Fără căsătorii la Carei de Valentine’s Day

• publicat la: 14 februarie 2014
Fără căsătorii la Carei de Valentine’s Day

Ziua de Sfântul Valentin denumită şi  Ziua Îndrăgostiţilor  este o sărbătoare de import,recent apărută în peisajul românesc .A fost repede adoptată în special de cei tineri, atraşi de inimioare roz,trandafiri sau cine romantice în oraş.

De  Ziua Îndrăgostiţilor ,unele perechi de tineri  decid ca să-şi unească destinele în faţa ofiţerului de stare civilă.Dacă în municipiul reşedinţă de judeţ  un număr de 7 perechi au spus Da,obţinând astfel certificatul de căsătorie,la Carei  tinerii nu au optat pentru acest tip de celebrare a iubirii romantice.Nici pentru data de 24 februarie nu  sunt prevăzute încheieri de căsătorii la Oficiul de Stare civilă din Carei.

Pe 24 februarie se va sărbători Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români, care îşi are rădăcinile în tradiţiile dace şi în credinţa într-un  zeu al iubirii, a cărui cinstire, marca simbolic şi începutul primăverii.

 Valeria Farcaş

 

comentarii

de Horia Mărieș la 11 februarie 2015 - 09:02

Breaking News:

10 februarie 2015: „Biserica Ortodoxă din Maramureş şi Sătmar combate cu vehemenţă „Valentine’s Day” pe care o consideră o sărbătoare comercială care se află în dezacord cu valorile morale româneşti – creştineşti şi reprezintă un atac la adresa familiei, cu impact devastator în educaţia tinerilor, se arată într-un comunicat al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului remis cotidianului IZSM de către Protopopiatul Ortodox Satu Mare.”

Iar și-a dat BOR a Sătmarului cu dreptul in stãngul.
Oare cãnd o să iesă din Evul Mediu?
Cred că in primul rãnd ar trebui să-și radă bărbile ca să nu mai arate ca teroriștii iar apoi să-și dăruiască tot aurul săracilor.
Pe urmă mai putem sta de vorbă.

În paranteză fie spus, de Sigheteanu’ de Maramureș nici nu mă mir. In campania pentru prezidențiale a predicat pe față in favoarea lui Ponta. Ba, în plus, i-a forțat practic și pe ceilalți 200 de preoți subordonati lui din județul Satu Mare să predice același lucru.

de andrei la 11 februarie 2015 - 14:51

suntem pe aceasi lungime de unda

de andras la 11 februarie 2015 - 14:59

suuper!atunci ramane sa ii retrocedati lui maries toata averea parintilor si bunicilor lui la fel ca in cazul udemeristilor din carei ..drept e ca acolo au luat si ce nu au avvut vreodata…..

Lasati un comentariu