Un român, între primii 10 cei mai influenţi tineri din lume, în 2013 – Time

• publicat la: 13 noiembrie 2013
Un român, între primii 10 cei mai influenţi tineri din lume, în 2013 – Time

Ionut Budişteanu, românul care a proiectat maşina ieftină care se conduce singură, a fost inclus in topul revistei Time al celor mai influenti 16 tineri din lume, in 2013.

Tânărul, in vârstă de 19 ani, ocupă locul 9, urmat de fiica presedintelui Barack Obama, Malia (15 ani). Ionut a câştigat marele premiu de 75.000 de dolari la International Science and Engineering Fair (ISEF), unul dintre cele mai mari concursuri internationale de cercetare pentru elevi, organizat de compania Intel, cu sediul in Arizona, precizează Time.

Prototipul realizat de Ionut costă numai 4.000 de dolari, suma mult mai mică decât masina care se conduce singură de la Google, care costă 75.000 de dolari. Budisteanu a folosit inteligenţa artificială si a montat pe masină o cameră care să monitorizeze valorile de trafic, curbele, masinile si chiar oamenii.

„Sunt foarte mândru că reprezint România in topul Time”, a scris Ionut Budisteanu, pe pagina sa de Facebook, după publicarea topului.

Primul loc al clasamentului revistei americane este ocupat de cântăreata neo-zeelandeza Lorde, in varsta de 17 ani, urmata de compatrioata sa Lydia Ko, jucătoare de golf in vârstă de 16 ani si de Nick D’Aloisio, creatorul aplicatiei Summly, cumparata de Yahoo pentru 30 de milioane de dolari.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu