Lupte sângeroase în Ucraina: Guvernul şi Parlamentul, evacuate

• publicat la: 20 februarie 2014
Lupte sângeroase în Ucraina: Guvernul şi Parlamentul, evacuate

Luptele de strada s-au reluat, joi dimineata, la Kiev. Dupa un armistitiu intre presedintele Viktor Ianukovici si Opozitie, care a durat doar 12 ore, pe timpul noptii, protestatarii au fost atacati din nou de fortele de politie.

Ciocnirile din Piata Independentei, de joi, s-au soldat deja cu victime si se anunta deosebit de sangeroase. Oamenii s-au impartit: unii intaresc baricadele din piata, altii se confrunta cu trupele de interventie.

La Kiev sunt asteptati, joi dimineata, sefii diplomatiei franceze, germane si poloneze, iar la Bruxelles urmeaza sa se discute, in cursul acestei zile, posibilitatea impunerii de sanctiuni. Ministrul roman de Externe Titus Corlatean are mandat de a discuta posibilitatea de impunere de sanctiuni.

11:14 – Mai multe camioane ale armatei, pline cu militari, se indreapta spre strada Grusevski, unde se afla parlamentul, Guvernul si Presedintia, si au loc cele mai grave ciocniri.

11:11 – Un fotograf Reuters a numarat zece cadavre intinse pe trotuar in Piata.

11:06 – Jurnalistii care transmit de la fata locului au fost vizati de lunetisti. O echipa de la Russia Today si un jurnalist de la Ruptly au fost vizati de gloante, insa au scapat fara rani.

11:03 – Lunetistii trag cu munitie de razboi din hotelul Ucraina, care da inspre Piata Independentei. Cel putin patru activisti au fost ucisi, anunta Opozitia.

11:01Cel putin sapte protestatari au fost ucisi joi, potrivit unui voluntar din unitatea medicala instalata in sediul central al postei din Kiev.

10:57 – Diplomatii europeni sositi de dimineata la Kiev au anulat intalnirea cu presedintele Ianukovici din motive de securitate. Intalnirea cu liderii Opozitiei a avut insa loc.

10:50 – Unii sportivi ucraineni se retrag de la Olimpiada de Iarna de la Soci.

10:48 – Liderii Opozitiei ucrainene s-au intalnit cu sefii diplomatiei franceze, germane si poloneze.

10:45 – Opozitia se asteapta la un atac combinat, al politiei, huliganilor angajati de guvern si armatei.

10:42 – Opozitia cere, de pe scena din Piata, sa fie adus sange pentru transfuzii si alte ajutoare medicale.

sursa ziare.com

comentarii

de corso la 21 februarie 2014 - 14:07

atentie la comunisti ca prind gustu de sange!

de Horia Mărieș la 21 februarie 2014 - 19:44

Băieții ăștia din Ucraina ăstia merită tot respectul. Făceam comparație cu „revoluția” din 1989. Atunci BOR – Biserica Ortodoxă Româna și celelalte culte s-au ascuns în pivnițe, printre sticlele cu vin. N-am văzut un singur popă pe stradă atunci. Și eu chiar am fost în stradâ, eu nu vorbesc ca alții care au făcut „revolutia” la TV.

Am urmărit azi noapte live pe un post TV pe internet transmisie directă din piata centrala din Kiev. Toată noaptea popii ucraineni au ținut slujbe religioase, au cantat un fel de cantece religioase patriotice ca sa tina lumea treaza. Deci in Ucraina popii s-au implicat pe față. Nu ca la noi, unde toți popii ortodoxi și ceilalți au fost niște căcăcioși, mulți dintre ei niște informatori josnici ai fostei securități, povestind pe acolo ce le spuneai tu pe la spovedanie. Dacă erai suficient de imbecil ca să le spui ceva. Ptiui!

de vladuto la 21 februarie 2014 - 20:13

timisoara- tőkés laszlo.

de Horia Mărieș la 21 februarie 2014 - 20:41

De ăla să nu mai vorbim. Ăla a fost un besugó cu acte. Ín plus, s-a dovedit a fi orice, numai popă nu. Vezi cum s-a purtat ulterior cu soția și cu copii lui, și vezi de exemplu (doar) și chestia asta:

http://www.napocanews.ro/2010/04/sotia-lui-tokes-laszlo-confirma-sotul-ei-a-spart-in-1989-seiful-eparhiei-reformate-din-timisoara.html

de Horia Mărieș la 21 februarie 2014 - 21:38

@vladuto

Acest document nu l-am fabricat eu. Puteți să-l contestați? Puteți susține că este fals, că este o „lucrătură”.
Dar știți ceva? Pe mine acest document nici nu mă interesează. Tökés nu a fost singurul beszari din țara asta, care sub presiune, fiindcă n-avea nici fărâmă de demnitate, fiindcă era total lipsit de caracter, a semnat angajamente față de fosta Securitate. Să spunem in concluzie că a fost doar un om slab. Doar o cârpă. Dar modul in care s-a purtat, ca popă, în viața de familie, frizează până și aveturlâcurile popizdeilor descrise de Boccacio în „Decameronul”. Sau poate că tocmai de acolo le-a învățat, el fiind in principiu un om foarte citit. Ăsta, nu faptul că a fost informator al Securității, este motivul care mă face pe mine să afirm despre marele revoluționar popă de Timișoara ca este a leg aljasab tróger. Si rãmân cu această impresie artistică.

http://www.desteptati-va.ro/wp-content/uploads/2011/03/tinerama-angajament-tokes-securitatea-776×1024.jpg

de popa la 22 februarie 2014 - 00:16

acuma sint peste tot…
politica invatamint administratie….
si ce dolofani si chipesi….
(sint alaturi de popor)

de da asta ce i? la 22 februarie 2014 - 10:36

„”Secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Ştefania Duminică, şi-a plagiat lucrarea de dizertaţie, a stabilit vineri Comisia de Etică din cadrul Universităţii Bucureşti.””

de unde e la 22 februarie 2014 - 11:56

da lucrarea de diploma a viceprimarului careian keizer ludovic unde este?
cine stie pe unde a terminat liceul ca de facultate nu mai intrebam….
avem un vice primar cu studii sau fara?
ce studii are seful politiei locale pus de primar fara concurs in carei?

de Serg.Pavaloaie la 24 februarie 2014 - 22:57

Janukovics va avea soarta lui Ceausescu,daca nu fuge la Moscova.

de Bravo Ponta la 25 februarie 2014 - 09:07

¨Premierul Victor Ponta a demis, luni, trei demnitari, printre care şi pe Ştefania Duminică, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, dovedită că şi-a plagiat grosolan lucrarea de dizertaţie.¨

de jolticopypaste la 25 februarie 2014 - 11:03

ne largim clubul de plagiatori pana la cel mai inalt nivel guvernamental…..

de risu-plinsu la 25 februarie 2014 - 11:24

..plagiatoru demite plagiatoarea…
dottore,dottore dottore….

Lasati un comentariu