Parcare cu plată în cartiere-propunere

• publicat la: 31 ianuarie 2014
Parcare cu plată în cartiere-propunere

Vineri,31 ianuarie 2014,consilierii municipali careieni  s-au intrunit în prima şedinţă de lucru din acest an.

Condiţiile meteorologice  actuale au impus luarea în discuţie a modalităţilor de curăţare a stratului de zăpadă din cartiere şi  nu numai din perimetrul central.

Astfel,potrivit celor afirmate de primar ,se impune necesitarea achiziţionării de  noi utilaje pentru presărat sare pe carosabil şi vreo 2 pluguri mici pentru curăţat zăpada din cartiere şi  de pe străzile înguste.Problema străzilor înguste,sufocate de maşini parcate pe ambele părţi,care îngreunează  traficul mai ales in orele de vârf, a fost dezbătută din toate punctele de vedere.

Una din aceste străzi este Nicolae Titulescu,din imediata apropiere a Scolii Gimnaziale Vasile Lucaciu,unde traficul este gâtuit în perioada ieşirii de la cursuri a elevilor.

Pe strada Titulescu e foarte greu circulaţia.Să încercăm restricţionare de parcare  pe o singură parte.În fiecare dimineaţă este haos acolo” a precizat în prima sa luare de cuvânt noul consilier UDMR,Adrian Roman.

Discuţiile au continuat pe aceiaşi temă a traficului îngreunat în anumite zone în perioada de iarnă  când stratul de zăpadă împiedică  utilizarea întregii părţi a carosabilului,mai ales în cartiere.

O iniţiativă interesantă a avut la inceput de an primarul Kovacs care  a afirmat că va propune în curând introducerea  parcării cu plată în cartiere,sub forma unui abonament,identic cu cel practicat în municipiul Satu Mare.

“Voi propune plata pentru parcare în cartiere pentru locuitori,un abonament ca la Satu Mare şi din aceşti bani vom angaja 10 oameni ce se vor ocupa de curăţarea trotuarelor”.

Nu se ştie dacă această propunere va avea sau nu finalitate,având în vedere că există precedentul cu propunerea impozitului pentru câinii din oraş,propunere lansată în cadrul unei conferinţe de presă din 11 decembrie 2012 (vezi aici) şi infirmată apoi de un comunicat oficial din data de 13 decembrie( vezi aici).

Spusele noastre de atunci sunt întărite şi de interviul acordat de primar cotidianului central gândul,care consemna:

“Primarul oraşului Carei, Kovacs Eugen, a declarat pentru gândul că intenţionează să propună discutarea în consiliul local introducerea unui impozit pe câini.

„Un astfel de impozit nu ar reprezenta o noutate, se aplica şi pe vremea regatului maghiar. Va fi mai mult o amendă, decât un impozit, pentru proprietarii de câini nesterilizaţi. Aceştia ar putea plăti 100 de lei impozit, iar cei care au câinii sterilizaţi vor plăti mult mai puţin”, declara la acea dată  Kovacs Eugen.

Tot in cadrul şedinţei de vineri 31  ianuarie,consilierul Ionuţ Oneţ a ridicat problema contractului Policlinicii Carei ,actual Ambulatoriu,cu Casa de Asigurări de Sănătate.

“Vreau să întreb dacă nu se poate face pentru policlinică un  contract de asigurare cu Casa de Asigurări de Sănătate  ?”

Potrivit celor afirmate de primar,”Spitalul Carei are contract incheiat cu CASS si stiu că si policlinica are pentru unele servicii.Momentan ne confruntăm cu lipsa unui medic diabetolog care să prescrie reţete şi suntem in căutarea unei soluţii de ademenire a unui cadru medical de specialitate”

Bogdan Georgescu,aflat la şedinţă,a  lăsat spre studiu  consilierilor  două materiale tipărite având ca temă Bisericile din municipiul Carei şi istoria Castelului Karoly,pentru care va incerca să obţină un accord de bun de tipar din partea CL in cadrul şedinţei viitoare ce va avea loc vineri,7 februarie 2014.

Daniela   Ciută

 

comentarii

de cartieru la 31 ianuarie 2014 - 19:20

lucrarile in cartiere sunt de mantuiala facute si acum va trebe si bani de parcare?????
o sa p[latim cand va plati si primaru datoriile lui

de ildiko la 1 februarie 2014 - 15:17

cine credeti ca va plati parcare in cartiere???????

de vio la 2 februarie 2014 - 09:35

nu sunt de acord cu plata parcarilor in cartiere pana nu se repara mizeriile de drumuri si trotuare cu borduri puse una peste alta in bataie de joc!

de Alek la 2 februarie 2014 - 23:56

Parcări în cartiere-propunere ar fi binevenită. Cu banii dați pe pavaje scumpe și foarte prost executate, dar preluate și plătite de cei care se ocupă cu proiectul respectiv, puteau să facă parcări în cartiere, mult mai utile decăt trotuarele pavate cu pavaje scumpe și foarte prost executate.

de român la 4 februarie 2014 - 17:35

Nu sunt de acord cu plata parcarilor . Pentru a cere bani , trebuie sa oferi servicii DOMNILOR DIN CONDUCEREA MUNICIPIULUI .Sunteti constienti ca niciodata nu o sa fie atatea locuri de parcare cate masini sunt ??????????? Cei care primesc ajutor social si stau adunati ciorchine in fiecare dimineata pe trotuarul din fata Primariei de ce nu sunt pusi sa curete trotuarele din cartiere .Ei nu au obligatii cetatenesti ? ei au numai drepturi ?Pentru ce mai trebuie angajati alti taietori de frunza la caini ?

Lasati un comentariu