România sub cod roşu de ninsoare.Şcoli închise

• publicat la: 26 ianuarie 2014
România sub cod roşu de ninsoare.Şcoli închise

Vremea rea continua in România. Incepând cu ora 15.00, Buzău, nordul judetului Brăila si sudul judetului Vrancea intra sub avertizare cod rosu, o premiera pentru România. Atentionarea este valabila pana la ora 21.00. In prezent 13 judete, plus Capitala, se afla in continuare sub cod portocaliu de viscol si ninsoare.

Este vorba de judetele Teleorman, Dâmbovita, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Călărasi, Ialomita, Buzau, Vrancea, Galati, Braila, Constanta, Tulcea.

In acelasi interval, sub cod galben de ninsori vor fi judetele Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea, Olt, Arges, Brasov, Covasna, Bacau, Vaslui, Neamt, Suceava, Iasi si Botosani.

Atentionarea este valabila pana duminica la ora ora 22. „Drumurile din judetele cu cod rosu sunt inchise din momentul intrarii in vigoare a acestui cod. Am stabilit utilajele care au pornit in acele judete pentru a putea face deszapezirea. E vorba de peste 150 de utilaje”, a declarat la Digi24 Florin Dascalu, reprezentant CNADNR.

„Se lucreaza pe A1 si A2 pe care speram sa deschidem maine dimineata. La nivel national se intervine acum cu 2.500 de utilaje. Pe A1 sunt 7 masini blocate la km 54, pe A2 sunt 17 autovehicule, iar pe A3 sunt 3 masini abandonate”, a mai spus Dascalu.

Armata intervine, duminica, in judetul Prahova, unde patru localitati sunt izolate si peste 7.000 de oameni au ramas fara curent electric.

Unitatile de invatamant vor fi inchise luni si marti in 26 de judete, inclusiv municipiul Bucuresti, pentru care au fost emise cod portocaliu sau galben de ninsori  si viscol, au anuntat membrii comandamentului de iarna reunit la Guvern.

Ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu, a declarat ca a vorbit cu toti rectorii de universitati pentru a da posibilitatea studentilor din zonele afectate de vremea nefavorabila, care nu pot ajunge la examene, sa le sustina la o alta data.

Potrivit lui Mihnea Costoiu, Universitatile din Bucuresti, Targoviste si Pitesti isi vor suspenda cursurile.

„Am vorbit cu toti rectorii astfel incat sa dam posibilitatea studentilor care nu pot sa se prezinte la examene sa le sustina la o alta data”, a precizat duminica ministrul.

In ceea ce priveste Universitatea Politehnica din Bucuresti, acesta a spus ca avand in vedere ca multi dintre studenti stau in camin si distanta este foarte mica de universitate, cei mai multi nu vor intampina impedimente in a se prezenta la examene.

Universitatea din Bucuresti a precizat duminica prin intermediul unui comunicat remis ca activitatea didactica va fi suspendata luni, 27 ianuarie.

„Ca urmare a conditiilor meteo nevaforabile, conducerea Universitatii din Bucuresti a hotarat suspendarea activitatii didactice (cursuri, examene) in ziua de luni, 27 ianuarie. Examenele si cursurile stabilite pentru aceasta data vor fi reprogramate de comun acord intre cadrele didactice si studenti”, se arata in comunicatul de presa.

MEN precizeaza ca, in conformitate cu reglementarile in vigoare, hotararea de intrerupere temporara a activitatii este exclusiv la latitudinea conducerilor institutiilor de invatamant superior, in virtutea autonomiei universitare.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu