De ce sunt mai bune merele româneşti decât cele de import

• publicat la: 8 decembrie 2013
De ce sunt mai bune merele româneşti decât cele de import

O analiză comparativă arată că merele românești sunt mai dulci și conțin mai mulți nutrienți decât merele de import. Studiul a fost făcută pe mai multe loturi de mere din soiurile Jonathan şi Golden.

La analiza fizico-chimica s-a constatat că Jonathanul românesc este cu 20% mai dulce decat Jonathanul polonez, iar conţinutul de substanţă uscată solubilă şi cenuşă (care indică prezenţa mineralelor şi a diverşilor compuşi) este cu 25%, respectiv 80% mai mare decât la Jonathanul polonez, potrivit agrointel.ro.

 

”La soiul Golden, merele româneşti sunt cu 22% mai dulci decât cele italiene şi cu 14% faţă de cele turceşti. De asemenea, substanţa uscată solubilă este cu 13% mai mare decât la cele italiene şi cu 5% faţă de cele turceşti”, a declarat președintele Asociaţiei Consumatorilor de Produse Alimentare România, Mihai Panait, pentru agrointel.ro.

Consumul de mere are numeroase acţiuni benefice: depurativ sangvin si antiseptic intestinal, stimuleaza activitatea enzimelor şi înlesneşte arderile din organism, antioxidant, ajută digestia, previne infecţiile aparatului respirator; consumate seara au acţiune calmantă asupra sistemului nervos.

sursa money.ro

Lasati un comentariu