10 pentru Europa-Proiect liberal

• publicat la: 20 January 2014
10 pentru Europa-Proiect liberal

Proiectul liberal, ”10 pentru Europa” reprezintă de fapt, expresia atenției pe care conducerea PNL o acordă tinerei generații politice.

Această competiție internă are menirea de a aduce în prim plan, cei mai valoroși tineri din partid care, prin portofoliul propriu de performanțe, se pot califica petntru ocuparea unui loc pe lista europarlamentară a PNL.

Descrierea concursului

10 pentru Europa este proiectul prin care tinerii competenţi ai României vor ajunge pe lista Partidului Naţional Liberal pentru alegerile europarlamentare din mai 2014.

10 pentru Europa este un proiect interactiv de construire a unei cariere politice şi un nou standard de transparentă în selecţia candidaţilor.

Prin probele variate, proiectul va perfecţiona pregătirea celor mai talentaţi tineri politicieni din România. Axat pe inovaţie, 10 pentru Europa aduce în prim plan individul, tânărul pasionat de politică, liderul interesat de evoluţia ţării sale şi a construcţiei europene, ca factor de dezvoltare naţională. Platforma online le permite competitorilor să-şi împărtăşească ideile, viziunea şi strategia pentru dezvoltarea României în cadrul Uniunii Europene.

Prin organizarea evenimentelor locale şi regionale, ei îşi vor prezenta strategiile în faţa cetăţenilor României. 10 pentru Europa va crea o nouă elită de tineri liberali, un nou val în politica românească. Astfel, vom promova responsabilitatea şi dezvoltarea individuală, în perfectă concordanţă cu valorile liberalismului.

10 pentru Europa este un proiect unic la nivel european. Este un proiect meritocratic prin excelenţă, care promovează principiul liberal al competiţiei deschise.

Prin intermediul său, tinerii competenţi şi motivaţi, liderii de mâine beneficiază de şansa de autopromovare şi de oportunitatea de a-şi construi o carieră politică de succes.

Fiecare concurent îşi va dovedi abilităţile de comunicare, cunoştinţele despre Uniunea Europeană, leadershipul şi puterea de argumentare în cadrul evenimentelor de dezbatere a agendei europene. De asemenea, fiecare competitor îşi va putea promova soluţiile privind temele actuale de dezbatere din Parlamentul European.

Pregătirea continuă e calea cea mai sigură spre succes, iar competiţia e singurul mod în care poţi să te descoperi cu adevărat. Iar odată cu tine, te vom descoperi cu toţii. Dacă vrei să faci parte din elita tinerilor lideri români, dacă vrei să fii cel mai bun, înscrie-te! Intră în concurs şi vei fi unul din cei 10 pentru Europa!

Etapele concursului

Etapa 1: 15 noiembrie – 30 ianuarie: Înscrierea candidaţilor pe site-ul proiectului .

Înscrierea pe site se va face prin:încărcare CV în format Europass sau încărcarea unui video de maxim 5 minute care să trateze 3 teme europene predefinite şi o viziune personală asupra viitorului Uniunii Europene

Notă: profilul de candidat va fi aprobat înainte de a fi publicat pe site de către comisia de proiect

Etapa 2: 15 ianuarie – 15 februarie: Începe votul online.

Începând cu 15 ianuarie, toată lumea va putea vota pe site candidaţii.
Votul va fi online. La finalul lunii se va face un top al voturilor, iar primii 60 în ordinea voturilor obţinute vor trece în umătoarea etapă a selecţiei.

Etapa 3: 15 februarie: Anunțarea semifinaliștilor.

Etapa 4: 15 februarie – 16 martie: Evenimente locale.

Sunt propuse de către echipa 10 pentru Europa, 5 teme de interes european, actuale la acel moment. Fiecare candidat va organiza 2 evenimente locale, cu o participare de cel puţin 100 de oameni, pe baza temelor de interes european alese. Fiecare 50 de oameni în plus peste limita minimă vor reprezenta 10 voturi în plus pentru candidat.

Criteriile de departajare vor fi:

-prezenţă la evenimentele desfăşurate

-apariţii în media locală şi naţională, care vor fi comunicate în termen de maxim 5 zile către echipa de organizare a proiectului

-originalitatea evenimentului şi modul de abordare al temei

Etapa 5: 21 martie – 23 martie: Interviul semifinaliştilor.

Semifinaliştii vor trece printr-un interviu în faţa unei comisii de jurizare. La interviu, fiecare candidat va trebui să motiveze dorinţa lui de a candida la alegerile europarlamentare, să demonstreze că este capabil să reprezinte PNL în Parlamentul European şi că este la curent cu temele de interes de la nivel european.

Etapa 6: 30 martie: Anunțarea finaliștilor.

Cei 20 de finalişti vor trece printr-un interviu în faţa unei comisii formate din 5 lideri liberali cu experienţă europeană. La interviu, fiecare candidat va trebui să motiveze dorinţa lui de a candida la alegerile europarlamentare, să demonstreze că este capabil să reprezinte PNL în Parlamentul European şi că este la curent cu temele de interes de la nivel european.

Etapa 7: 5 aprilie: Marea finală.

Etapa finală a selecţiei constă într-un eveniment-concurs cu 7 000 de spectatori, care va avea loc la Romexpo şi la care vor participa cei 20 de finalişti.

Vor exista 3 probe la care candidaţii vor participa:

-un test-grilă de cultură generală despre Uniunea Europeană, redactat într-o limbă de circulaţie internaţională, pe care îl vor completa într-un timp definit, urmând ca testul să fie corectat de către juriu

-dezbatere faţă în faţă: participanţii vor trage la sorţi bileţele pe care vor fi prezentate teme de interes european, iar apoi, în perechi de câte 2, vor avea o scurtă dezbatere pe tema trasă la sorţi

-public speaking: participanţii vor trage la sorţi bileţele pe care vor fi prezentate teme de interes european, iar aceştia vor ţine un discurs de 2 minute pe tema trasă la sorţi. 

Caracterul deschis, transparent al acestei competiții care se bazează doar pe criterii stricte de meritocrație,sunt  singurele  criterii care pot asigura impunerea unei noi clase politice, competente și morale.

Lasati un comentariu