Guvernul dă cei mai mulţi bani pentru minorităţi UDMR

• publicat la: 6 februarie 2014
Guvernul dă cei mai mulţi bani pentru minorităţi UDMR

Uniunea Democrată Maghiară din România va primi şi în acest an cei mai mulţi bani din totalul fondurilor prevăzute în bugetul pe 2014 şi alocate către Departamentul de Relaţii Interetnice.

Modul de repartizare a banilor a fost stabilit de Guvern prin hotărâre, fondurile fiind rezervate organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, altele decât cele care primesc subvenţii de la bugetul de stat.

Conform actului normativ, dintr-un total de 85,6 milioane lei (faţă de 81,3 milioane lei în 2013), Uniunea Democrată Maghiară din România va primi 18,5 milioane lei, Asociaţia Partida Romilor “Pro-Europa” va încasa 12 milioane lei, iar Forumului Democrat al Germanilor din România îi vor reveni 6,7 milioane lei.

Banii alocaţi sunt în sumă uşor mai mare decât în anii precedenţi, ca şi suma totală.

Fonduri vor mai fi alocate, printre altele, şi către Uniunea Ucrainienilor (6,9 milioane lei), Comunitatea Ruşilor Lipoveni (4,6 milioane lei), Uniunea Armenilor (3,6 milioane lei).

Banii vor fi folosiţi pentru cheltuieli de funcţionare a sediilor, costuri de personal, acţiuni culturale, investiţii în bunuri mobile şi imobile, cofinanţarea programelor UE.

Fondurile sunt alocate în baza Legii privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, care stabileşte că subvenţia de la bugetul de stat destinată partidelor este acordată în funcţie de numărul de voturi primite în alegerile parlamentare şi în alegerile locale.

sursa romanialibera.ro

Lasati un comentariu