Recomandări ale Poliţiei la început de an

• publicat la: 6 January 2014
Recomandări ale Poliţiei la început de an

Poliţiştii sătmăreni au fost la datorie în primele zile ale anului, acţionând cu fermitate ori de câte ori situaţia a impus-o. Peste 130 de poliţişti au acţionat zilnic, în perioada 31 decembrie 2013 – 05 ianuarie 2014, suplimentar faţă de poliţiştii din dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, pentru ca sătmărenii să-şi petreacă în linişte vacanţa de Revelion. Au fost constatate 17 infracţiuni şi au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 100.000 lei.

În primele zile ale anului poliţiştii sătmăreni au continuat acţiunile de menţinere a ordinii şi liniştii publice, urmărind prevenirea oricăror evenimente ce ar fi putut afecta liniştea cetăţenilor. De asemenea, poliţiştii de la rutieră, sprijiniţi de poliţişti de la ordine publică, au acţionat pe drumurile din judeţ, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere grave.

În întreaga perioadă a Sărbătorilor au fost înregistrate în judeţ 8 accidente grave, în urma cărora o persoană şi-a pierdut viaţa şi alte 6 au fost rănite. Tot pe linie rutieră au fost aplicate şi cele mai multe sancţiuni contravenţionale, peste 400, în valoare de 43.000 lei.

De asemenea, intervenţia patrulelor de siguranţă publică a fost necesară în peste 260 de cazuri, poliţiştii acţionând cu promptitudine de fiecare dată când a fost sesizată comiterea unei fapte antisociale.

            Acţiunile de asigurare a liniştii şi ordinii publice continuă şi în perioada sărbătoririi Botezului Domnului şi a Sfântului Ioan Botezătorul. Întrucât la aceste manifestări religioase va participa un număr mare de persoane, poliţiştii vor fi la datorie, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite. De asemenea, măsurile dispuse în această perioadă au în vedere şi fluidizarea traficului rutier în zona lăcaşurilor de cult.

Poliţiştii îi sfătuiesc pe cetăţenii care intenţionează să participe la manifestările religioase din această perioadă să adopte un comportament civilizat, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să evite conflictele de orice natură.

Sărbătoarea creştină a Botezului Domnului este un bun prilej de pelerinaj la biserică a fiecărui credincios. Pentru alţii însă, mulţimea de credincioşi adunaţi pentru reculegere nu reprezintă altceva decât o sursă de îmbogăţire rapidă, fără riscuri prea mari. Aceste furturi pot fi prevenite luând un minim de măsuri preventive.

Astfel, recomandăm cetăţenilor să nu aibă asupra lor sume mari de bani, iar, pe cât posibil, portofelul să-l păstreze în buzunarul interior de la piept al hainei. Doamnelor le recomandăm să fie atente la genţi/poşete, iar celor care se deplasează cu autoturismul până în apropierea lăcaşului de cult le recomandăm să nu lase la vedere bunuri de valoare.

De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile agenţilor rutieri şi să parcheze doar în locurile special amenajate.

Lasati un comentariu