Accidente de circulaţie la final de săptămână

• publicat la: 15 decembrie 2013
Accidente de circulaţie la final de săptămână

La final de săptămână mai multe persoane au fost victimele unor accidente de circulaţie produse pe şoselele din judeţul nostru. În cazul unuia dintre aceste evenimente rutiere, victima a decedat, iar şoferul a părăsit locul accidentului fără a avea încuviinţarea Poliţiei.

 Accidentul mortal a avut loc sâmbătă, în jurul orei 17.00, pe Strada Gării din Halmeu, victima, un biciclist de 66 de ani, din Porumbeşti, pierzându-şi viaţa în urma impactului. De la momentul producerii accidentului, echipajele Serviciului Rutier sunt în alertă, efectuând investigaţii în teren pentru depistarea în cel mai scurt timp a şoferului implicat în evenimentul rutier. În anchetă, poliţiştii rutieri sunt sprijiniţi de poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Livada,  existând la acest moment indicii care pot conduce la identificarea conducătorului autoturismului.

            Au mai avut loc la final de săptămână alte două accidente grave şi trei evenimente rutiere în care victimele au suferit leziuni uşoare.

            Accidentele grave s-au produs la Păulian şi pe Strada Careiului din municipiu. La Păulian, au fost implicate în accident două tiruri şi un autoturism, o femeie de 46 de ani, fiind rănită grav. Evenimentul rutier s-a produs vineri, 13 decembrie a.c., în jurul prânzului, la faţa locului intervenind poliţiştii Serviciului Rutier.

Din anchetă a rezultat că Iulian I., de 22 de ani, din Dâmboviţa, conducând un autotractor cu semiremorcă, nu a păstrat distanţa regulamentară în mers faţă de un alt tir, condus de un sătmărean de 58 de ani, şi a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu un autoturism. În urma impactului a fost rănită grav o femeie de 46 de ani, din Târgu Lăpuş, pasageră în autoturismul lovit de tir.

            Toţi conducătorii auto au fost supuşi testării cu aparatul etilotest, rezultând că aceştia nu au consumat băuturi alcoolice înainte de a urca la volan.

            Un alt accident rutier grav a avut loc sâmbătă seara, în jurul orei 20.00, pe Strada Careiului din municipiu. De această dată au intervenit la faţa locului poliţiştii Biroului Rutier, stabilind că evenimentul s-a produs pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversare.

            Astfel, Bianka K., de 26 de ani, din Satu Mare, aflată la volanul autoturismului nu a acordat prioritate de trecere pietonilor Ioan K., de 33 de ani şi Maria K., de 26 de ani, care traversau regulamentar strada pe trecerea de pietoni marcată şi semnalizată corespunzător. Bărbatul a suferit leziuni uşoare în urma impactului, însă Maria K., din Carei, a fost rănită grav de autoturism.

            Nici în acest caz, conducătoare auto nu a consumat băuturi alcoolice, după cum a relevat testarea cu etilotestul, tânăra fiind anchetată pentru vătămare corporală din culpă.

            Alte trei accidente au avut loc la Racşa, Tăşnad şi Medieşu Aurit. Victimele au fost rănite uşor, însă doi dintre şoferi au părăsit locul accidentului fără a avea încuviinţarea Poliţiei.

La Racşa, un băieţel de 7 ani, lăsat nesupravegheat, a traversat strada prin loc nepermis şi fără să se asigure, fiind accidentat uşor de un conducător auto care a părăsit locul faptei. Bărbatul de 65 de ani, Ioan P., a fost găsit însă la scurt timp de poliţiştii rutieri din Negreşti Oaş şi este anchetat acum atât pentru vătămare corporală din culpă, cât şi pentru părăsirea locului accidentului. Bărbatul nu consumase alcool înainte de a urca la volan.

Şi la Medieşu Aurit, vineri, 13 decembrie a.c., o localnică de 55 de ani, care traversa strada prin loc nepermis şi fără să se asigure, a fost accidentată uşor de un autoturism. Şi în acest caz şoferul maşinii implicate în accident, a părăsit locaţia, fără încuviinţarea Poliţiei. Conducătorul auto a fost depistat în urma investigaţiilor ulterioare de către poliţiştii Serviciului Rutier, constatându-se că acesta a condus sub influenţa alcoolului. În momentul testării cu aparatul etilotest Bogdan P., de 25 de ani, avea o concentraţie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul şofer este anchetat în cadrul unui dosar penal pentru comiterea a trei infracţiuni: vătămare corporală din culpă, conducere cu alcoolemie peste limita legală şi părăsirea locului accidentului.

La Tăşnad a mai avut loc sâmbătă, după ora 22.00, un accident uşor. Un tânăr de 25 de ani, aflat la volanul autoturismului, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, ieşind pe acostament şi intrând într-un stâlp de susţinere a firelor electrice. Hubert C. a fost transportat cu ambulanţa la spital, medicii stabilind că a fost rănit uşor. Tânărul nu consumase alcool înainte de a urca la volan    .     

  Acţiuni la Petin şi Ambud pentru prevenirea comiterii de infracţiuni 

            La final de săptămână poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, în colaborare cu poliţişti ai Serviciului de Ordine Publică şi ai Secţiei 1 Valea Vinului Poliţie Rurală au desfăşurat ample acţiuni în mai multe cartiere din localităţile Petin şi Ambud, în vederea prevenirii şi combaterii infracţiunilor de natură judiciară. În aceste activităţi au fost angrenaţi şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

            La domiciliile a 8 persoane au fost găsite arme albe şi diverse bunuri – telefoane mobile, aparatură electronică şi o drujbă – a căror provenienţă nu a putut fi justificată şi care ar putea fi obţinute prin comiterea unor infracţiuni. Poliţiştii derulează anchete pentru clarificarea situaţiei acestor bunuri şi probarea activităţii infracţionale.

            De altfel, tot în cadrul acestor acţiuni a fost depistat şi principalul suspect în cazul sustragerii unor bunuri dintr-o locuinţă din Apateu, pe numele lui Alexandru L., de 29 de ani, fiind întocmit dosar penal pentru furt calificat.

Lasati un comentariu