Poliţia Rutieră informează

• publicat la: 23 februarie 2014
Poliţia Rutieră informează

Polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Negrești Oaș l-au identificat pe R. Nicolae de 53 ani din comuna Vama, județul Satu Mare, pe str. I. Creangă din Negrești Oaș în timp ce conducea autoturismul marca Nissan, înmatriculat în Anglia. In urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acest autoturism nu are treptul de circulație pe teritoriul României.

Conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără drept de circulație pe teritoriul României.

De asemenea, a fost identificat în trafic B. Vasile 39 ani din comuna Urziceni, județul Satu Mare, pe str. Victoriei din Negrești Oaș, în timp ce conducea autoturismul marca Renault având o îmbibație alcoolică de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Or. Negrești Oaș unde i-au fost recoltate probe din sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Susnumitului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având o alcoolemie peste limita legală.           

 In cadrul activităților zilnice de supraveghere îndrumare si control a traficului rutier pe raza mun Carei, lucrătorii Biroului Rutier Carei, l-au identificat in trafic pe numitul A. Istvan, din  Pir, jud. Satu Mare, in timp ce conducea autoturismul marca VW,  fiind testat cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0.96 mg/l alcool in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Carei, unde i-a fost recoltată o proba de sânge , a doua proba fiind refuzata de către acesta.  Susnumitului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana cu o îmbibație alcoolica in sânge peste limita legala admisa”.

            În  data de 23.02.201, în jurul orelor 03.oo, a fost depistat în trafic de către  polițiștii Serviciului Rutier Satu Mare , pe podul Golescu din municipiul Satu Mare , N. Artur de 26 ani din Satu Mare, în timp ce conducea un  auto marca Fiat. In urma testarii cu aparatul etilotest a rezultat o concentratie alcoolica de 0.49 mg/l alcool pur in aerul expirat . S-au recoltat probe biologice de sange. Cercetarile continuă.

            In  data de 22.02.2014, în jurul orei 21.35, lucrătorii Secției de Poliție 8 Gherța Mică, au fost sesizați telefonic prin Serviciul Apeluri de Urgență 112, despre faptul că un tânăr de 18 ani din comuna Tarna Mare, sat. Valea Seacă, județul Satu Mare, a fost victima unei agresiuni fizice în fața unui  la bar din localitatea Valea Seacă.

             În urma verificărilor efectuate de către polițiști  s-a stabilit faptul că,  în urma unor discuții contradictorii avute cu numitul C. Dan de 21 ani din  Valea Seacă, acesta i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii în zona feței, fapt pentru care tănărul a fost transportat la Spitalul mun. Satu Mare pentru investigații medicale.

            Numitului C. Dan i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe iar în funcție de numărul zilelor necesare pentru vindecare se va face încadrarea juridică a faptei.

            In cadrul acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri în vederea diminuării riscului rutier şi impunerii respectării normelor rutiere, au fost aplicate 264  sancţiuni contravenţionale în valoare de 19.547 lei.                       

În vederea menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică, lucrătorii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare au aplicat  79  sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 21.320 lei.

 

Lasati un comentariu