Ce trebuie să știi atunci când îți înființezi propria firmă

• publicat la: 21 februarie 2014
Ce trebuie să știi atunci când îți înființezi propria firmă

Fie că vreți să porniți un business pe cont propriu, să accesați fonduri europene sau să beneficiați de sprijinul de 10.000 de euro pe care statul îl acordă tinerilor care vor să înceapă o afacere, aveți nevoie de organizare sub formă juridică.

În funcție de tipul de activitate pe care vreți să o desfășurați, mărimea firmei sau venitul pe care estimați că o să-l realizați din viitoarea afacere, legislația fiscală vă dă dreptul să alegeți modalitatea de organizare.

Atât condițiile, cât și impozitele și taxele pe care le veți plăti ulterior diferă de la o formă de organizare la alta, în cazul unui SRL, PFA sau SRL-D.

De exemplu, tinerii care vor să acceseze ajutorul de 10.000 de euro de la stat, pentru a demara o afacere, pot opta pentru înfiinţarea unui SRL – debutant (SRL-D).

Procedura de înfiinţare a unei astfel de firme nu diferă cu mult de cea pe care o necesită înfiinţarea oricărei societăţi cu răspundere limitată, dar costurile sau taxele sunt zero.

Pe de altă parte, organizarea sub formă de persoană juridică mai este recomandată și atunci când, în calitate de angajat, taxele și impozitele plătite pe salariu sunt foarte mari.

sursa rostiri.yahoo.com

comentarii

de stop la 22 februarie 2014 - 11:58

sa trimiteti articolul si la kovacs ca poate nu a stiut cand a facut atatea firme personale sa deie faliment..
la vice nu spun sa trimiteti ca trebuie cineva sa citeasca pentru el

de mucalit la 22 februarie 2014 - 13:04

important e sa dai comisioanele
..unde trebuie….

de sigur la 22 februarie 2014 - 14:00

mai ales la tulipoanii din primaria caraiimari

Lasati un comentariu