Designerul român lăudat de „Le Figaro” vrea să-i cucerească și pe britanici

• publicat la: 6 ianuarie 2014
Designerul român lăudat de „Le Figaro” vrea să-i cucerească și pe britanici

Joi, de la ora 19.00, designerul Florin Dobre își prezintă la Londra colecţia „Follow the White Rabbit”, Toamnă/Iarnă 2014-2015

Evenimentul va fi găzduit de Red Gallery (1-3 RIVINGTON STREET, LONDON EC2A 3DT), bine-cunoscută pentru promovarea emergenţei artiştilor autentici.

După prezentarea colecţiei „Panta Rhei” în luna ianuarie anul trecut, la Săptămâna Modei de la Paris, Florin Dobre s-a bucurat de un mare succes. Le Figaro” și „Liberation” i-au dedicat atunci ample materiale apreciative.

Și, chiar dacă jurnaliștii francezi n-au scăpat din vedere detaliul privind faptul că a fost singurul designer invitat care a aterizat pe aeroportul Beauvais, rezervat companiilor low-cost, asta nu l-a împiedicat pe român să ajungă la eveniment.

Și asta nu a fost tot, pentru că, neavând trei prezentări în Paris și nici un butic în capitala modei, potrivit rigorilor regulamentul evenimentului, colecția sa nu a fost declarată eligibilă pentru a fi prezentata în programul oficial.

Nu a plecat însă din Paris fără  ca „Panta Rhei” să fie prezentată chiar și în sediul instituției care ne reprezintă acolo, ca țară.

Cu bani putini, dar cu o campanie puternică de promovare și fiind susținut Ambasada României din Franța, Florin Dobre a găsit până la urmă drumul către succes.

Colecţia „Follow the White Rabbit”, pe care Florin Dobre urmează să o prezinte la Londra, promovează valori autentice româneşti, ca valori universale, amenințate de atâtea stereotipurile şi prejudecăţile.

Viziunea colecţiei „Follow the White Rabbit” păstrează credinţa în valorile fundamentale ale vieţii şi trăirea în adevăr.

„Ne-am îndepărtat atât de mult de esenţă, încât adevărul este atât de departe de noi. Sa nu uităm valorile de bază şi să păstrăm ceea ce contează cu adevărat”, este convingerea artistului.

Noutatea colecţiei constă în secţionarea siluetei pe orizontală, o transpunere a viziunii artistului prin care încearcă să atragă atenția asupra rupturii dintre spirit și materie.

De asemenea, tot ca element de noutate, la Florin Dobre partea superioară a ținutei devine tributară materialității, în timp ce partea inferioară, spiritualității, inversiune conceptuală exprimată printr-un contrast al texturilor.

Spectacolul va fi completat de proiecţii video originale realizate de Urban Friends Republik, iar muzica este semnată de Vali Bărbulescu.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu