Festivalul International de Teatru pentru liceeni „Ioana Cîcu”.Prima zi

• publicat la: 18 ianuarie 2014
Festivalul International de Teatru pentru liceeni „Ioana Cîcu”.Prima zi

Festivalul Internaţional de Teatru pentru Liceeni „Ioana Cîcu”, organizat de Liceul Teoretic Carei a debutat sâmbătă de la ora 10,00. Directorul liceului, prof. Zsido Sandor, a deschis în mod oficial festivalul cu un cuvânt de bun venit adresat participanților, urmat de un moment de reculegere în memoria prof.Ioana Cîcu.

Personalitatea Ioanei Cîcu, care a fost profesoară și timp de câțiva ani directoare a liceului, a fost evocată de directorul adjunct prof. Rodica Pop: „Este un moment de intensă trăire pentru că ne este dor de Coca. Ne este dor de zâmbetul ei șăgalnic, de privirea ei. Coca avea o privire în ochi, ce era cântec și gândire. A fost dascăl, jurnalist și om de cultură. S-a născut la Roșiorii de Vede, dar a rămas o careiancă. A devenit dascăl de suflet și mentorul atâtor generații de elevi. Ei îi datorăm și ziarele liceului și trupa de teatru. Am ales această zi pentru că mâine și-ar fi sărbătorit ziua de naștere.”

Poeziile pe care le-a iubit cel mai mult au fost recitate apoi de Claudian Șiman, poezia „Cine?” de Marin Sorescu, respectiv de Sergiu Fogaș, poezia „Poetul ca și soldatul” de Nichita Stănescu. Scurtul intermezzo artistic a fost încheiat cu un fragment din comedia „D’ale carnavalului” de I.L. Caragiale.

Programul din prima zi festivalului de teatru a continuat cu atelierul de teatru OSONO din Sfântu Gheorghe, care a prezentat spectacolul „Ahogyan tukrozi az arcot” la sala festivă a Liceului Teoretic.

La sala festivă a Școlii Gimnaziale „Vasile Lucaciu” au urcat pe scenă trupa Armonia a Liceului Tehnologic „Grigore Moisil” din Târgu Lăpuș cu piesa de teatru popular specifică sărbătorii Nașterii Domnului, „Irozii”.

Pe aceeași scenă, trupa M.E.E.M. a Centrului Cultural Carei a prezentat cunoscutul spectacol de improvizație „ONIRICON”.

Duminică, la Festivalul Internaţional de Teatru pentru Liceeni „Ioana Cîcu” vor urca pe scenă de la ora 10.00 trupa de teatru a Liceului Evanghelic „Szekacs Jozsef” din Oroshaza (Ungaria) cu un Colaj, apoi la ora 11.00, trupa „Maniu 25” a Liceului de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia” din Cluj Napoca, în piesa „Ursul” de A.P. Cehov. Festivalul se va încheia cu reprezentația „Trupei fără nume” a Liceului Teoretic ce va juca piesa „Refacerea vieții” de Ion Băieșu. Toate spectacolele din ultima zi vor avea loc la sala festivă a liceului gazdă.

 Nicoleta Latiş

comentarii

de mario la 19 ianuarie 2014 - 15:50

Totusi cine e bibicul d-le?

Lasati un comentariu