Cea mai frumoasă declarație de dragoste-concurs cu premii

• publicat la: 9 februarie 2014
Cea mai frumoasă declarație de dragoste-concurs cu premii

În fiecare ann data de  24 Februarie, sărbătorim  Dragobetele, simbolul iubirii . Chipeşul Dragobete, un neastâmpărat şi un năvalnic, era un peţitor şi un naş al animalelor – iar românii l-au considerat protectorul iubirii celor care se întâlnesc de ziua lui – când omul participă la bucuria naturii, pregătindu-se de venirea primăverii, la început de an agricol,odată cu ieşirea ursului din bârlog.

Cine participa la această sărbătoare avea să fie ferit de bolile anului, şi mai ales de febră, fiindcă Dragobetele îi ajută pe gospodari să aibă un an îmbelşugat.

Îmbrăcaţi de sărbătoare, fetele şi flăcăii se întâlneau în faţa bisericii şi plecau să caute flori de primăvară – mai ales ghiocei – prin păduri şi lunci.Se spunea că tinerii care nu au petrecut de Dragobete sau cei care n-au văzut măcar o persoană de sex opus nu-şi vor mai găsi pereche tot restul anului.

Femeile obişnuiau să atingă un bărbat din alt sat, pentru a fi drăgăstoase tot anul. Fetele mari strângeau de cu seara ultimile rămăşiţe de nea, numită “zăpada zânelor” iar apa topită din omăt era folosită pe parcursul anului pentru înfrumuseţare şi pentru diferite descântece de dragoste.

Pentru a sărbători Dragobetele, Buletin de Carei vă invită să participaţi la concursul

                           „Cea mai frumoasă declarație de dragoste”

Adresată unei persoane dragi, declarația trebuie să se încadreze într-o pagină A4, cu caractere la alegere şi…imaginaţie cât încape.

Lucrările vor fi trimise până în  data de  22 februarie 2014 ,h24,00 pe adresa buletindecarei@yahoo.com sau redactie@buletindecarei.ro.

 În 24 februarie 2014, de Dragobete,va avea loc premierea câştigătorilor, premiile surpriză fiind oferite de  redacţia www.buletindecarei.ro

Lasati un comentariu