Bilanţ cu plusuri şi minusuri la Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor

• publicat la: 28 ianuarie 2014
Bilanţ cu plusuri şi minusuri la Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor

Luni 27 ianuarie,conducerea Direcţiei Generale de Evidenţă a Persoanelor şi-a prezentat  bilanţul de activitate pe anul trecut. Conform celor declarate de către Riedl Kovacs Johanna,conducătorul institutiei amintite,zeci de mii de locuitori ai judetului  nu deţin cărţi de identitate valabile,procentul ridicându-se la valoarea de 6%. Numărul redus de personal este una din motivatiile oferite pentru acest aspect.

Nici datele referitoare la numărul persoanelor cu drept de vot nu sunt corelate încă cu realitatea,şi astfel,în municipiul Carei,numărul acestora îl depăşeşte pe cel total al locuitorilor urbei,fapt menţionat de noi încă din  cursul anului 2012  (vezi aici).

La capitolul “realizări” ,pentru anul 2013 Direcţia  Generală   de Evidenţă  a  Persoanelor Satu Mare și-a propus și realizat în proporție de 100% mai multe obiective dintre care amintim: ridicarea nivelului de pregătire profesională al angajaţilor serviciilor publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor şi oficiilor de stare civilă din judeţul Satu Mare, prin instruirile trimestriale, creşterea calităţii serviciilor oferite cetăţenilor prin îmbunătăţirea parametrilor specifici de evidenţă a persoanelor şi de stare civilă, colaborarea cu unităţile administrativ teritoriale în vederea punerii în legalitate a minorilor şi a persoanelor care au cărţi de identitate expirate respectiv care nu sunt puşi în legalitate şi care primesc ajutoare sociale şi alte drepturi băneşti, intensificarea activităţii de punere în legalitate a persoanelor de etnie rromă, a persoanelor nedeplasabile, internate în spitale, centre de ocrotire şi protecţie socială respectiv penitenciare prin utilizarea staţiei mobile, efectuarea  controalelor pe linie de evidenţa personelor  conform graficului nr. 254/14.01.2013 , la toate serviciile comunitare locale de evidenţa persoanelor de pe raza judeţului Satu Mare, precum și efectuarea  controalelor pe linie de stare civilă, conform graficului nr. 241/14.01.2013, la toate oficiile de stare civilă de pe raza judeţului Satu Mare.

 redacţia

comentarii

de schepsisu la 28 ianuarie 2014 - 21:09

iaca asa se castiga alegerile de tulipani ca unu la altu nu isi scot…votantii de pe liste

Lasati un comentariu