Prima şedinţă din 2014 a Consiliului Local

• publicat la: 30 ianuarie 2014
Prima şedinţă din 2014 a Consiliului Local

Prima şedinţă ordinară a Consiliului Local din acest an va avea loc vineri, 31 ianuarie 2014,începând cu ora 10.00,la sediul Primăriei Carei.

 Ordinea de zi

1.Proiect de hotărâre privind aprobarea acoperirii definitivă a deficienţei secţiunii de dezvoltare al bugetului local, în urma utilizării excedentului la 31 decembrie 2012,în cursul anului 2013

2.Proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate,,DRUM DE OCOLIRE CAREI-NORD,,

3.Proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate,,Eliberare de amplasament LEA 0,4 KV în mun. Carei, str.1 Decembrie 1918,,

4.Proiect de hotărâre privind aprobarea studiului pentru lucrarea,,Reabilitare drum de exploatare DE 1158 în municipiul Carei, sat Ianculeşti,,

5.Proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate al obiectivului de investiţie:   ,,REABILITARE ŞI MODERNIZARE SALA DE REPETIŢII,,

6.Proiect de hotărâre privind aprobarea studiului pentru lucrarea ,,Amenajare parcare pe B-dul 25 Octombrie în municipiul Carei,,

7.Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 8.000 lei pentru premierea sportivilor, şi cluburilor sportive din municipiul Carei cu ocazia evenimentului     ,, Gala Sportului Careian,,

8.Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 51.020 lei, pentru achiziţionarea unor bunuri necesare pentru desfăşurare în bune condiţii a activităţilor din Castelul Karolyi din Carei

9.Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 2.604 lei, pentru turnarea în bronz a plăcii comemorative a artistului Deak Endre

10.Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 40.500 lei, pentru achiziţionare a 300 de exemplare din cartea,, A nagykárolyi gróf Károli Család ezeréves története,,(Istoria de o mie de ani a familiei Karolyi) scrisă de Szabó Imre

11.Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 5.800 lei, pentru organizarea primei ediţii a festivalului Internaţional de Teatru pentru Liceeni – „Ioan Câcu”

12.Proiect de hotărâre privind modificarea componenţei consiliului de administraţie al Liceului Tehnologic „Simion Bărnuţiu”  Carei

13.Proiect de hotărâre privind aprobarea reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitare de stat, cu personalitate juridică din municipiul Carei

14.Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentanţilor Consiliului local în comisiile pentru  evaluarea şi asigurarea calităţii învăţământului în anul şcolar 2014-2015

15.Diverse

 

comentarii

de cavalerul la 30 ianuarie 2014 - 14:52

pentru festivsal international de teatru SPOT a trebuit sa vina paul sa ceara bani inainte si tot nu a primit nici jumatate suma desi au fost peste 160 de actori din 6 tari si sala a fost mereu plina de spectatori iar acum se dau bani la dupa ce evenimentul a trecut si se da cat s-a cheltuit pentru ca directorul de la teoretic e haver cu jenika!
nu sunt bani da pentru cartile unguresti se gasesc mereu sutele de milioane.
daca se cred asa superior maghiarii de ce nu fac carti din banii lor si asteapta sa le plateasca primaria din taxele si ale romanilor din oras???
bine ca monumentul a fost dat de primar la stef ca sa il repare ca pentru el nu a vrut sa dea bani dar pentru statuile grofilor mereu se gasesc!
propun atunvci sa se traga linie si romanii sa aiba un primar si ungurii pe al lor si atunci nu vor mai fi probleme.

de efryv la 30 ianuarie 2014 - 15:08

Suma foarte mare pentru cartile scrise de Szabo Imre .Dispune C.L. de asemenea sume exorbitante,cand acele carti ar putea fi donate Primariei,iar sportul primeste pentru un an intreg 20.000 lei.

de Cititor la 30 ianuarie 2014 - 15:35

Cei doi primari udmr dirijeaza fondurile orasului spre cartea in limba maghiara chiar daca si noi romanii platim taxe si impozite la Carei.Spre deosebire de cei doi- domnul Adrian Stef ofera gratuit careienilor carti scrise de careieni cum a fost si Tezaul spiritual si cultural caraian sau cartea despre Liceul Vasile Lucaciu.Concluziile sunt mai mult decat evidente.

de Horia Mărieș la 30 ianuarie 2014 - 16:00

Măi să fie, primașul ăsta s-a tâmpit de tot: „10.Proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 40.500 lei, pentru achiziţionare a 300 de exemplare din cartea,, A nagykárolyi gróf Károli Család ezeréves története,,(Istoria de o mie de ani a familiei Karolyi) scrisă de Szabó Imre”

Mai bine are repara ferestrele de la școala V. Lucaciu ca să nu mai stea puștimea în frig.
Dar pentru asta nu găsește bani! Nesimțitul!

de probabil la 31 ianuarie 2014 - 11:09

de ce sa dea bani la velucaciu? ca ziceti voi? deocamdata primarul a modernizat orasul asa cum nici un penelist nu l-ar fi modernizat, pentru ca mai bine ar fi bagat banii in jeb.

de Victor la 31 ianuarie 2014 - 13:02

Scoala Vasile Lucaciu fost liceu este la fel ca oricare alta scoala din oras si are dreptul la fel ca oricare alta la fonduri din partea primariei.Discriminarea etnica nu aduce nimc bun in viata orasului.In cepriveste consilierii penelisti acestia nu au retinere pe salar asa cum are domnul primar pentru miliardele de lei datorie la stat.Toate firmele penelistilor careieni sunt profitabile si nu au contracte cu primaria asa cum au firmele udemeristilor mai mult sau mai putin mascati.Va rog sa spuneti si despre cum au disparut cei 15 miliarde de lei din banii orasului la marea asfaltare cu firma din pericei cand a fost ignorata o hotarare de consiliu local pentru a se plati la zi firmei salajene.Sa fie acesta scopul modernizarii orasului?
Cum se face ca dupa aceste investitii au aparut fundatia la firma de mobila pentru baiatul robi si terenurile si apartamentul fiicei si postul din primarie pentru ginere?
De ce inainte de a avea acces la banul public firmele primarului au falimentat toate 4?

de curios la 31 ianuarie 2014 - 14:55

de ce plateste primaria 120 de milioane lunar pentru seminarul maghiar?
de ce directia de invatamant din primarie deconteeaza la zi cheltuielile de la semina si teoretic iar la altii cu lunile nu plateste?
de ce a fost scos in strada clubul elevilor din centru si cladirea e goiala si acum iar ei au trebuit sa isi faca alt local cu alti bani?
de ce pentru werding hoffman asociatie a celor cu dizabilitati nu se gaseste niciodata un sediu iar pentru gradintia maghiara se face in 3 luni sediu nou nout?
probabil ca cei cu handicap unilingv si complexati au un raspuns pertinent!

de Horia Mărieș la 2 februarie 2014 - 00:32

(I) M-a ros tare pizma. Pardon, curiozitatea. Voiam să aflu de ce vrea să dea din banii mei, adică din banii contribuabilului, 135 lei (~ 31 de euro) pe una bucată carte, un tip care mai mult ca sigur că n-a mai deschis una de pe vremea când încerca să învețe, buchisind, silabisind, tâmplăria, pe la vre-o școală profesională de profil din Satu Mare.

Prețul de achiziție anunțat de primaș pare să ne fie totuși favorabil, avem parte până și de discount. De exemplu, în librăria online Bresťák Sándor cu sediul afacerii în str. Mihály bástya nr. 4, Nové Zámky, Érsekújvár (Nové Zámky)
940 01, Szlovákia (Slovacia) cartea lui Szabó Imre: A nagykárolyi gróf Károlyi család … se vinde cu prețul de (Cena za kus – darab): €39,90 pe bucată. Ne putem declara mulțumiți, fiindcă la una dărabă de carte, economisim, față de slovaci, aproape €9 pentru coșniță, sau pentru Bikavér, fiecare ce preferă.

N-am înțeles însă de ce vrea tipul să mi le bage mie pe gât. Ahaaa, probabil că tipul vrea să mă culturalizeze. Merci, nu, fiindcă pe tema asta am citit deja o carte, una foarte bună, în ediție princeps, o am și în bibliotecă, apărută la Debrecen în 2005 sub îngrijirea lui Nyisztor Lorand. Îmi ajunge.
Primașul n-are decât să și le bage lui însuși pe gât precum și celor dragi lui, exact toate cele 300 de exemplare comandate din cartea Szabó Imre. Doar să aibă foarte mare grijă, fiindcă am auzit că sunt nedigerabile.
Într-un interviu acordat ziaristei Tőtős Timea (interviu interesant după umila mea părere, fiindcă este relevant ilustrarea gândirii găunoase a individului) apărut în Friss Ujság, în ziua de 24 oct 2013, primașul se lăuda că a fost căutat recent de prietenarul lui din grădinița Asaujului de Sus, Károlyi Jószef gróf úr, urmașul Károlyilor din Slovacia. Apoi, primașul a fost căutat de însăși trimisul grófului, de Szabó Imre, autor, în limba slovacă a unei cărți de cca 300 de pagini despre grófii Károlyi. Carte cică frumos ilustrată, și fiindcă îi plac pozele primașului încă din grădiniță, pe alea le-a putut citi.
Bref, cei doi au pus repede la cale o mică afacere privată, ce consta în traducerea cărții în l. maghiară în „scopul valorificării”, mai ales fiindcă primele 160 de pagini se referă la Károlyi careieni. Primașul i-a declarat autorului că este foarte mare amator să cumpere, dar în nici un caz pe banii lui, ci pe banii contribuabililor, câteva sute de exemplare în l. maghiară. Zis și făcut. Apoi primașului i-a mijit în cei doi neuroni pe care-i mai are, o altă idee găunoasă, și anume traducerea cărții și în limba română și apoi „pár száz példányban adjuk ki”. Bună idee. Dar pe banii cui, oare tot pe banii contribuabilor? Nu știu însă dacă a reușit să găsească până la urmă, așa cum avea intenția, un traducător a cărui credibilitate (hitelességé) să nu fie pusă în nici un fel la îndoială, pentru ca în acest fel să fie apărat de atacuri naționaliste în legătură cu cartea.
Îmi place că primașul a devenit bibliofil.
Adică strânge cărți. Face pe arhivarul.

de Horia Mărieș la 2 februarie 2014 - 00:42

(II) În context, mi-ar plăcea să-l întreb, fiindcă el le știe pe toate exact ca un om mare, ce s-a întâmplat cu cărțile aflate în Biblioteca Municipală Carei cu cele din fondul de carte veche al grofilor Károlyi, care au fost șutite în mod samavolnic, în primele zile ce au urmat „revoluției careiene” din 22 dec. 1989.
Dacă dânsul chiar nu știe, dacă cotoarele acelor cărți vechi nu înfrumusețează cumva propria lui bibliotecă privată, a cărei valoare, presupunem doar, se evaluează în metri liniari de coperți, măsurați tâmplărește, atunci să-i întrebe pe ciracii lui, adică pe consilierul lui privat, pe ăla redactorul șef, fiindcă ăla sigur știe mult mai multe despre această tărășenie.

de Horia Mărieș la 2 februarie 2014 - 00:44

(Iii)
În ziua de 31 ianuarie 2014, în jurul orei 11, mă aflam într-una din mașinile de patrulare ale Poliției locale, una din alea cu care se poate face ascultare ambientală. Patrulam în jurul clădirii Primăriei că să o ferim de dușmanul de clasă. La un moment dat am auzit în cască, frânturi bruiate dintr-o conversație ce avea loc în ședința consiliului local, cu privire la pct. 10 de pe ordinea de zi, cumpărarea celor 300 de cărți Szabo Imre. Spre marea mea surpriză, aveam să aflu printre gâjâiturile bruiajului armatei sovietice că nici pe consilierii UDMR-ului primașul n-a reușit să-i convingă să se înfrupte din cărți.

de Horia Mărieș la 2 februarie 2014 - 00:47

(IV)
Singurul pretin care l-a consolat pe primaș a fost Lajcsika. Acesta i-a transmis primașului direct de pe o plajă din Cancun, Mexico, unde sorbea tacticos laptele direct dintr-o nucă de cocos, că el este mare amator de 10 dărabe de cărți, pe care primașul să i le pună muszaj deoparte. Cică vrea să le folosească pe post de proptele, să le pună sub un șifonier, la el acasă, fiindcă ăluia i s-au rupt picerele. Șifonierului, nu fostului fotbaliator de la Olimpia S.M.

de Abel la 2 februarie 2014 - 08:38

din ce bani se distreaza fotbalistu in america si in statiuni de lux??
nu cumva din modernizarea orasului cu firmele pretenasilor????
asta e valoarea fotbalistului!!!
poporul careian sa munceasca si el sa umble prin statiuni de lux in Mexico cu botu bagat in cocos ca degeaba puneti pentru el deoparte cartile daca nu dati si instructiuni cum se manevreaza ele…..
unde au ajuns banii clubului victoria??? in Cancun cumva????

de vio la 2 februarie 2014 - 09:34

Familia Karoly a trait din munca iobagilor romani de pe mosiile lor si acum tot din munca careienilor vor sa traiasca?
de ce nu doneaza cartile in semn de respect pentru cei pe spinarea carora au facut marile lor averi?
doar nu stau in 400 de milioane romanesti urmasii grofilor ce se plimba mereu prin castele si statiuni de lux.
face cum face jeno si tot cu mana in buzunarul altora sta!

de oana la 2 februarie 2014 - 09:53

Cartea care se doreste a fi achizitionata de catre Primaria Carei, se gaseste , deja, in dotarea Bibliotecii din Satu Mare. Cantitatea , insa, este enorma:300 de bucati!De unde, deducem, ca cititorii si vizitatorii istoriei castelului din Carei sunt exclusiv maghiari! Sau, adevarul gol, golut: primarul isi exercita functia doar pentru cei de etnie maghiara!
Unde este insa luarea de atitudine a responsabilului cu directia de cultura, Bogdan Georgescu? Care este punctul sau de vedere in aceasta privinta?

de Florica la 2 februarie 2014 - 12:29

nu noi suntem cei fricosi si mai ales avari mai ales ca istoria spune ca corpul de garda al grofilor era format din detasamante de haiduci romani si nicidecum maghiari ca nu erau de incredere iar acum au cheltuit tot ce au adunat cu munca iobagilor romani careieni si tot la careieni vin sa ceara bani pentru cartile lor.
mai bine sa ia exemplu de la consiliu judetean care tipareste cartile de istorie locala si le ofera gratis ca sa le poata citi oricine nu numai cei cu bani!

de fan la 2 februarie 2014 - 14:35

unde se pot vedea pozele cu nutzika in costum de baie langa fotbalistu traseist politic? cu cine a lasat pe saracu attila???

de atm la 2 februarie 2014 - 14:48

cum cu cine a fost lasat /? doar cu cardul de la fotbalist….

Lasati un comentariu