Concurs Culinar Carpatic

• publicat la: 6 decembrie 2013
Concurs Culinar Carpatic

 

Competiția Patrimoniului Culinar Carpatic, concurs transfrontalier de competențe culinare şi de management turistic şi gastronomic, pentru instituțiile de învățământ din regiunile carpatice  a avut loc în 29 noiembrie 2013, la Școala Tehnică de Servicii de Restaurant și Turism a Universității Naționale de Tehnologii Alimentare din Ivano – Frankivsk, Ucraina, în cadrul proiectului Rețeaua Patrimoniului  Culinar Carpatic implementat de CCIA SM în calitate de partener.

Scopul principal al concursului a fost de a crește rolul și importanța cunoaşterii şi păstrării tradițiilor culinare din regiunile carpatice în rândul tinerilor, angajatorilor și sectorul educației .

Au fost organizate 3 secțiuni: – А . Arta culinara , B. Managementul unui restaurant tradițional, C. Organizarea unui circuit gastronomic. Au participat 13 echipe reprezentând instituții de învățământ profesional din regiunile carpatice din România, Slovacia, Ungaria și Ucraina, respectiv cele acoperite de Rețeaua Patrimoniului  Culinar Carpatic (regiunea Ivano – Frankivsk din Ucraina, județul Maramureș și județul Satu Mare din România, Szabolcs – Szatmár- Bereg din Ungaria, regiunea Kosice din Slovacia) și regiunea Zakarpatia din Ucraina.

Din juriu au făcut parte experți în restaurație, maistri in arta culinara, specialisti in catering, în managementul unitatilor de cazare si alimentatie publica, personalitati de marca. La invitația CCIA Satu Mare, Excelența Sa doamna consul general al României la Cernăuți, Eleonora Moldovan , a prezidat juriul pentru secțiunea B- Managementul unui restaurant tradițional, iar unul dintre membrii juriului din secțiunea A – Arta culinară a fost maistrul sătmărean în arta culinară Traian Costinaş.

Echipa Colegiului Economic Gheorghe Dragoş din Satu Mare, coordonată de profesoarele Violeta Bran şi Margareta Costinaş, a fost compusă din elevele : Cynthia ERDEI şi Mădălina SILAGHI, care au avut o prezentare deosebită, au fost extrem de apreciate şi au reuşit să obțină 2 diplome de excelență, una pentru comunicare şi alta pentru gândire critică, fiind singura echipă cu 2 diplome acordate.

Felicităm echipa Colegiului economic Gheorghe Dragoş pentru rezultatele de excepție!


 

Lasati un comentariu