse la proiectul legii descentralizării, s-au opus predării unor baze sportive către Primărie, astfel că acestea rămân la Ministerul Tineretului şi Sportului.

Peste 100 de sportivi din Târgu Mureş au protestat, vineri, împotriva liderilor UDMR, Kelemen Hunor şi Borbely Laszlo, cărora li se impută faptul că prin amendamentele depuse la proiectul Legii descentralizării s-au opus predării unor baze sportive către Primăria Târgu Mureş, astfel că acestea sunt prevăzute să rămână la Ministerul Tineretului şi Sportului.

Potrivit preşedintelui echipei de handbal „Mureşul”, Rad Tudor Dorel, prin amendamentele făcute de Kelemen Hunor şi Borbely Laszlo, municipiul Târgu Mureş este singurul oraş din ţară în care nu se acceptă ideea ca bazele sportive să fie trecute la Primărie, ceea ce înseamnă că sportivii vor trebui să se închine la minister pentru a putea intra în sălile de sport.

Şi primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a acuzat intervenţia celor doi, arătând că prin amendarea proiectului legii descentralizării, oraşul nu a mai primit bazele sportive prevăzute în forma iniţială a textului supus dezbaterii, modul în care acţionează liderii UDMR demonstrând clar dubla măsură pe care aceştia o aplică cu nonşalanţă.

De partea cealaltă, Borbely Laszlo a declarat că protestul nu este justificat, că de la oraş nu s-a luat nimic, ba mai mult, aici urmează să fie înfiinţat unul din cele opt centre regionale de excelenţă a sportului care urmează să fie constituite la nivelul ţării.

Într-un comunicat de presă, remis în urmă cu o zi, conducerea UDMR menţiona că în proiectul de lege a descentralizării pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea, din cele 85 de amendamente propuse de UDMR au fost acceptate 41 şi că „Legea descentralizării este importantă şi pentru judeţul Mureş, pentru că prin această lege noi putem impune poziţia UDMR”.

sursa politicaromaneasca.ro

Lasati un comentariu