Peste 500 de exponate la Expoziţia Internaţională de la Carei

• publicat la: 11 January 2014
Peste 500 de exponate la Expoziţia  Internaţională de la Carei

În acest sfârșit de săptămână Asociația Columbofilă “Colibri“  Carei a organizat o nouă Expoziție Internațională de porumbei, găini, iepuri și păsări exotice,în sala de sport din curtea Liceului  Tehnologic “Simion Bărnuţiu” ( fosta şcoală nr.10).

Sâmbătă, 11 ianuarie 2014, expoziția a fost deschisă publicului până târziu, după lăsarea serii, iar dumincă,12 ianuarie, în ultima zi, aceasta este deschisă până la ora 14,00, doritorii putând achiziționa unele dintre exponate.

Este al cincilea an consecutiv în care asociația organizează expoziții de gen. S-au întâlnit la Carei pasionați crescători de păsări și animale mici din România (Cluj Napoca, Oradea, Marghita, Satu Mare și Carei), din Ungaria (Debrecen, Nyiregyhaza, Fehergyarmat, Nyirbator), si din Slovacia,Kosice.Au expus 350 de porumbei, 102 găini, 28 iepuri, păuni, papagali și peruși.

Admirând exponatele, descoperi pasiunea cu care acestea sunt crecute și îngrijite. Fie că este vorba de porumbei, găini sau iepuri, toate defilează în cuștile lor, trufașe, știindu-se admirate. Copiii sunt cei care savurează fiecare exponat, fiecare porumbel, sau iepure, sau găină, mulți dintre ei admirându-l poate pentru prima oară în realitate.

Premierea crescătorilor cu cele  mai reușite exemplare a avut loc la cina festivă. Somogyi Attila, președintele Asociației Colibri, a înmânat o mulțime de diplome și cupe, ceea ce a demonstrat valoarea expoziției de la Carei.

Acesta le-a spus participanților: „Este al cincilea an consecutiv în care asociația noastră organizează asemenea expoziții. Cred că atunci când ne orientăm spre avantajele materiale pe care le poți obține din această îndeletnicire dispare pasiunea. Întâlnirile noastre la aceste expoziții trebuie să se bazeze pe prietenia izvorâtă din pasiunea comună.”

Campionii expoziției au fost Radu Brisc (porumbei), de la Asociația Colibri Carei, Sos Attila (iepuri), Satu Mare, și Tarcsa Attila (găini), tot din Satu Mare.

Au mai fost premiați peste 40 de campioni și au fost acordate titluri de excepțional, semn al seriozității și rigurozității pasionaților crescători, dar și al valorii ridicate a expoziției de la Carei. Printre ei s-a regăsit și careianul Răzvan Dobra cel mai tânăr participant.

 Nicoleta Latiş

Lasati un comentariu