Fantoma din castel

• publicat la: 20 ianuarie 2014
Fantoma din castel

Unul dintre cele mai controversate personaje din județul acesta, este nimeni altul decât primarul de la Carei.

Omul acesta a avut o carieră politică sinuoasă, el fiind la un moment dat, unul dintre contestatarii cei mai aprigi ai UDMR iar acum acționează exact invers, alături de viceprimarul Kaiser, mare liberal și ăsta, până mai ieri.

Nu vom insista acum asupra felului în care edilul șef careian înțelege să lupte pentru armonia relațiilor naționalităților trăitoare în urbea pe care o conduce, a se vedea refuzul de a arbora drapelul României în oraș, cu prilejul Zilei Naționale, ci am reaminti felul ingenios prin care și-a falimentat afacerile din domeniul prelucrării lemnului și altele, prejudiciind statul cu sume fabuloase.

Dar se pare că pe Jenoke, cineva acolo sus îl iubește, indiferent de regim ori de servitute, mai mult sau mai puțin politică.

Cu toate că în acte este falit și i s-au pus popriri serioase pe leafă, omul este putred de bogat, chiar dacă averea paersonală este atent disipată pe numele odraslelor.

Spirit internațional, omul a înțeles repede că averea nu trebuie strânsă doar în România, o țară totuși nesigură, ci și în Ungaria, undeva, prin preajma Debreținului.

Dacă mai adăugăm că în jurul acestui personaj fojgăie un individ care este marele distribuitor al unei cărți de ”turism” îndreptată în mod absolut jignitor împotriva românilor, atunci poate vom avea această bizară imagine de ”stat în stat„ al municipiului Carei.

Dar pentru că gheșefturile care se pun la cale în acest oraș, uneori cu ticălosul concurs al unor conaționali de-ai noștri pentru care  calificativul de ”trădător”, nu este decât un dulce eufemism, vom reveni cu amănunte clare și certe încă din vremea haiduciilor falimentoide ale domnului primar și până la amețitoarele învârteli actuale, cu iz edilitar și damf penal. sursa  jurnaluldesatumare.ro

comentarii

de Horia Mărieș la 20 ianuarie 2014 - 15:08

Sunt în totalitate de acord cu cele scrise de autor (?) în articol.

Am scris nenumărate comentarii acide bine documentate și cu afirmații ce nu pot fi contrazise în Buletin de Carei pe acestă temă, dar nici măcar o singură instituție (de ex. Instituția Prefectului Județului Satu Mare sau Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei) nu s-a autosesizat până acum, lăsând vulgul, „boborul” să înțeleagă că respectivul este mai presus de Lege, că-și face și că respectă doar propriile sale legi, că este imun, sau că este bine protejat de către instituțiile și de către organele responsabile, atât pe plan local cât și pe plan județean.

Apreciez faptul că cineva (nu știu cine) începe să se ocupe ceva mai serios de acest personaj. Poate că totusi, până la urmă, tot îl va mușca, așa cum o merită, vre-o viperă din coș. Mai lăsați însă câte o viperă din coș să se ocupe și de cei care fac parte din gașca, din famiglia lui. Că doar așa se cade.

Aștept cu nerăbdare să vă țineți de cuvânt adică să „reveniți cu amănunte foarte clare și foarte certe” și nu cu bârfe ca mai sus, fiindcă eu unul cel puțin, de bârfe sunt sătul. Vreau dovezi certe si indubitabile, documente și hârțoage despre cel pe care l-ați numit „unul dintre cele mai controversate personaje din județul acesta” (adică din județul Satu Mare).

Altfel, o să vorbim din nou discutii și o să-l votăm primarul anului prin Informația Zilei. Sau europarlamentar si/sau senator, ca sa-i oferim și imunitate. I-ar prinde bine și alegerile pentru europarlamentare sunt aproape. Iar noi, a nagykárolyiak, îl vom vota cu cel mai mare drag, el reprezentând, fără nici o urmă de ezitare sau de tăgadă, idealul și modelul nostru de urmat în viață.

P.S. Aștept să primesc acum și invectivele de rigoare ale postacilor bine plătiți. Dar numai în limba maghiară, fiindcă sunt mai descriptive, mai realiste, mai savuroase. Lucru recunoscut și pe plan mondial în literatura de specialitate.

Vă doresc spor la treabă și mult succes.

de fantomas la 20 ianuarie 2014 - 15:45

pentru promovarea turismului local prin fundatia nou infiintata anu trecut cel ce se crede urmasul grofilor si-a tras masina din banii orasului pe care o foloseste in scop personal impreuna cu familia.
a cumparat un renault tocmai de la bacau de parca in judet nu se vand renaulturi doar ca era la vedere comisionu…..si uite asa se promoveaza la carei turismul; personal

de careian la 21 ianuarie 2014 - 14:10

autorul,maries? ser fog alias emil

de limbanuconteaza la 21 ianuarie 2014 - 14:20

de Horia Mărieș la 20 January 2014 – 15:08

‘Am scris nenumărate comentarii acide bine documentate și cu afirmații ce nu pot fi contrazise în Buletin de Carei pe acestă temă’

te referi la documentele bine (contra) facute de liberali care par mai veridice decat orice act pe bune legal? liberalii sunt mai rai dct comunistii, doar nu te bat in beci, dar in rest la propaganda sunt maestri, (contra)fac documente de ai zice ca incriminatul e diavolul pe pamant iar ei niste bieti cetateni onesti care isi fac datoria.

de caraian la 21 ianuarie 2014 - 14:50

vorbiti cumva de liberalii careieni care isi fac toate activitatile si sediul propriu din banii lor si nu stau cu mana intinsa la primari?
deranjeaza cumva aceasta independenta?
sau deranjeaza ca au un presedinte ca domnul Ciuta care e la zi cu toate darile si nu are poprire pe salar si nici nu lucreaza cu muncitori angajati la negru?
deranjeaza ca nu sunt dependenti de primari la nici un capitol?
sau deranjeaza ca tocmai scoala condusa de un director liberal este taiata de la orice subventie si trebuie sa stea si acum cu geamuri vechiu de secolul trecut si inchise cu cuie iar pentru gradinitele unguresti se gasesc miliarde pentru lux orbitor?
si sa nu uit cumva.ati gasit pana la urma ceva colegi de liceu ai lui lajos?
ati reusit sa strangeti ceva banuti pentru presedintele udmr carei care are retinere pe salar pentru neplata datoriilor?

de martorocular la 21 ianuarie 2014 - 15:00

eu cred ca se refera la sotia liberala care alearga de zor dupa rromanes cu 500 de mii in prag de campanie electorala. sunt si poze despre aceasta isprava, pacat ca nu sunt nud.

de Horia Mărieș la 21 ianuarie 2014 - 15:19

@limbanuconteaza la 21 January 2014 – 14:20

Limba nu contează, contează doar ce ai în cap.
Nu pot să vă dau lămuriri concrete cu privire la „documentele (bine) contrafăcute de liberali” fiindcă eu unul mă învârt în cercul lor. Intrebați-i pe ei, direct. Eu mă refeream strict la documentele pomenite in comentariile mele. Iar in ce privește felul in care trebuia sa debuteze intrebarea Dvs, vă pot spune doar că in limba română, corect se scrie „Vă referiți la…, și nu „te referi la”, că doar n-am dus gâștele împreună la legelö. Sau, ín orice caz, eu nu-mi aduc aminte de Dvs.

de lenuta la 21 ianuarie 2014 - 15:34

sunt poze si cu accidentele in stare de ebrietate ale lui jenokacu masina cumparata pe fundatie de turism sau cu amanta nud la finante?
sau cu studenta focoasa din apartamentul luat de ludovic pentru satisfacerea impotentei acestuia de dupa o anumita varsta?
nu degeaba au consytruit cei doi cabanutele de la ponyvas unde frumoasele picoltului presteaza cot la cot cu minoritarele bronzates……poate vedem si poza cu diploma de studii a vicelui ca nici pana azi nu se stie pe ce fel de banci a invatat sau pe ce capre….

de ocularul la 21 ianuarie 2014 - 15:46

desi primaru sta tocmai peste drum de politia locala nu se simte in siguranta cu toate ca platerste salarii de regi pentru ei si a simtit nevoie de protectie sporita si asa au ajuns acele tepe de fier puse peste gardul gospodarului sef al orasului cu toate ca gospodarul sta de fapt in alta casa decit a lui/adica el nu are casa cu alte cuvinte si sta la cine il primeste in spatiul locativ!
acesta e seful udemeristilor careieni cel mai bun om al lor gasit in coclaurile de pe langa odoreu si adus la carei sa conduca oameni ca visnyai sau deak sau sroth odon sau ….spuma intelectualilor maghiari a gasit un falimentator de firme si coldus sa ii reprezinte cu onor.
numai la marea asfaltare au intrat in cont milardele numarate peste 10 si din care au alimentat ergoclassul ca sa poata accesa ceva fonduri sa se faca o fabricuta amarita spre foieni pentru baietasul de primar tinar absolvent si repede invatator de apucaturi de mare primar cu sectie de scaune cu muncitori la negru.
si eu am o poza cu telefonul facuta cand am fost inghesuiti la depozit pe ecoului la sosirea celor de la itm satu mare!
si actele cu procesele de la ergoclass se pot citi de oricine pe site la judecatoria satmarului .

de istvan la 21 ianuarie 2014 - 16:59

mare supalale la tolipani ca sotia liberala nu depinde financiar de nimeni si face activitati reusite ….ce faceti cu sotiile tolipane care trebe ascunse ca sa nu aude lumea ce vorbeste si cum se scarpina si mai ales cu cine pe banii publici.
mare de tot supalale la jenika prostu si analfabetafocista da elmulik majd la un bogracsi cu minorele bronzate de la ponyvassss…se aude ca se da pamant la colorati.cate 5 ari de caciula colorata. oare de la ponyvass e pamantul adus pe tireamului????

de soimiipatriei la 23 ianuarie 2014 - 08:34

dosarul de cadre dela cei doi horror unde se ascunde ?
se vorbeste ca cei doi bulibasi din premerie vor sa improprietareasca cu pamant pe fiecare familia bronzata/5 ari de caciula/sic!

de curios la 23 ianuarie 2014 - 11:17

din pamantul cui vor da primarii la tzigavotantii lor???
au adus de la ciumesti si odoreu pamant cu sacu si acum impart din el?
nu stiam ca pcr istii au dat si pamant la cei cu carnetul rosu …..acum trecuti la tulipani…

Lasati un comentariu