Seară de balet la Clubul Elevilor

• publicat la: 12 decembrie 2013
Seară de balet la Clubul Elevilor

Tradiționala serbare de Crăciun a cercului de coregrafie a Clubului elevilor  din Carei a fost de fapt o invitație în lumea fascinantă a baletului. Pe muzica lui Léo Delibes, baletul în trei acte „Coppelia” are ca personaje Swanilda,Franz, Coppelius, prietenii Swanuldei și multe păpuși, interpretate cu multă însuflețire de membrii cercului de coregrafie de la cel mai mic la cel mai mare.

În rol de povestitor a fost Emilian Fogaș.În actul I, câteva păpuși sunt însuflețite de meșterul păpușar Coppelius. Rând pe rând, micuțele dansatoare sunt însuflețite de păpușar interpretat cu multă însuflețire de Claudian Șiman. Coppelia, preferata meșterului, urmărește totul de la fereastră. Curând piața se umple de lume, se dansează mazurca, iar un grup de tineri venit dintr-un sat unguresc învecinat dansează ceardașul. În curând se lasă noaptea,iar Coppelius iese din casă și pierde cheia. Swanilda și prietenele ei o găsesc și curioase intră în casa meșterului.

Actul II cuprinde o serie de dansuri împrumutate din alte spectacole de balet. A fost oferit, astfel spectatorilor „Dansul îngerașilor”, fragment din baletul Don Quijote de Ludvig Minkus, Dans chinezesc și Dans spaniol, fragmente din baletul Spărgătorul de nuci de P. I. Ceaikovski, un dans indian și un dans polonez.

În acest act Coppelius le găsește pe Swanilda și prietenele sale, care se sperie de el și sunt apoi alungate. Încurcăturile provocate de gelozia Swanildei încep să se lămurească, iar Dansul păpușii limpezește lucrurile în finalul actului.

Actul trei este triumful dragostei sărbătorit de mulțime în piață la nunta Swanildei, interpretată de Adela Dobocan, și a lui Franz, în a cărui rol a fost Claudian Șiman.

La final, coregrafa Cătălina Curceanu s-a adresat publicului cu prilejul celor 30 de ani de carieră profesională de la Carei: „De curând, în septembrie, s-au împlinit 30 de ani de când am venit la Carei. Am vrut să aniversez prin ceea ce mă reprezintă: baletul. Oricine intră în Carei să mă caute, întreabă de Cătălina Balerina.Mulțumesc părinților care m-au sprijinit mereu. Eu le ceream puțin, iar ei mereu îmi ofereau peste așteptări. Vreau să mulțumesc apoi cadrelor didactice prezente în sală pentru cât de frumos își educă elevii ce sunt și membri ai cercului nostru. Și pentru că o văd în sală, mulțumesc și Vioricăi Fărcaș, fostă directoare a instituției noastre, care a venit la Carei tot acum 30 de ani. Sfaturile pe care mi le-a dat mă ajută și acum. Mai vreau să amintesc si pe cel care din păcate nu mai  este printre noi, fostul director Torja Ioan, care de acolo de unde este cred că se bucură pentru ceea ce am realizat în această seară. Îi mulțumesc, de asemenea directorului actual al Clubului elevilor, Aurel Irimie, care va continua ceea ce a început Torja Ioan.”

Membrii cercului de coregrafie, reprezentați de Adela Dobocan și Claudian Șiman, au dezvăluit surpriza pe care i-au pregătit-o lui „tanti Cătă”: un tort,un cadou  și două  discursuri emiționante.  

Venirea Moșului încărcat cu cadouri oferite de Primăria Carei a încheiat seara în explozia de bucurie din glasurile celor mai mici dansatori ai cercului de coregrafie.

 Nicoleta Latiş

comentarii

de Eva la 13 decembrie 2013 - 11:04

„tanti Cata”, cred ca ar trebui sa mai schimbi coregrafia ca-i cam invechita si de pe vremea comunista, costumele in schimb au fost frumoase,discursul tot ca pe vremurile impucatului.

de Eva la 13 decembrie 2013 - 11:04

impuscatului

de Prof. Iederan Dumitru la 13 decembrie 2013 - 11:31

O felicit pe colega mea Catalina pentru frumosul spectacol si pentru discursul de final.

de Catalina la 13 decembrie 2013 - 11:39

Stimata doamna Eva cu tot respectul ca ati participat la aceasta premiera, tin sa va aduc la cunostinta ca aceasta coregrafie respecta intocmai coregrafia clasica a anului de debut 1870, ceea ce nu are nici o legatura cu comunismul.
Oriunde in lume ati umbla ve-ti intilni aceeasi coregrafie atâta timp cât se respecta libretul care este acelasi in toata lumea. Sigura schimbare a acestei coregrafii a fost in actul II unde a fost Adaptata pentru toate categoriile de varsta a copiilor.

de Claudia la 13 decembrie 2013 - 11:46

Felicitări Cătălina pentru acest spectacol minunat, pe care unii spectatori se pare că nu au înteles prea multe, probabil erau prea ocupati cu plimbările repetate prin sală, în loc să asculte cu mai multă atenţie povestitorul.

de lucinda la 13 decembrie 2013 - 16:04

„Îi mulțumesc, de asemenea directorului actual al Clubului elevilor, Aurel Irimie, care va continua ceea ce a început Torja Ioan.”Nu inteleg ,nu dl Podoba este director? Sau nu conteaza competenta in acest oras?

de Chiar asa la 13 decembrie 2013 - 16:36

Chiar asa!!Pai nu Mircea Podoaba e noul Director ???? Zau ca nu mai intelegem nimic ce se intampla la Clubul elevilor !!Poate ne lamureste si pe noi cineva.

de Carmen la 13 decembrie 2013 - 18:44

„Astfel,începând din 2 decembrie 2013,urmare a adresei oficiale sosite pe adresa Clubului careiean,prof.Mircea Podoba este desemnat ca şi cadru didactic coordonator al Clubului Elevilor Carei,cu drept de semnătură pentru plăţile din Trezorerie”/
Pe Irimie cine l-a numit director?
Faptul ca sta mereu in primarie la domnu,l primar are importanta ca sa fie numit asa la un spectacol?
Despre domnul Mircea tot vedem cate diplome culege la competitii dar inca nu am auzit nimic despre acest domn Irimie? Cu ce se ocupa la Clubul Elevilor?

de Apașul cu harpă la 14 decembrie 2013 - 06:31

S-a consumat multa energie in realizarea acestui spectacol. Din pacate, toata motivatia a fost una politica: lupta PSD-ului pentru postul de director al Clubului copiilor. Ar fi trebuit sa fie o seara frumoasa, dar dna Catalina a facut-o sa aiba un gust amar.
Ieremie, efectiv nu intelege ca o numire de director trebuie girata de un for superior, care confirma ca esti intr-adevar competent. El s-a legat de scaun, si-a bagat degetele in urechi, si-a inchis ochii si striga tare ca el detine adevarul. Daca nu ar fi fost vorba de copii, m-ar fi amuzat ridicolul situatiei.
Nu e cu nimic gresit sa iti faci propaganda politica, dar incercati, va rog, sa lasati copiii departe de orgoliile dv.

de Ingeras la 14 decembrie 2013 - 08:58

Nesimtiti sunteti cei care criticati pe nedrept. Doamna Catalina a facut mult pentru acest oras, niciodata nu s-a ascuns in spatele unui partid, nu politica a facut-o cunoscuta. Sa nu luati in seama d-na Catalina, pana cand aveti invidiosi atata timp e bine si nu se poate critica numai pe cei care fac ceva. Ne bucuram ca existati si stim cat de mult iubiti copii dar sa stiti ca si copii pe dumneavostra.

de Apasul cu harpa la 14 decembrie 2013 - 09:09

Nu s-a ascuns in spatele PSD-ului, ci face campanie pe fata, eu asta am spus.

de Supuran Manuela la 16 decembrie 2013 - 22:02

Despre ce campanie pomeniti ,voi ,cei ascunsi sub false identitati ,v-ati mutat jocurile murdare aici ??!!Nu va ajunge sa manipulati ,politizand ,intreg orasul ,semanati ura si discordie ,la tot pasul ,in numele unei democratii afisate ,a unor idealuri josnice si personale ??!Transformati si distrugeti ,calcand in picioare ,fara scrupule ,tot ce este frumos ,uman si de bun simt ,in acest oras ,asumandu-va victorii penibile ,care degradeaza moral si distorsioneaza viata intregii comunitati !!!Domnule „Apas ” ,acesta este gustul amar ,iar nu ,cel al unui eveniment cultural ,deosebit ,care s-a dorit a fi un mesaj de pace si iubire ,un indemn la toleranta ,bunatate si intelepciune ,mesaj ,pe care ,cei ca d-voastra ,nu-l vor intelege niciodata !!!Unica si marea problema este ca ,acesti oameni ,sunt alesii nostri , ei fac regulile jocului , isi aroga drepturi la care ,noi ,nu avem acces ,ne obliga la un teatru politic murdar ,care ne mutileaza sufleteste ,in numele legii ,al dreptatii ,al democratiei….Iar, celor care si-au pus intrebari ,in loc sa savureze unicitatea momentului ,si nu stiu decat sa improaste noroi ,le raspund ca :”acest Irimie ” ,este Ieremie Aurel ,fratele meu ,un om cu calitati si defecte ,dar ,cu principii morale , care a fost propus si sustinut ,de intregul colectiv al Clubului Scolar ,( nicidecum de vreun partid )pentru functia de director ,un idealist, caruia nu-i sta in caracter sa se ascunda in umbra nimanui ,care ,poate nu are diplome la vedere ,dar este capabil si a vrut sa se implice ,insa a uitat ,jurist fiind ,ca ,la noi „cu dreptatea, mori in mana ” , ca legea o fac cei despre care am vorbit mai sus ,ca ne-am lasat impresionati de niste demagogi ,pe care i-am ales ,si care ,deocamdata ,dar nu definitiv ,”au painea si cutitul in mana ” !!!Vehementa acestui comentariu ,nu are nicio legatura cu faptul ca este vorba despre fratele meu ,(se intampla si altora ), nu face aluzie la vreo persoana anume(poate la cele care s-au dorit mesagerii unora sau altora ) ,nu este o sarada politica ,(m-am convins demult ca nu am ce cauta pe aceasta scena) ,am dorit sa-mi exprim liber si sincer ,punctul de vedere ,pentru ca ,in ciuda unor astfel de evenimente ,ma incapatanez sa sper si sa cred ca ,,totusi ,exista dreptare ,bunatate si iubire intre oameni !!!

de Miclaus Nelu la 16 decembrie 2013 - 22:32

,,totusi ,exista dreptare ,bunatate si iubire intre oameni !!!
Aveti dreptate si tocmai de aceea trebuie sa ne respectam unii pe altii si sa vedem si realizarile celor din jurul nostru.
E pacat sa va lasati impinsa de subiectivism si sa refuzati altor oameni posibilitatea de a ipartasi din experienta lor care a adus numai servicii tinerilor orasului.
Persoana de care vreti sa ne convingeti ca este pusa de vreun partid se numeste MIRCEA PODOBA si numai pronuntarea acestui nume cuprinde bunatate si iubire pentru aproapele nostru!
Acest om chiar face performanta cu copii orasului fara deosebire de situatia materiala si decat sa se milogeasca la primarie mai bine aduce de acasa o paine unsa pentru ei.
Stiti Dvs cite deplasari au facut si multi nu aveau bani de o paine iar Mircea Podoba manca impreuna cu ei in camera ca sa nu se simta prost ca sunt saraci?
Dar au venit acasa cu medaliile obtinuta la gat si pentru ei a fost de ajuns!
Stiati ca acesti copii dorm pe la cunostintele lui Mircea de multe ori pentru ca nu au bani de hotel si nici primaria nu le plateste deplasarile asa cum face cu alti apropiati.
Ce va face sa credeti ca numai fratele dvs are dreptuil la un post de conducere?
Ce il recomanda pentru acest post?
Unde trebuie sa citim despre performantele obtinute cu elevii de care se ocupa?
Pana in prezent antrenorul Podoba a demonstrat ca stie sa gestioneze un club si ca stie sa faca din o sala parasita fosta centrala termica o moderna sala de sport! Si toate awcestea prin munca lui si a voluntarilor care au crezut in el.Stim ca sunteti o persoana deosebita dar e bine sa lasati sa demionstreze si domnul Irimie cate ceva daca doreste sa detina functii de conducere,adica sa ne arate prin fapte ce stie si nu prin tribunale.
Nu am citit sa fi luat pozitie cand a fost pus politic iancsi Torzsa.Sau cand domnul Sabau a trebuit sa plece de la club.
Faptul ca aveti un dinte impotriva celui mai iubit si apreciat antrenor din Carei si care a pus pe picioare in Carei tenisul de masa ajungand sa fie vizitat total nepolitic de presedintele federatiei nationale de tenis din Romania si sa fie apreciat de acesta,nu face decat sa va discrediteze si ar fi pacat pentru ca nu ati merita asa ceva.
La sati barbatii sa isi demonstreze fiecare valoarea lui si cel mai bun sa castige pentru ca astfel si orasul va avea de castigat si doar asta ne dorim cu totii,nu?

de inusicanepa la 16 decembrie 2013 - 22:52

ba da fraieri mai este unii ca nu vad jocurile comunistilor!!!!!
ieuroii de la vanzarea de teren de la fbirca de canepa au cam disparut si mare foame de banuti este…..trebe postu la spital si trebe muncit pt ca sa deie jenica acordu’…bagati mare ca acusi pune botu fraieru credeti

de cititorparinte la 16 decembrie 2013 - 23:07

„greseala” lui podoaba este ca nu s-a laudat mereu cu performantele sale si a stat mereu sa se ocupe de copii si de administrarea clubului tapo.
fiind un om cu coloana nu stie sa faca plecaciuni si nu sta mereu la primar in antecamera!
dumnezeu te ajuta da nu iti baga si in straita iar antrenorul podoaba a facut pt oras cat altii nu fac in o viata!
el a facut echipe de tenis in timp ce altii au daramat si ce a fost la oras!
aici e buba si pt asta se incearca mazilirea lui ca nu se stie slugarii la stapanii comunisti ce conduc orasul!
pt el nu sunt bani de renovat fatada si izolat da pt o biserica noua se poate ca de acolo vin mai multe voturi si nu de la parintii saraci ce aduc copii la mircea!noi suntem acolo ca o familie si tare cred ca e mare frica ca se va afla ce cupleraie sunt pe la club cu sustinerea orasului ca nu degeaba baga ei betele in roate!

de romi la 16 decembrie 2013 - 23:08

cui ii este frica de mircea podoba si de performantele sale pe toate planurile?????

de Apașul cu harpă la 16 decembrie 2013 - 23:59

@pt. dna Supurean:

1. Ma ascund sub identitate falsa, pentru ca sunt suficient de destept incat sa nu devin victima colaterala a luptei politice.
2. Sunt o voce din Carei si asta e tot ce trebuie sa stiti.
3. Nu manipulez (nu am facut nici o afirmatie in sensul de a determina pe cineva sa actioneze in vreun sens). Am spus doar ca am un gust amar.
4. Daca fac vreun „joc”, as vrea sa aflu. Imi placeau jocurile cand eram copil. Nu mai practic acum.
5. Sunteti absolut sigura ca sunt „murdar” ? Pe ce baza?
6. Nu eu fac politica ci D-na Catalina a facut. Eu nu am facut si nu fac. Prostii spuneti din nou.
7. Din cele 2 fraze scrise de mine, ati ajuns la concluzia ca am „idealuri josnice”? Nu vi se pare ca ati sarit cam rapid la concluzie? Pana si Freud ar fi fost mai rezervat.

Doamna Supurean, as mai putea sa mai continui sa va adresez intrebari retorice in legatura cu mizeriile pe care le-ati debitat aiurea, dar ar fi prea obositor.
Mi le-am adresat mai mult mie. Este probabil reactia normala cand intalnesti oameni cu spume la gura: iti faci o mica verificare, sa vezi daca nu te-ai molipsit.

de Mutemfuște la 17 decembrie 2013 - 06:21

@Supuran Manuela la 16 December 2013 – 22:02: „…..totusi, există dreptare, bunătate și iubire între oameni!!!”

Evident. Vine acușica. Mintienaș. De la Judecătoria CAREI:

Nr. unic (nr. format vechi): 3440/218/2013, Data inregistrarii: 03.12.2013, Materie: Civil, Obiect: ordonanţă preşedinţială obligatia de a face, Stadiu procesual: Fond. Părţi: CLUBUL ELEVILOR CAREI, Petent -ADMINISTRAŢIA JUDEŢEANĂ A FINANŢELOR PUBLICE SATU MARE – SERVICIUL DE TREZORERIE ŞI CONTABILITATE PUBLICĂ CAREI, Intimat. Prima ședinţă în data de 16.01.2014.

de Erwin la 17 decembrie 2013 - 07:23

Doamna Manuela tot respectul pentru Dvs.!
Am inteles ca sunteti asistenta medicala si ca sunteti deosebit de competenta si apreciata la locul de munca!
Va rog sa ne spuneti daca la spitalul CArei doamna Rat a fost aleasa de catre asistente si medici ce lucreaza aici sau a fost numita la indicatia primarului?
Nu e pacat sa dam cu piciorul la un om competent si capabil ca si domnul Podoaba Mircea care a si demonstrat de ce este in stare numai pentru ca nu este prieten cu primarul si pentru ca nu face parte din nici un partid politic ?!

de marinica la 17 decembrie 2013 - 07:44

ce mai ride jenica de voi cum va certati ca ia reusit pasenta sa va imbirlige iara…………..el umbla la inspectoare sa puna o vorba pentru relu si acum se trage pe kor si asmute infanteria pe voi….mare pevezenghi si laici asta ca multe poate sa invete pe jeno ca sa iasa scandalu …..

de rusine la 17 decembrie 2013 - 08:04

rusine sa le fie celor doi bufoni de la oras pentru care nu conteaza orasul si tinerii din oras ci doar afacerile lor in folos personal!!!!!!
niumic nu e sfant pentru ei in lupta pentru pastrarea scaunelor calde si fara de care nu ar avea nici macr un venit ca nu au aratat ca sunt capabili de ceva in viata lor traita doar in minciuna!!!!
calca in picioare peste tot si toate chiar si peste profesionisti cum sunt catalina si mircea de la tenis pentru care copii sunt viata lor!!!!
rusine sa va fie daca stiti ce e aia domnilor cocotati in primarie!!!!
in loc sa ne mandrim cu asa instructori la clubul elevilor voi tiriti numele lor in mocirla ca apoi sa eliberati drumul pentru incompetentii vostri asa cum ati facut si azi vara la concurs unde un agronom a fost pus de primar ca administrator la parcul din oras si specialistul in arboricultura a trebuit sa plece pentru ca nu era sot de consiliera udmr.
competenta este ultima care conteaza la primaria carei umpluta de nepoti si cunostinte si gineri de primari!!!!
de fapt ce sa asteptam de la doi frustrati care nu au reusit nimic in viata pe competente ci numai pe minciuni si furtisaguri si incitari la ura si dezbinare!

de Horia Mărieș la 17 decembrie 2013 - 14:34

@rusine la 17 December 2013 – 08:04

„Bufoni” ? Poate. Întrebarea este cine râde atunci când cei doi fac giumbușlucuri.

După terminarea liceului, n-am mai revenit în Carei decât acum cca. doi ani.
Am pierdut foare multe evenimente „memorabile” din viața orașului.

Printre multe alte întrebări la care cei din Carei, apropiați mie, n-au prea știut să-mi răspundă a fost:
– Cum de s-a putut întâmpla ca cei doi pe care foarte multă lume îi consideră „bufoni” să poată să ajungă în „fruncea” orașului locuit de niște

oameni de ispravă?

Am săpat puțin prin ziarele vremii și am încercat să-mi răspund singur la întrebare.

Răspunsul la care am ajuns a fost:
– Cei doi s-au cățărat până în vârf, reușind să prostească lumea și fiindcă sunt niște traseiști oportuniști, niște farisei, niște trădători politici,

niște unii care au trecut dintr-o barcă politică în alta, fără nici o jenă sau fără nici un scrupul, câlcând, dacă a fost cazul, până și pe „cadavre”,

exact așa cum le dictau interesele de moment. Astea da caractere.

Beko Tamas, primarul orașului între 2000 și 2008, cu toate tarele lui și pe care nu le mai discutăm acum, măcar a fost fidel, a fost fair dpdv

politic. S-a trezit pe postul de primar cu sprijinul UDMR, a murit ca primar înmormântat de UDMR. Simplu.

Kovacs Eugen, după ce a reușit dărâmarea MobiCrasna, după ce a pregătit ca lumea calea privatizării acesteia în favoarea unor proprietari de

ABC-uri localnici, evident, foști șoferi cunoscuți de ai lui, după ce a pus la cale strategia transformării terenurilor intravilane deținute de

Mobicrasna în supermarketul Kaufland, după ce a realizat că n-are nici un spor cu firmele private de mobilă pe care le înființase dar pe care tot

el le-a împins spre faliment (nu neapărat în ordinea prezentată de mine) s-a gândit că-i trebuie un fotoliu mai moale, fiindcă viața-i devenise grea.

Politica i-a oferit atunci fotoliul cel moale și unsuros de gras.

Partidul Dreptății Sociale, Noua Democrație de Nord-Vest din România, un partid fantomă, care la alegerile parlamentare din 1992 nici măcar

n-a intrat în Parlament (pe vremea aia erau 82 de partide) și de care nici nu se va mai auzi neam, și-a găsit candidatul ideal pentru alegerile

locale din 1996 în persoana perdantului cam pe toate planurile, Kovács. Acesta a declarat într-un interviu că a luat această decizie, printre

altele și la sfatul, sau sprijinit de reformatul Tökés László. Bag seamă că Tökés a apreciat caracterul integru al lui Kovacs. Iar un reformat

sprijină întotdeauna un alt reformat. Așa cum era de așteptat, în turul I din 1996, pe primul loc s-a clasat candidatul UDMR-ului, Reszler

Ioan, urmat de Kovacs. Ceilalți candidați, cum ar fi de exemplu avocatul Mărginean Gheorghe din partea PL1993 sau independentul Poosz

Bartolomeu, nici n-au contat. În turul II, urmare celor predicate în bisericile reformate, mulți enoriași care-l votaseră în primul tur pe UDMR-

istul Reszler Ioan, au trecut acum de partea lui Kovács, cel binecuvântat și aghiesmuit de Tökes. Predicile și rugăciunile reformate au fost atât

de eficiente, încât in turul II Kovacs la bătut cu un avans de +8,22% pe Reszler Ioan. Te pui cu cele sfinte? Astfel, reprezentând un partid fantomă, Kovacs a tras până la urmă lozul cel mare în alegerile locale din 1996, devenind pentru timp de patru ani primarul și groful urbei. Bine jucat, trebuie să recunosc. Sunt pur și simplu în extaz de atâta admirație.

În 2000 Kovacs n-a candidat (oare de ce?), alegerile locale fiind câștigate în turul II de Beko Tamas din partea UDMR, cu un avans confortabil de +32,94% față de candidatul PNL, Petcu Emil.

În 2004, murindu-i probabil partidul ăla din Nord-Vest, sau luându-și Tökés patrafirul de pe el, Kovács a candidat ca și independent, dar n-a făcut nici o brânză. In turul I s-a clasat pe locul IV, fiind devansat de Bekö Tamás – UDMR, și – atenție la apariția acum în scenă a celuilalt trasesit bufon cel cu iz de FGD, fostul fotbaliator de succes pe la Satu Mare), PNL-istul Keizer Ludovic. Luptă foarte strânsă în turul II, bănuiesc eu cu multe faulturi groslane și cu rugucituri la gioale, dar în final UDMR-istul Bekö Tamás il devansează (doar!) cu +2,02% pe PNL-istul (sic!) Keizer Ludovic.

2008 este un moment de mare cotitură. Kovacs cred ca reușește să tragă nișt odgoane (nu sfori), să-i câștige încrederea fostului senator UDMR-ist Szabó Károly (decedat apoi in ianuarie 2011 la vârsta de 68 de ani, în urma unui atac de cord) și reușeste, prin argumente numai de el știute, să-l șantajeze cu ceva, și să-l indepărteze din vârful UDMR-ului local, pe Bekö Tamás. Este de presupus că Bekö a cedat și nervos sau la vre-o beție, dar a fost apoi multumit și el fiindcă a primit de la father ca os de ros bănosul post de city-manager. Și a tăcut mâlc. Așa cum tace și acum. Kovács avea tot vântul în pupă la alegerile locale din 2008 și l-a învins confortabil pe candidatul PNL-ist Macec Valentin cu un avans de +14,92%.

Povestea din anul 2012 o știti. A câștigat Kovács în dauna PNL-istului Adrian Bucureștean.
Insă celălalt traseist, fotbaliatorul traseist Keizer Ludovic, fost de FDG, apoi la PNL dar de data asta sub culorile UDMR-ului, a rămas (destul de chinuit) viceprimar.

Așa s-a scris povestea bufonilor traseiști politic din Carei. Sper că nu v-am plictisit prea tare. Uneori, nițică istorie nu strică. Chiar dacă este vorba de bufoni. Poate mai învață lumea câte ceva din ea.

de Apașul cu harpă la 17 decembrie 2013 - 14:44

Vă rog să ștergeți comentariul lui „mutemfuște”.
E clar un „deștept” care a făcut o anagrama la [f_ _ _m] [muște].
Mă zgârie la ochi.

de Horia Mărieș la 17 decembrie 2013 - 17:42

@history la 17 December 2013 – 17:03 zis și anonimul cel mai laș, mirosind a pp-de-kk.

Vă răspund foarte scurt, fiindcă mai mult nu meritați.

1) NU, istoria cunoscută pe mine se bazează pe http://www.roaep.ro/alegeri/ Ați dat-o urât în bară. Вы полностью лишены культуры.

2) Mă iau de el fiindcă este lipsit de caracter, profitor, oportunist, prost manager, traseist, limitat și toate alea ce le-am mai scris.

3) Mă iau de el fiindcă este traseist. Despre Băse n-am ce discuta cu dumneata, discută dumneata dacă ai spor cu 7,5 milioane de alegători care i-au spus marș acum un an.

4) NU, în nici un caz, decât să fiu arpașul cu harpa, mai bine mutfuște. Așa cum faci de altfel și dumneata mereu.

5) Raporturi bune. Normale. Civilizate. Prin corespondență (email). Nu ne certăm prea tare, și niciodată în public. Eu scriu textele pe care știu eu să le scriu și numai când/cum am eu chef să le scriu, dânșii publică numai ce doresc dânșii să publice din textele pe care le scriu. Nu există nici un fel de obligații reciproce. La comentarii însă, uneori mai am parte și de „delete” din partea lor. De exemplu atunci când îl înjur prea neaoș pe unul care face @history & political hysterics.

de datoria la 17 decembrie 2013 - 19:26

puteti sa tot scrieti aici de cine vreti dar primaru nost tot cu datorii ramane si cu salaru taiet

de un roman la 17 decembrie 2013 - 20:58

apoi aici e buba mare…. ca jenica si lajcsika baga zizanie intre romani si pun postacii sa intarite spiritele si asa cred ca nu se va mai observa afacerile lor cu proiectele si pavajele si comisioanele de la drumuri si terenurile cumparate pe numele copiilor si ginericilor…..nu dejeaba face naveta la satmar tulipanu …ca pt el prinde bine rica intre pesedei si penelei ca atunci raman ei …..

de Horia Mărieș la 17 decembrie 2013 - 21:28

@roman

Băgatu la zâzania? Dreptu-i. „Divide et impera”. Îi place filmul ăsta lui Jenă.

Expresia provine din latină unde exista și ca proverb.
În română este mai cunoscută ca: „divide și cucerește”, „dezbină și stăpânește”.

Postacii. Uneori mă întreb dacă n-ar fi mai bine ca și la BdeC să se utilizeze metoda de acceptare a comentariilor numai după ce te înregistrezi ca lumea pe site. Cum este de exemplu la nagykaroly de pe ro. Acest fel de acces la comentarii se dovedeste practic atat de restrictiv, încât prietenul T.R. Megyeri de exemplu nu este deranjat aproape de loc de comentarii. Si, evident, nici de postaci. Aici, la BdeC, se pare ca este prea multa libertate, prea multă democrație. Democrația este foarte bună, dar nu trebuie să fie risipită pe câini (pe postacii primașului).

de MAXI RODICA la 17 decembrie 2013 - 22:47

Am obligatia morala de a interveni si a da cateva explicatii referitoare la comentariile de mai sus.
1.Sunt membru PSD din anul 1997.
2.D-nul Ieremia Aurel a fost ales ca sa conduca Clubul Elevilor dupa o lunga dezbatere de catre toti anagajatii acestei institutii .Deoarece Clubul elevilor are (sau cel putin era -asta este o alta discutie-) personalitate juridica de sine statatoare Consiliul de Administratie isi alege conducatorul.Acest document a fost semnat de catre toti membri Consiliului De Administratie (inclusiv de d-nul Mircea Podoaba pe care il respect foarte mult pentru munca lui) si depus la mai multe institutii:Inspectoratul Scolar,Consiliul Judetean,Prefectura etc.
3.D-nul Aurel Iereremie fiind jurist de meserie incearca sa pastreze Sediul Clubului Elevilor la Municipiul Carei ca sa nu treaca la Consiliul Judetean conform Ordonantei Guvernului referitoare la descentralizare acesta fiind scopul mai multor intalniri cu primarul ceea ce vad ca deranjeaza pe foarte multi.
4.Manuela si Aurel sunt verisorii mei si nu pot decat sa ma mandresc cu acest lucru.

Referitor la persoanele care nu se semneaza si au intrebari la persoana mea le propun sa facem o dezbatere publica referitoare la privatizarea Fabricii de canepa si la ce se intampla astazi pe plan national, european si chiar mondial cu planta in sine care este CANEPA(CANNABIS).
Suntem in postul Craciunului nu putem decat sa fim buni si sa dorim numai bine la toata lumea (inclusiv celor care nu doresc sa se legitimeze dar se vede rautatea lor in suflet).
Nu voi mai intra in polemici cu nimeni dar consider ca trebuia sa fac aceste precizari deoarece titlul era”Seara de balet la Clubul Elevilor” si era omagiata munca doamnei Catalina si nu pot decat s-o felicit pe Catalina pentru munca ei si sa-i indemn pe parinti sa indrume pasii copiilor catre balet.

de Supuran Manuela la 17 decembrie 2013 - 23:30

Dragii mei , fie ati citit printre randuri ,fie sunteti rau intentionati ,dupa cum am inteles !!N-am discredidat pe nimeni ,cu atat mai putin pe mine,stimate domnule Miclaus ,prin faptul ca mi-am exercitat dreptul la opinie ,recititi ,va rog ,am facut referinta la niste jocuri politice murdare ,care incrimineaza ,distorsioneaza ,manipuleaza si deterioreaza comunitatea ,si care m-au determinat sa iau atitudine ,pentru ca vin din partea unor oameni pe care i-am ales si sustinut , in care am avut incredere ca servesc interesele tuturor cetatenilor din acest oras ,indiferent de etnie ,religie sau apartenenta politica !!!Pentru ca sunt femeie (nu vreau sa cred ca sunteti misogin ),nu inseamna ca sunt lipsita de discernamant ,ca nu pot sa fac diferenta intre adevar si minciuna ,ca iau decizii si ma exprim din dorinta de a demonstra sau impune cuiva ,ceva ,pur si simplu mi s-au parut neavenite comentariile ,care ,in loc sa faca referinta la evenimentul cultural despre care s-a scris ,s-au transformat in atacuri la persoana ,in „voci bine intentionate ” ,care vorbesc despre un spectacol total diferit ,incarcat de ura ,resentimente ,orgolii ,ambitii ,mandrie si interese meschine !!!Nu am facut nicio aluzie la domnul Podoaba ,ma bucur ca este atat de apreciat ,as putea sa adaug ca nici eu n-am stiut de performantele lui ,dar asta nu schimba situatia, le-am explicat ,doar ,celor nedumeriti ,care-si puneau false intrebari ,cine este „acest Irimie „,pe care-l blameaza si insulta ,fara sa-l cunoasca ,si care da ,este fratele meu , stiti foarte bine ,nu mai tot faceti speculatii pe tema asta ,si-l sustin ,din tot sufletul ,nu pentru o functie trecatoare ,ci pentru o cauza !!Domnule Apas ,de ce v-ati simtit lezat in amorul propriu ,vorbeam despre politicienii care ne reprezinta ,si care-mi provoaca ,prin tot ceea ce fac ,un gust amar ,resimtit de dumneavoastra ,in alte circumstante ,faceti cumva parte dintre ei ,dintre cei care ,in loc sa sustina interesele comunitatii ,se joaca de-a soarecele si pisica ,facand si impartind legea in oras ,in timp ce urmaresc interese personale ?!!S-au gandit ei ,ca ,in goana nebuna dupa posturi si functii ,in acest caz ,Clubul elevilor din oras, risca sa-si piarda personalitatea juridica ,sa nu mai existe ca institutie de sine statatoare ,sa treaca in subordinea Consiliului Judetean si niste oameni sa ramana ,in aceste conditii ,fara locuri de munca ??!! Nu este acesta ,oare,un joc pueril ,in care preferi sa strici jucaria prietenului ,daca tu nu o poti avea ??!!Si tot ceea ce se discuta aici ,nu este un joc murdar ,un afront la adresa concetatenilor nostri ,atunci cand ,ascunsi in spatele unor pseudonime, ii denigrati pentru ca sunt romani sau maghiari,pentru ca sunt de alta religie sau coloratura politica ,pentru ca sunt in functii pe care le ravniti si vanati ??!!Nu va dati seama ca este un joc periculos pentru toti ,pentru o comunitate in care traiesc etnii diferite ,pe care le instigati si manipulati ,dupa bunul plac ,fara sa tineti cont de repercursiuni??!!In loc sa aplanati conflictele ,in numele unui patriotism prost inteles ,semanati ,cu orice prilej ,ura si dezbinare ,prin comentariile acide si nepotrivite la adresa unora sau altora ,dovedind ,inca o data ,ca nu serviti interesele comunitatii !!!Nu ma refer la un partid anume ,este vorba despre toate ,si despre toti politicienii, in general , asta era mesajul ,era un indemn la toleranta ,transparenta ,intelepciune …Pacat ca nu ati inteles nimic ,imi pare rau pentru voi….si ,daca nu mai aduc alte lamuriri ,nu inseamna ca m-ati redus la tacere cu comentariile de prost gust ,ca nu am argumente la toate mojiciile pe care le debitati ,inseamna ca ignor aceste interventii si nu cobor la nivelul lor !!!Va doresc sa gasiti linistea si pacea sufleteasca ,sa va lumineze bunul Dumnezeu mintea ,trupul si sufletul ,ca sa credeti ,si voi ,in lucruri frumoase ,in dreptate ,bunatate si iubire de aproape !!!Sarbatori fericite !!!

de Miclaus Nelu la 18 decembrie 2013 - 00:13

Revin.Inafara de faptul ca e fratele cuiva ce il recomanda pe acest domn pentru postul de director?
nu am retinut inca cu ce se ocupa la club si care a fost activitatea lui pana acum? Inafara de politica.Pana acum consiliul judetean a reabilitat bustul lui Vasile Lucaciu iar apoi Monumentul Ostasului Roman din curtea primariei Carei.Tot Consiliul Judetean a intervenit la primar sa se arboreze steagurile tarii de Ziua Natioanala.Ce va face sa credeti ca se va proceda altfel cand clubul va fi la primarie? Vreti sa avem situatia din primarie unde se aranjează concursuri pentru piloşi şi se ingroapă performanţa?
Am inţeles că la şedinta de la club acest jurist a avut un comportament deosebit de violent ceea ce nu face cinste cuiva care doreste să ocupe o funcţie de conducere! Nu prin forta se impune cineva mai ales daca este şi intelectual.Tind să dau dreptate unor mai sus comentatori că totul este doar o înscenare pentru a abate atenţia de la adevărata problemă a clubului care sa fim serioşi nu are cum să renunţe la instructori doar pentru ca asa se arunca zvonul de la anumite cercuri.Aştept o precizare legată de cine sunt cei care frecventează cercul condus de domnul Irimie şi ce activitate desfasoară şi ce diplome a cules de-a lungul timpului de când este angajat acolo ca să îşi justifice pretenţiile. E adevărat ce se spune ca este mereu la primărie la domnul primar?
Copii domnului Podoba pot fi vazuti zilnic la antrenamente şi apoi la concursuri şi nimeni nu face nici o politica inafara de cea a pregatirii tinerilor careieni pentru cimpetitii.De ce nu va convine aceasta? Toti copii ar fi castigati daca ar fi o munca in echipa!
Orice director are nevoie de un jurist si cum recomandarile dvs sunt la superlativ nu vad de ce nu ar merge treaba.un manager cu calitati demonstrate si un jurist pe masura ar face din clubul elevilor Carei unul de renume!Nu asta ne dorim cu totii?

de bahahaha la 18 decembrie 2013 - 00:59

ba hahalerelor…..lasati vrajelile si vedeti ca tulipele nu dorm!!!!!
va asteapta la cotitura si va inghit cu scuipat cu tot…..asa cum au facut cu gradinitele si cu lacu ianculesti si cu spitalu !!!! prietenii stiu de ce

de Horia Mărieș la 18 decembrie 2013 - 06:28

@MAXI RODICA la 17 December 2013 – 22:47

Stimată Doamnă,

Aveți tot respectul meu fiindcă ați avut curajul să vă exprimați opiniile în public. Indiferent de motivele care v-au determinat la acest get. Acest lucru este extrem de rar, ba chiar unic. Nu s-a mai întâmplat niciodată lucrul acesta, cel puțin aici, pe la comentariile de la BdeC. Mi-ar plăcea foarte mult ca și alți lideri politici locali să-și exprime opiniile, inclusiv prin participarea la dezbateri de acest fel, cum sunt cele de la Comentarii BdeC, să participe activ la viața cetății, a urbei ai căror locuitori i-au propulsat, prin alegeri libere, în Consiliul Județean sau în alte astfel de consilii. Slabe speranțe însă, fiindcă marea majoritate a oamenilor politici din ziua de azi preferă să stea cu capul bin înfipt în nisip, ca ștruțul și să uite de tot, pe parcursul celor patru ani de mandat, de cei care i-au ales.

Treaba lor, dar este cât se poate de clar, că la finalul celor patru ani de mandat, vor culege exact ce au semănat. Fiindcă electoratul nu uită și nu iartă.

Aveți tot respectul meu fiindcă ați sărit în apărarea vărului Dvs primar pe care-l considerați un om de toată isprava. De altfel, cred că nimeni n-a afirmat contrariul. Și eu aș fi procedat la fel, dacă era vorba de vre-o rubedenie de a mea, aș fi apărat-o până în pânzele albe, și fără nici o ezitare, dacă este un om de ispravă.

Aveți tot respectul meu pentru faptul că vă apărați reputația profesională. Este vorba despre tema aia complicată numita cannabis (ca plantă textilă sau medicinală, sau ca drog, planta cu cea mai mare capacitate de industrializare dintre toate plantele tehnice: nimic nu se aruncă, totul e valorificat, iar produsele obținute sunt folosite de la fabricarea banalei funii până în industria cosmetică sau auto), dar, așa cum ați remarcat și Dvs, nu este de loc cazul să se discute acest subiect în detaliu, acum și aici.

Fără a dori să intru în vre-o polemică cu Dvs, dar fiindcă articolul de mai sus care se ocupă mai mult de artă și de balet, a stârnit mult mai multe pasiuni decât era necesar sau decât era de așteptat, și fiindcă ați făcut anumite afirmații în postarea dvs, vă rog să-mi permiteți să abordez și eu doar câteva din aspectele legate de subiectul numit Clubul Copiilor și Elevilor (CCE) din Carei.

Ați scris: „Clubul elevilor are (sau cel puțin era -asta este o alta discutie-) personalitate juridică de sine stătătoare”. V-aș rămâne recunoscător dacă ați clarifica cândva, pentru lămurirea careienilor, această exprimare.

Din câte știu eu, conform celor publicate pe site-ul oficial al Inspectoratului Județean Școlar (IJS) Satu Mare, în lista „REȚEAUA ȘCOLARĂ A JUDEȚULUI SATU MARE , ANUL ȘCOLAR 2013-2014, UNITĂȚI DE INVĂȚĂMÂNT CU PERSONALITATE JURIDICĂ, B. UNITĂȚI CONEXE CU PERSONALITATE JURIDICĂ” figurează (la tipul CLC – dar nu știu ce semnificație are această abreviere) „CLUBUL COPIILOR SI ELEVILOR CAREI”, cu sediul în CAREI, STR. KAFFKA MARGIT NR. 6.

S-a schimbat oare ceva între timp și IJS Satu Mare n-a updatat site-ul? Asta în ce privește personalitatea juridică.

Ați mai scris: „Consiliul de Administratie își alege conducătorul. Acest document a fost semnat de către toți membri Consiliului de Administrație (inclusiv de d-nul Mircea Podoabă pe care îl respect foarte mult pentru munca lui) și depus la mai multe instituții: Inspectoratul Scolar, Consiliul Judetean, Prefectura, etc.”

Eu știam că fostul director al CCE Carei, regretatul domn TORZSA IOAN, cel care a condus destinele Clubului începând cu anul 1999, a decedat în cursul lunii octombrie a.c. și că în consecință – și din păcate, postul de director a rămas vacant.

Eu unul nu cred că este în regulă ca acel „consiliu de administrație” să-și aleagă conducătorul. Care C.A.? CCE Carei are, dacă luăm ca bune datele ce se pot citi pe site-ul oficial al Clubului, în total 15,5 salariati (10 cadre didactice titulare și 5,5 persoane auxiliare – una cu 1/2 norma). Acele 15 persoane, demne de toată stima și foarte de ispravă de altfel, au nevoie de un C.A.?

Alegerea conducătorului (directorului CCE Carei) prin votul membrilor „C.A.” este oare o chestie legală? Și chiar dacă documentul rezultat în urma votului, semnat de toți membrii „C.A.” a fost depus la mai multe instituții (Inspectoratul Scolar, Consiliul Judetean, Prefectura, etc.”) a fost el aprobat, apostilat sau parafat de către cineva? Dacă da, de către cine?

Prea seamănă procedura asta cu metodele FSN-iste din ianuarie 1990 când conducătorii întreprinderilor de stat erau aleși în cadrul unor ședințe (furtunoase) ale salariaților, pe principiul cine are gașca cea mai tare și mai mare. Pentru asta a ieșit atunci un adevărat haloimes în ]ntreaga economie românească. Vorbesc din proprie experiență. Lucram pe atunci la o regie autonomă care avea 42 de filiale județene. Directorul general mă delegase în ianuarie 1990 să particip (împreună cu alții) la alegerile directorilor ce aveau loc la filialele județene. După trei astfel de participări, mi-a fost de ajuns, m-am lămurit ce stupidități se pot întâmpla la respectivele ședințe și am refuzat cu tărie să mai fiu părtaș la astfel de mascarade.

În context, trebuie să mă raliez părerii exprimate mai sus de @Miclaus Nelu la 16 December 2013 – 22:32: „Lăsați bărbații să își demonstreze fiecare valoarea lui și cel mai bun să câștige pentru ca astfel și orașul va avea de cșstigat și doar asta ne dorim cu toții, nu?”

Pertinentă opinie, nu-i așa?

Asta înseamnă concurs de competențe. Organizat cinstit. Fără nici o influență politică din exterior, fără pile.

Subiectul este de altfel reglementat în Anexa la Ordinul ministrului educației naţionale nr. 4959/02.09.2013 „METODOLOGIA DE ORGANIZARE ȘI DESFĂȘURARE A CONCURSURILOR DE OCUPARE A POSTURILOR DIDACTICE/CATEDRELOR CARE SE VACANTEAZĂ PE PARCURSUL ANULUI ȘCOLAR ÎN UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT PREUNIVERSITAR DE STAT” la art. 13.

Oare de ce nu se aplică?

Vă spun eu de ce.

Fiindcă în Carei, ca de altfel în toată țara, vara celor de pe la inspectoratele școlare, a celor de pe la primării și a celor de pe la partidele politice este ocupată cu trasul sforilor în folosul protejaților proprii, pentru ocuparea posturilor de directori și directori adjuncți din unitățile de învățământ preuniversitar. Se trag niște sfori (odgoane) atât de groase pe plan local cu acest prilej, încât ne este greu, nouă, oamenilor care ne considerăm încă normali, să ni le închipuim. Oare nu se întâmplă cumva acest lucru și în cazul postului de director al CCE Carei?

Ce părere aveți?

După umila mea părere, ocuparea posturilor de conducători (directori) în unitățile de învățământ preuniversitar de stat trebuie să se facă EXCLUSIV urmare a unor concursuri organizate cinstit. Dar o astfel de soluție nu convine multora pe plan local fiindcă dispare sursa unor eventuale șpăgi, ciubucuri și/sau mite.

Ați afirmat: „D-nul Aurel Ieremie fiind jurist de meserie încearcă să păstreze Sediul Clubului Elevilor la Municipiul Carei ca să nu treacă la Consiliul Județean conform Ordonanței Guvernului referitoare la descentralizare acesta fiind scopul mai multor întâlniri cu primarul ceea ce văd că deranjează pe foarte mulți.”

Pardon???

Dumneavoastră stimată doamnă Rodica Maxi, azi consilier județean din partea PSD, la ce echipă jucați?

Nu jucați cumva la echipa Consiliului Județean Satu Mare? Nu sunteți de acord cu Ordonanța Guvernului referitoare la descentralizare implicit cu trecerea imobilului în care își desfășoară activitatea CCE Carei, din proprietatea privată a Primăriei Municipiului Carei, în proprietatea privată a Consiliului Județean Satu Mare?

Nu s-a discutat de loc această problemă în cadrul C.J. Satu Mare? Nu s-a supus la vot? Dvs cum ați votat?

Nu vreau să mă apuc acum să scormonesc în arhiva ce conține hotărârile recente ale C.J. Satu Mare. Aștept cu răbdare clarificările Dvs referitoare la acest aspect, dacă o să aveți amabilitatea să mi le oferiți.

Pe de altă parte, chiar dacă domnul Aurel Ieremie este jurist de profesie, înțeleg totuși că în cadrul CCE Carei dânsul ocupă postul de institutor titular la cercul de dansuri populare.

Dacă este așa, de ce face oare dânsul lobby pe lângă primarul Careiului pentru a „încearca să păstreze Sediul Clubului Elevilor la Municipiul Carei ca să nu treacă la Consiliul Județean”?

Ce treabă are domnul institutor titular la cercul de dansuri populare cu regimul de proprietate al unui imobil din Carei? Sunt cumva anumite anumite interese legate de afacerile imobiliare la mijloc, afaceri în care este interesat și primarul? Că prea se sfătuiesc împreună pe această temă, lucru admis și de Dvs., nu-i așa?

Sau domnul Aurel Ieremie face toate astea doar din dragoste profundă pentru arhitectura și patrimoniul orașului?

De ce crede oare domnul Aurel Ieremie că imobilul în care se află în prezent sediu CCE Carei va fi mai prost întreținut de C.J. Satu Mare decât este întreținut azi de Primăria Municipiului Carei?

Ați mai trecut cumva în ultima vreme, măcar în fugă, prin centrul Careiului, de exmplu pe Bd. 1 Decembrie 1918? Ați remarcat oare starea de mizerie, de neglijență crasă în care se află fațadele imobilelor care s-au aflat în grija și în administrarea Primăriei Municipiului Carei, în, să zicem, ultimii 50 de ani?

Eu cred că nu.

Dar am impresia că deja intrăm pe un tărâm, pe un subiect extrem de alunecos.

In concluzie, soluția în cazul de față, ca și în multe alte cazuri similare, este după umila mea părere, doar una singură: CONCURSUL (cinstit, pe criterii de competență) pe post. Dar, fiincă trăim în democrație, aveți tot dreptul să nu fiți de acord cu această soluție. Ipse dixit.

Sărut mâna.

de Horia Mărieș la 18 decembrie 2013 - 07:48

Doamnei Maxi Rodica. Spre știință și spre informare. Mai ales treaba referitoare la concursul pe post. Ca să nu mai avem alte discuții pe această temă.

Comunicat de presă.

Consiliul Judetean Satu Mare
PIATA 25 OCTOMBRIE nr. 1

Șapte instituții trec la Consiliului Județean

Joi, 21 noiembrie 2013 în Sala mică de ședințe a Palatului Administrativ s-a desfășurat o conferință de presă în cadrul căreia s-a prezentat varianta finală a asumării răspunderii pentru descentralizare, după aprobarea amendamentelor înaintate de Consiliul Județean.

La conferință au participat președintele CJ, Adrian Ștef și vicepreședinții Mircea Govor și Rudolf Riedl.

Adrian Ștef a anunțat că după asumarea Legii descentralizării șapte instituții vor trece în subordinea CJ. Cele șapte instituții sunt:
……

Palatul Copiilor din Satu Mare și Cluburile Elevilor din Carei, Tășnad și Negrești-Oaș au trecut de asemenea în subordinea CJ.
……

Pentru posturile de conducere ale instituțiilor intrate în subordinea CJ se vor organiza concursuri.
==========
……….
Finanțarea acestor instituții se va face tot de la bugetul de stat ca și până acum dar încă nu se cunosc sumele alocate și metoda de virare a banilor, aceste detalii urmând să fie clarificate pe parcurs.

Adrian Ștef crede că odată cu trecerea acestor instituții în subordinea CJ toate procedurile se vor simplifica și demersurile făcute de cetățeni vor fi mai ușor de aprobat, deciziile luându-se acum la nivel local.

Președintele consiliului a mai spus că CJ vrea să facă instituțiile din subordine mai prietenoase iar acestea să fie în folosul cetățenilor.

de cetina la 18 decembrie 2013 - 08:19

proiectul descentralizarii nu a venit de la Dragnea,seful direct al psd satu mare? acum acestia il contesta?
probleme in paradis? e mai aproape udmr carei de cei din Satu mare decat Dragnea?

de intrebare la 18 decembrie 2013 - 12:03

si eu am un verisor care este avocat si care a terminat intre primii facultatea dar nu avem posibilitati materiale sa ajunga la un loc de munca .Nu puteti sa ne infiati si pe noi doamna rodica ? si promitem ca vom fi ascultatori.Sau poate vorbiti cu domnul primar ca sa ne ajute.

de Viorel la 18 decembrie 2013 - 20:02

Felicitari pentru Mircea Podoba!
E singurul care se poate mandri cu realizari prin munca proprie si prin efort continu pentru ca a reusit sa demonstreze ca din nimic se poate pune pe picioare o activitate sportiva.
Orice e posibil daca ai vointa si dorinta de face lucruri bune pentru comunitate iar Mircea a demonstrat din plin!!!!
Sacul de medalii si diplome castigate vorbesc de la sine!!!!
Cea mai potrivita alegere pentru clubul elevilor!!!
Ma bucur ca mai sunt numiti directori si pe criteriul competentei si nu numai politic!

de Apașul cu harpă la 20 decembrie 2013 - 23:25

@Supuram Manuela

Nu mai am nimic de adaugat. Poate un singur lucru: Delirium Tremens.
Și încă un lucru: Nu mai lua numele Domnului în deșert. Cand ataci pe cineva, lasă-l pe D-zeu deoparte, ca vremea cruciadelor a trecut.

de Anonim la 3 ianuarie 2014 - 01:51

Liberalii cred ca ar trebuii sa tina cont ca acest Club al Elevilor este in scop educativ , iar voi liberalii nu tine-ti cont de copii , voi va ganditi decat la dumneavostra si sa fie cat mai plin buzunarul ! Oare cati dintre voi dorm linistiti? Oare cati dintre voi v-ati gandit la ceea ce doresc profesorii care invata copii in locul respectiv de o viata? Cati a-ti venit sa ne cereti si noua elevilor majori parerea ? NICIUNUL ! Iar voi persoanele care comentati si nici nu stiti despre ce vorbiti ar trebuii sa taceti ! Acest balet nu s-a desfasurat pentru a creea aceste comentarii 😉 si ar trebuii sa fiti mandrii ca in acest oras exista si persoane SINCERE , CINSTITE !

de Horia Mărieș la 3 ianuarie 2014 - 04:31

@Anonim la 3 January 2014 – 01:51

Elevii majori, inclusiv cei școliți prin Carei, ar trebui să știe că propoziția simplă „Câți a-ți venit să ne cereți și nouă elevilor majori părerea?” se scrie corect „Câți ați venit să ne cereți și nouă elevilor majori părerea?”. Dacă nu știu, înseamnă că sunt elevi minori și ar trebui să o ia de la început, adică de la clasa întâia.
Ori, comentariul n-a fost scris de un elev ci de persoana cu tremens la care se referea @Apașul cu harpă la 20 December 2013 – 23, sau de vreunul dintre „profesorii care învață copiii în locul respectiv de o viață”. In toatâ tărășenia asta n-a prea fost vorba de liberali ci doar de PSD-iști care au incercat să facă un trafic de influență sublimal.

de o mamica la 3 ianuarie 2014 - 09:16

clubul elevilor nu inseamna numai balet ci si alte discipline. daca copii mei merg la tenis de masa la mircea podoba inseamna ca nu valoreaza nimic pentru cei care ne baga pumnu in gura la comentrarii?
noi nu primim masina pentru deplasarile la concursuri si nici fonduri nelimitate.domnu mircea a fost mereu un al doilea parinte pentru copii si in sfirsit cineva il baga in seama si apreciaza munca care o depune de ani de zile in anonimat pentru ca orasul nu il baga in seama asa cum ar merita.liberalii au avut puterea sa nu faca numire politica si sa puna un om competent la locul potrivit dar cei care au de ascuns poate cite ceva nu sunt incantati si e si normal.si doamna vulcan are o multime de copii la clubul elevilor si nici pe ea nu o baga in seama nimeni si merge la concursuri cum poate da vine cu cupele castigate .suntem mandrii ca in oras exista persoane competente ca si mircea podoba si mariana vulcan si catalina si mille iancsi!

de emil la 3 ianuarie 2014 - 13:02

anonim 03 January 2014 01:51

Mai bine ai fi postat sub nick-ul „agramat”, pentru ca, la gramatica pe care o „stăpânești”, nu trebuia sa fi trecut de clasa a IV-a, deși, cu învățământul romanesc actual, nu ar fi de mirare sa fii absolvent de liceu cu bacalaureat sau poate chiar doctor în vreun domeniu! Domnul Mărieș a fost elegant ca ți-a semnalat doar câteva dintre ororile gramaticale comise. Dar, în realitate, abia vreo 5 propoziții din totalul de peste 20 (incluzând și propoziția eliptica „niciunul!”) -adică abia cam un sfert din total – sunt corecte ortografic, dar și printre ele mai găsești exprimări care masacrează limba romana, precum „clubul…. este în scop educativ” sau „voi va gândiți decât la dumneavoastră”.

de emil la 3 ianuarie 2014 - 13:06

agramat anonim
De fapt, poate ca exprimarea aia cu „noua elevilor majori” se referă la elevi de tipul Bula, adică 18 ani, cămașă alba, cravata, elev în clasa a II-a primara.

de kantryboy la 3 ianuarie 2014 - 21:22

ce a cautat jeno in fiecare zi pe la inspectoarea generala din satmar si a cerut mereu ca pila lui sa fie pusa de mare sef la clubul elevilor?

de Horia Mărieș la 3 ianuarie 2014 - 22:10

http://youtu.be/vsQzw_Ax8Cw

@kantryboy: Eu cred că jenă i-a făcut curte inspectoarei șefe pe județ, adică i-a tras clopotele. Altă explicație n-am.

de Barbu la 4 ianuarie 2014 - 10:00

Totul are o explicatie si aceea este ca jenica nu renunta la nici un efort pentru a distruge comunitatea de romani din Carei.Si cum se incepe cel mai bine decat eliminand cercurile de tineri si copii.
A inceput cu gradinitele de limba maghiara care se fac peste noapte si se pompeaza bani grei in educarea copiilor in spirit iredentist in timp ce unitatile de scoala romaneasca sunt lasate fara sustinere.
La fel si la clubul elevilor.Mai bine sa faca scandal si sa il desfiinteze decat sa se adune acolo atatia copii talentati care majoritatea sunt romani la fel ca si educatorii lor.Ce mai conteaza trofeele obtinute si cupele si diplomele de la toate concursurile?
Nimic nu e prea mult in goana jenicilor si ludovicilor de eliminarea a invatamantului romanesc din Carei!

de efryv la 9 ianuarie 2014 - 21:41

Nu mai terminati odata cu politica si cu acest scandal . Se stie ca domnul Ieremie este PSD-ist si este angajat la clubul elevilor cu Liceul Pedagogic,dar ,domnul Mircea din ce partid face parte ? De ce atacati liberalii ? Poate omul nu face parte din nici un partid .

de efryv la 10 ianuarie 2014 - 15:43

Toate unitatile de invatamant din Romania isi aleg directori,in functie de bunul plac al lor,sau persoana respectiva este desemnata de catre Inspectoratul Scolar Judetean ? Va rog sa ma lamureasca cineva.

de Ocean la 10 ianuarie 2014 - 16:15

Caci cine la pus pe Mircea Podoaba. La Clubul elevilor, nu conteaza. Este omul potrivit, la locul potrivit. Felicitari pentru asta

Lasati un comentariu