Accidentat mortal la Moftinu Mic

• publicat la: 8 ianuarie 2014
Accidentat mortal la Moftinu Mic

            Un bărbat de 56 de ani, din Oradea, şi-a pierdut viaţa marţi seara în urma unui accident de circulaţie produs pe DN 19, în afara localităţii Moftinu Mic.

            Evenimentul rutier a fost sesizat poliţiştilor în jurul orei 22.00, la faţa locului intervenind de îndată echipaje ale Serviciului Rutier. Din primele cercetări efectuate în acest caz a rezultat că victima se deplasa neregulamentar pe carosabil, fără a avea îmbrăcăminte cu elemente fluorescent reflectorizante şi a fost accidentată mortal de autotractorul condus de Francisc S., de 43 de ani.

            Şoferului i-au fost recoltate probe biologice pentru a se stabili o eventuală alcoolemie.

            Poliţiştii rutieri continuă cercetările în acest caz de ucidere din culpă, pentru a stabili cu exactitate împrejurările producerii accidentului.   

  Mandate de arestare preventivă pentru tinerii suspectaţi de furturi din autoturisme

            Toţi cei patru tineri sălăjeni, reţinuţi de poliţiştii din Carei, pentru furturi din autoturisme, au fost arestaţi pentru 29 de zile. Suspecţii, cu vârste cuprinse între 20 şi 29 de ani, au comis 10 infracţiuni de furt din Carei, Săcăşeni şi Sărăuad, cauzând un prejudiciu de 5.000 lei.

            Poliţiştii din Carei i-au depistat în flagrant în timpul comiterii infracţiunilor, având asupra lor 10 acumulatori auto şi 3 radiatoare furate pe timp de noapte din autoturisme. Deşi au încercat să se sustragă răspunderii penale, fugind de la locul comiterii faptei şi ascunzându-se, poliţiştii careieni i-au depistat în scurt timp şi i-au reţinut pentru 24 de ore în Arestul Poliţiei. Ulterior, în baza probelor concludente administrate în acest caz, instanţa a emis mandate de arestare pe numele suspecţilor, pentru furt calificat.

            De asemenea, în urma acţiunii poliţiştilor s-a reuşit şi recuperarea integrală a prejudiciului cauzat, proprietarii păgubiţi reintrând în posesia bunurilor ce le-au fost furate.

Ancheta continuă însă în acest caz, existând indicii că suspecţii au mai fost implicaţi şi în comiterea altor infracţiuni de acest gen.

Şofer depistat la volanul unei maşini cu numere false de înmatriculare           

            Poliţiştii rutieri din Negreşti Oaş, acţionând marţi, 07 ianuarie a.c., în vederea prevenirii accidentelor şi supravegherii traficului rutier, au oprit pe Strada Victoriei din oraş, un autoturism ce avea aplicate numere de înmatriculare provizorii, de Franţa.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că autoturismul era în realitate înmatriculat în Italia, numerele aplicate fiind false. În consecinţă, pe numele şoferului, Vasile G., de 18 ani, poliţiştii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere false de înmatriculare. 

            Marţi au rămas fără permisele de conducere şi alţi 5 şoferi, care au depăşit limita de viteză legal admisă, au fost implicaţi în evenimente rutiere soldate cu pagube materiale şi nu s-au prezentat la Poliţie în 24 de ore ori s-au angrenat în depăşiri neregulamentare.

 

comentarii

de careianca la 8 ianuarie 2014 - 22:52

FELICITARI POLITISTILOR

Lasati un comentariu