Lumea legendelor românești.Lansare de carte

• publicat la: 11 decembrie 2013
Lumea legendelor românești.Lansare de carte

Biblioteca Județeană, instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Satu Mare, găzduiește joi, 12 decembrie 2013, lansarea celui mai recent volum ce poartă semnătura lui Ioan Marian Chiorean, intitulat „Lumea legendelor românești” .

Evenimentul editorial se va derula în sala multimedia, cu începere de la orele 1500, în prezența autorului.

Volumul „Lumea legendelor românești” a văzut lumina tiparului la editura sătmăreană Ispirescu în acest an și este o ediție bilingvă, româno-engleză, în traducerea autorului, „An Outline of Romanian Mythology”.

Prefațatoarea cărții, prof. Violette Chereches, mărturisește că „…În aceste pagini descoperim, plini de înfiorare, vraja unor vremuri de mult apuse, și, mai ales, farmecul simbolurilor de înțelepciune ale neamului nostru.”

Date despre autor:

Ioan Marian Chiorean s-a născut la Marghita în județul Bihor. A absolvit cursurile Facultății de Drept și ale Facultății de Studii Politice din cadrul unor prestigioase instituții de învățământ bucureștene.

Sătmărean prin adopție, debutează pe tărâm literar în 1990, în paginile revistei „Pleiade”. Continuă să publice articole în revistele „Mesagerul albastru” și „Eroii neamului”.

În anul 2011 publică romanul istoric „Poarta Levantului” și versiunea tradusă în limba engleză „Gate of the East”. În același an vede lumina tiparului și romanul „Enigma păsării Phoenix”. În 2012 apare volumul de versuri „Cuvinte răstălmăcite” și romanul „Întoarcerea păsării Phoenix”, tradus în limba engleză, sub titlul „Flight of the Phoenix”, în 2013.

Revista internațională „Cervantes” îi acordă autorului Ioan Marian Chiorean diplomă de excelență, iar Congresul Spiritualității Românești de la Alba Iulia îi conferă Diplomă de excelență pentru susținerea românității și promovarea idealului național. În anul 2013 este premiat la Festivalul Național de Poezie de la Ocnele Mari.

Lasati un comentariu