Condiția grofilor UDMR pentru a intra la guvernare

• publicat la: 25 februarie 2014
Condiția grofilor UDMR pentru a intra la guvernare

Preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat ieri că „Uniunea nu poate fi cumpărată cu săli de sport şi drumuri” şi că negocierile pentru o eventuală intrare la guvernare nu ar putea avea loc decât după ce comunitatea maghiară ar obţine dreptul de a-şi folosi în mod liber simbolurile naţionale.

„Nouă nu ne trebuie cinci săli de sport în plus, pe noi nimeni nu ne-ar putea cumpăra politic cu 100 de kilometri de drumuri, ci ne interesează principiile. Mai concret, posibilitatea de a folosi simbolurile locale, judeţene şi cele naţionale (ale comunităţii maghiare -n.r). Rezolvarea acestor probleme ar putea fi o condiţie premergătoare unei eventuale negocieri”, a declarat Tamas Sandor pentru AGERPRES, subliniind că în momentul de faţă nu există niciun fel de negocieri legate de posibilitatea intrării UDMR la guvernare în cazul ruperii USL.
El a amintit că, în 2012, premierul Victor Ponta a invitat UDMR să intre la guvernare şi chiar există un acord semnat, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat din cauza opoziţiei liderilor PNL şi PC, respectiv Crin Antonescu şi Dan Voiculescu. Tamas a mai adăugat că UDMR poate să vină oricând în sprijinul partidelor româneşti pentru a „stabiliza” viaţa politică, dar în niciun caz fără rezolvarea condiţiilor preliminare enunţate.
El a apreciat faptul că premierul Victor Ponta a înţeles necesitatea de a coopta la guvernare reprezentanţii minorităţii maghiare „pentru asigurarea armoniei şi păcii sociale”.

„Noi spunem de 20 de ani şi mă bucur că şi domnul Ponta a înţeles exact situaţia. UDMR nu este un partid politic, ci o organizaţie care reprezintă o comunitate etnică în România. Noi întotdeauna am spus că UDMR trebuie tratată altfel decât un partid politic şi mă bucur că domnul Ponta nu numai că a înţeles acest lucru, dar într-adevăr, în ultimii doi ani de zile, a avut şi gesturi corecte, pozitive faţă de comunitatea maghiară. Şi aici mă refer la domnul Ponta şi nu la reprezentanţii Guvernului în teritoriu, care, în ultimii doi ani de zile, ne-au pus în cap 54 de procese administrative în ceea ce priveşte simbolurile naţionale, steaguri locale şi judeţene sau bilingvismul”, a declarat Tamas Sandor.

Dan Tănasă   via AGERPRES

comentarii

de ZSOLTI la 25 februarie 2014 - 18:03

multumim dan tanasa

de un roman la 25 februarie 2014 - 19:22

Zsolti te trimit in ,,MM-TII” la guvernare pe tine si adunatura ta de prostituati ce sunteti…Se stie ca in istoria voastra multe din femeile voastre au lucrat cu ,,curul” nu cu capul,iarasi voi ca urmasi de seama indiferent de sex v-ati adunat in sanul unei organizatii fasciste si iredentiste,,Udmr” unde va prostituati si va urcati pe scaunele guvernarii pentru a realiza ,,grandioasele” voastre obiective pentru ridicarea nivelului de trai si anume: ,,autounomio” si ,,nagyszamarorszag” pardon,,nagymagya…” :).Rusine clasei politice romanesti ca accepta la nesfarsit aceste compromisuri mizerabile…

de ZSOLTI la 25 februarie 2014 - 19:35

O tara ce nu-si cunoaste trecutul este ca un copil care nu-si cunoaste parintii.

de pentru joltica copy paste la 25 februarie 2014 - 19:50

total de acord cu tine de aceasta data si intelegem acum de ce tot cautati la toti vecinii cate ceva vestigii care poate poate va leaga de aceste pamanturi…pacat ca gasiti tot vestigii dacice la bobald si chiar daca le aruncati prin cutii si le ascundeti ele se incapataneaza sa apara tot mai multe si mai multe….nu disperati ca poate nu cautati unde trebuie si daca veti incerca mai prin asia sigur ca veti gasi ce cautati.

de bula la 25 februarie 2014 - 20:47

pentru neuronul obocsit a lui joltika precizam ca veneticii sunteti voi care ati folosit munca iobagilor romani gasiti pe aceste meleaguri si stramutati apoi in apropierea grofului pentru a se folosi cat mai bine de ei.cum se face ca pentru garda personala a ales romani haiduci si nu ungurasi ca voi???
da temele astea sunt prea inalte pt voi asa ca mai bine dati jos clopu tulipanului saf si mai stati pe la ceva colturi ca poate strangeti si voi banii care sunt lipsa ca sa plateasca datoriile ca va rade lumea cu ce sefut aveti

de Vic la 25 februarie 2014 - 21:27

zsolti, CHIAR NU STII?

de un roman la 25 februarie 2014 - 21:32

Zsoltachescu chiar ai dreptate cu ce ai zis mai sus care cred ca a vrut sa fie o intrebare doar ca ai uitat sa pui semnul intrebarii…
Vestigiile dacice ce s-au descoperit si se descopera cu o viteza ce pe ,,voi” incepe sa va ameteasca chiar n-au nimic in comun cu veneticii ,,barbari” aparuti de prin stepele Asiei…
Singura ,,voastra” sansa dupa toate cercetarile ce se intreprind de catre mari cercetatori in domeniu si de catre specialisti care lucreaza pe studii genetice e sa va dati si ,,voi” ceva trib dacic dar de care nu a auzit si nu o sa auda nimeni…penibililor. 🙂

de ZSOLTI la 26 februarie 2014 - 00:57

A fi patriot nu înseamnă să fii mincinos. Patriotismul nu se măsoară în minciuni

de Horia Mărieș la 26 februarie 2014 - 03:11

@ZSOLTI

Fac parte din cei 90% din populația România.
Din acest motiv, sunt mai mult decât scuzat dacă te bag egyenesen az édesanyádba.
Mert beleférsz, anyira tág.

de lupuldac la 26 februarie 2014 - 07:27

iredentismul maghiar careian are un bun reprezentant prin joltica copypaste. nu poti sa ai decat mila si compasiune despre asemenea exemplare bolnave ca mai cred ijn povestile servite de tokos si gasca pentru aservirea credulilor buni de pus stampile si de ridicat mana….si mai cred si in violenta ca mod de rezolvare a problemelor …cat de frustrati pot fi ca ies la iveala minciunile cu chiriasii ajunsi stapani pentru scurte perioade de timp…..vedeti ca va cheama asia…bagaju genetic va da de gol.

de datoria la 26 februarie 2014 - 07:29

mai bine ati plati datoriile primarului de carei si presedinte la udmr carei care are retinere pe salar

Lasati un comentariu