România, principalul furnizor de medici pentru Germania în 2012

• publicat la: 8 January 2014
România, principalul furnizor de medici pentru Germania în 2012

Peste 2.700 de medici români activau, în 2012, în Germania, România fiind principalul furnizor de personal medical pentru această ţară, urmată de Grecia şi Austria, scrie publicaţia Die Zeit, citată de Mediafax.

Potrivit unor date oficiale, în 2012, activau în Germania 2.704 medici proveniţi din România, faţă de 2.258 din Grecia şi 2.090 din Austria, urmate de Rusia, Polonia, Ungaria, Siria, Bulgaria, Ucraina şi Slovacia.

Publicația citată mai scrie că cei mai mulţi imigranţi din România şi Bulgaria au o pregătire profesională foarte bună, printre ei aflându-se ingineri, matematicieni şi medici.

“Germania dezbate de săptămâni aşa-numite migraţie a sărăciei din România şi Bulgaria. (…) Datele sunt un exemplu al transferului de forţă de muncă. Aceasta migrează din sudul şi estul uniunii monetare în nord, unde sprijină sistemele sociale”, comentează publicaţia citată, referindu-se la faptul că, după România, Grecia este următorul furnizor de medici pentru Germania.

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Elmar Brok (CDU), a propus, recent, ca imigranţii să fie amprentați.

“Imiganţii care vin în Germania doar pentru Hartz IV (ajutor de şomaj), alocaţia pentru copii şi asigurarea de sănătate trebuie trimişi rapid înapoi în ţările lor de origine. Pentru a preveni intrările multiple, ar trebui să ne gândim la luarea de amprente”, a spus Brok, citat de ziarul Bild.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu