Scandalul furtului din casetele de valori de la BCR Pitesti ia amploare

• publicat la: 1 November 2013
Scandalul furtului din casetele de valori de la BCR Pitesti ia amploare
Încă o reclamaţie a fost depusă, joi, la Poliţie, în cazul dispariţiei de bani şi bunuri din cutii de valori de la sucursala BCR din centrul Piteştiului, iar numărul total al plângerilor a ajuns la 12, transmite Mediafax.Reprezentanţii Poliţiei Argeş spun că suma care ar fi dispărut din cutiile de valori, potrivit reclamaţiei de joi, este de 100.000 de euro.

Conform unor surse judiciare, suma totală dispărută din cele 12 cutii de valori depăşeşte două milioane de euro.

Prima reclamaţie privind dispariţia de bijuteri şi bani dintr-o cutie de valori de la a sucursala BCR din centrul Piteştiului a fost depusă vineri, când o familie a reclamat că din cutia de valori i-au fost furaţi 130.000 de dolari şi 49.000 de lei, precum şi bijuterii din aur şi un ceas vechi de o sută de ani.

Luni, la Poliţia Argeş au fost depuse alte trei reclamaţii privind dispariţia de bani din cutii de valori de la aceeaşi bancă. Păgubiţii au reclamat dispariţia a 131.000 de euro, 400.000 de euro, respectiv 130.000 de euro.

Marţi dimineaţă, un bărbat a reclamat Poliţiei dispariţia a 200.000 de euro dintr-o cutie de valori a băncii, în cursul zilei de marţi fiind depuse alte trei reclamaţii privind dispariţia unor sume mari de bani.

Miercuri, alte trei persoane au depus plângeri privind dispariţia de bani din cutii de valori de la unitatea bancară din Piteşti.

Conform anchetatorilor, la sucursala BCR din centrul Piteştiului sunt 300 de cutii de valori, dintre care 105 sunt închiriate.

Surse din rândul anchetatorilor spuneau că există doi suspecţi principali în acest caz, între care un bărbat cu cetăţenie româno-spaniolă.

Sursele citate spuneau că cei doi bărbaţi sunt clienţi ai băncii de mai mult timp, iar în ultimele patru luni ar fi intrat frecvent în bancă, de unde ar fi ridicat bani din cutii de valori, după ce au avut şi ei bunuri în mai multe cutii de valori ale unităţii şi şi-ar fi făcut apoi dubluri ale cheilor de la acestea. Anchetatorii au ajuns la cei doi în condiţiile în care aceştia apar în imaginile de pe camerele de supraveghere ale băncii, surprinse vineri, înainte de a fi depusă prima plângere.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu