Întrebuinţări surprinzătoare ale MAIONEZEI

• publicat la: 1 februarie 2014
Întrebuinţări surprinzătoare ale MAIONEZEI

Putine persoane detestă maioneza, principalul motiv pentru care unii se abtin de la ea este ca ingraşă, chiar dacă este făcută natural in casă, nu cumpărată de la magazin. Există, insă, câteva situatii in care maioneza iti poate fi de mare folos, fara sa pui un gram pe tine!

Maioneza se foloseste, de regulă, la prepararea unor mâncăruri, insă substantele din care este compusa pot avea si alte utilitati care nu au nicio legatura cu bucataria.

1. Maioneza este un balsam de păr puternic hrănitor

Desi unele persoane o considera gretoasa, maioneza are o mare utilitate in procesul de infrumusetare, fiind un balsam de par foarte hranitor, potrivit lyla.ro. Uleiurile continute de maioneza si textura o transforma din produs alimentar in produs de ingrijire a parului. Pune un strat de maioneza pe maini si maseaza-ti podoaba capilara pe lungimea firului de par, evitand radacina, si apoi lasa sa actioneze timp de 15 minute ca un balsam. Vei obtine un par matasos si stralucitor!

2. Scoate guma din par

Maioneza se poate dovedi utila si in momentul in care cineva ramane cu guma lipita in par, fie din greseala, fie din rea-vointa altcuiva. In loc sa tai parul, in astfel de situatii, pune-ti maioneza in zona in care este lipita guma si maseaza usor. Guma se va desprinde in scurt timp fara efort prea mare.

3. Exfoliaza celulele moarte

De ce sa-ti agresezi tenul cu produse de exfoliere prea grunjoase, cat poti folosi maioneza?! Acest produs alimentar indeparteaza celulele moarte. Intinde-ti maioneza pe ten, masand usor, las-o sa actioneze 10 minute si apoi indeparteaz-o cu un prosop inmuiat in apa calda.

4. Elimina urmele de creion de pe pereti si mobila

Cei care au copii stiu prea bine ca urmele creioanelor de desenat ajung, uneori, si pe pereti, si pe mobila, nu doar pe colile de desen. Cum este aproape imposibil sa zugravesti sau sa schimbi tapetul de fiecare data cand cel mic “redecoreaza”, poti recurge la o metoda mai simta de indepartare a urmelor. Intinde putina maioneza chiar pe urmele de creion, las-o sa actioneze cateva minute si apoi indeparteaza totul cu un prosop udat cu apa calda si stors bine. Atat urmele de maioneza, cat si cele de creion vor disparea si de pe mobila, si de pe pereti.

5. Inmoaie cuticulele

Pielitele crescute in jurul unghiilor sunt cele care strica o manichiura reusita. Fie ca cresc prea mult, fie ca se crapa, cuticulele reprezinta o problema pentru orice femeie care-si pretuieste mainile. Secretul unei manichiuri frumoase, dincolo de ingrijirea unghiilor, este mentinerea cuticulelor moi si hidratate, iar maioneza este o “unealta” exceptionala in acest sens. Pune-ti putina maioneza intr-un mic bol si introdu-ti degetele inacesta, lasand pasta sa actioneze cinci minute. vei vedea diferenta dupa spalare!

6. Indeparteaza resturile de abtibilde

Inainte sa folosim magneti de bucatarie, abtibildele erau principalele “accesorii” ale frigiderului. Insa indepartarea lor a fost mereu o problema, caci ramaneau resturi si chiar zgariam frigiderul. Daca am fi stiut ca exista o “arma” impotriva abtibildelor chiar in frigider? Da! Maioneza poate indeparta resturile de abtibilde, indiferent unde le-am lipit. Este suficient sa le “imbracam” in maioneza, sa lasam pasta sa actioneze 10 minute si apoi sa indepartam cu partea netaioasa a unui cutit.

7. Curata frunzele plantelor

Daca ai un ficus sau orice alta planta in casa si vrei sa-i cureti frunzele, scoate maioneza din frigider si lasa deoparte alte produse. Dupa ce ai sters de praf frunzele, pune un bob de maioneza pe un disc demachiant si unge frunza. In felul acesta, planta chiar va “luci” de curatenie.

sursa ziarulprahova.ro

Lasati un comentariu