Gala TNL 2014

• publicat la: 24 februarie 2014
Gala TNL 2014

Gala TNL 2014  a celebrat cultura română și anvergura sa europeană, sub egida: ”Cultura română, cultură europeană”. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 22 februarie 2014, la Palatul Parlamentului, Sala Alexandru Ioan Cuza, în prezența celor 2.100 de tineri veniți din toată țara, a președintelui PNL, Crin Antonescu, a liderilor PNL și a unor oameni de cultură români care ne reprezintă cu mândrie pe scenele lumii.

Delegaţia de la Satu Mare, condusă de preşedintele TNL Satu Mare, Gheorghe Rişcău s-a prezentat cu un număr de 57 de tineri, ca în fiecare an şi de această dată, ne-am întors acasă cu un premiu. La eveniment au participat colegii noştri Mircea Pal, secretar regional TNL şi Razvan Boldor vicepreşedinte în biroul naţional TNL. În acest an filiala Satu Mare a primit premiul Cea mai activă echipă T Comunică – Echipa T comunică, premiul fiind ridicat de secretarul regional TNL, Mircea Pal.

Gala TNL a fost marcată, însă, de evenimentele tragice de la Kiev. Claudia Benchescu, președintele Cluburilor Studențești Liberale și membră în biroul de conducere LYMEC (Organizația Tinerilor Liberali Europeni), a dedicat premiul obținut în cadrul Galei – ”Cel mai activ tânăr liberal” – protestatarilor de la Kiev și a cerut colegilor din sală un moment de reculegere în memoria victimelor regimului Ianukovici.

La mai puțin de o oră,  a venit vestea neașteptată a demiterii președintelui Ucrainei, Victor Ianukovici și a stabilirii datei de 25 mai pentru organizarea de alegeri anticipate, de către Parlamentul de la Kiev. Președintele TNL Florin-Alexandru Alexe a transmis știrea pe scena Galei TNL alături de Andrei Spînu, președinte al Organizației de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova, cel care, cu doar câteva zile înainte, a vorbit protestatarilor adunați în piața Maidan Nezalezhnosti din Kiev. În acel moment încărcat de emoție, toate luminile salii au fost stinse, iar participanții și-au aprins telefoanele, în semn de solidaritate cu luptătorii pentru libertate de la Kiev.

Premiile speciale ”Cultura română, cultură europeană” ale Galei TNL, au fost oferite sopranei Felicia Filip, o mare doamnă a scenei românești – înmânat de Gigel Știrbu, Ministrul Culturii, tânărului tenor Bogdan Mihai – înmânat de Renate Weber, europarlamentar PNL, care onorează România pe marile scene ale Europei și lui Varujan Vosganian, liberal autentic și om de cultură, nominalizat la Premiul Nobel 2014 de către Uniunea Scriitorilor din România pentru romanul ”Cartea Șoaptelor” și la unul dintre cele mai importante premii din Germania, Premiul Târgului de Carte de la Leipzig, pentru traducerea în limba germană a aceluiași roman – înmânat de Eduard Hellvig, europarlamentar, secretar general PNL.

Premiile speciale ”Născut liber” ale Galei TNL au fost oferite pentru programul ”Academia europeană”, derulat de Petrom în parteneriat cu Centrul Român pentru Politici Europene și Fundației Friedrich Naumann, partener constant al TNL în organizarea cursurilor de pregătire pentru tinerii liberali și au fost înmânate de Cristian David, ministru delegat pentru românii de pretutindeni, respectiv Cristian Bușoi, președinte Casa Națională de Asigurări de Sănătate.                  

Premiul special al Galei TNL 2014 a fost oferit pentru evenimente dedicate cetățenilor simpatizanți ai Partidul Național Liberal, organizate în filiale ale TNL: ”România pentru Tineri”, înmânat președintelui TNL Constanța, Septimiu Bourceanu, ”România pentru mediul de afaceri”, înmânat președintelui PNL Prahova, Paul Dumbrăveanu și ”România pentru toți românii”, înmânat președintelui PNL Iași, Costel Alexe, de către președintele TNL Florin-Alexandru Alexe și coordonatorul campaniilor TNL și CSL, Violeta Vijulie.

Premiul special ”Rezistența prin cultură” a fost acordat filialelor TNL Maramureș pentru ”Școala Politică Ghe.I.Brătianu” de la Sighetu Marmației și TNL Ilfov pentru Programul ”Fortul 13 Jilava” și a fost înmânat de către Vlad Nistor, președintele Senatului Universității Bucureștiși Mircea Roșca, președinte PNL Prahova.

Premiile dedicate filialelor TNL sau tinerilor liberali care au depus un efort extraordinar pentru promovarea valorilor liberale în decursul anului 2013, au fost acordate astfel:

Cea mai activă filială – TNL Argeș

Cea mai activă organizaţie locală – TNL Focșani

Cea mai activă organizaţie în mediul  rural – TNL Hunedoara

Cel mai important eveniment local – TNL Călărași pentru ”Cupa liber la mișcare”

Cel mai important eveniment național – TNL Cluj pentru Conferința ISEEL

Cel mai activ tânăr în administraţia locală – George Stângă, TNL Galați

Cel mai activ tânăr în administraţia centrală – Mircea Fechet, TNL Bacău

Cel mai activ tânăr liberal – Claudia Benchescu, președinte CSL, membru în Biroul LYMEC

Cel mai activ om de afaceri tânăr liberal – Radu Coțofană, TNL Sibiu

Echipa lui Crin 2014 – TNL Sector 2

Cea mai activă echipă T Comunică – Echipa T comunică TNL Satu Mare


Pe scena Galei TNL au mai fost prezenți liderii PNL: Mihai Voicu, ministru delegat pentru relația cu Parlamentul, Eugen Nicolăescu, vicepreședinte PNL, Alina Gorghiu deputat PNL, Mircea Diaconu, vicepreședinte PNL, Bogdan Badea, Secretar de Stat Ministerul Economiei, Teodor Atanasiu, președinte PNL Alba, Cristina Pocora, purtător de cuvânt PNL, Radu Surugiu, vicepreședinte TNL, Cristian Tudorache, viceprimar Sector 3, Andrei Muraru, director Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, Răzvan Silaghi, președinte Clubul Oamenilor de Afaceri Tineri Liberali.

Lasati un comentariu