Remedii naturiste împotriva tusei

• publicat la: 24 februarie 2014
Remedii naturiste împotriva tusei

Am câteva remedii naturiste impotriva tusei, ca să scapi repede de tusea care nu mai trece! Leacurile bunicii sunt la fel de eficiente cum erau si in copilăria ta si pentru a putea beneficia de toate aceste remedii naturiste impotriva tusei am căutat, si am găsit retetele originale.

Tusea este, de fapt, un simptom, nu o boală si este efectul unei agresiuni virale sau bateriene asupra mucoaselor. In fapt tusea este un mod de protectie reflex al cailor respiratorii. Impotriva tusei persistente se poate actiona pe căi naturale, foarte rapid. Bineinteles, este vorba in primul rand despre tusea rezultată in urma unor infectii ocazionale ale tractului respirator (raceala, gripa). Tusea cauzata de astm, boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC) sau de refluxul gastro-esofagian necesita un tratament mai complex, dar poate fi atenuata si cu ajutorul remediilor naturiste.

Regula spune că tusea care nu trece in cel mult zece zile, chiar dacă este o tuse productivă trebuie să te trimită la medic pentru a stabili cu precize cauza si a beneficia de un tratament corespunzător. In cele zece zile poti incerca insa toate aceste remedii naturiste impotriva tusei. De cele mai multe ori tusea o sa treaca.

Iata retetele pentru remedii naturiste impotriva tusei

Ceaiul de ceapă cu nuci

Ia o ceapă, spal-o si zdrobeste-o cu tot cu coajă. Pune-o apoi la fiert zece minute, in 300 ml de apă, impreuna cu miezul a 2-3 nuci, rupt in bucăţi. După ce se răceste acest decoct, indulceste-l cu miere de albine si bea din el de mai multe ori de-a lungul zilei.

Miere… condimentată

Mai simplu nu se poate! Când ai câte un acces de tuse, ia o lingurita de miere de albine peste care ai presarat putin turmeric sau piper alb. Tusea ti se va calma pe data.

Limonada caldă

Prepara o limonada, dar cu apa calduta, si indulceste-o cu aceeasi binefacatoare miere. Bea din acest lichid cat e cald, cu inghitituri mici, iar organismul va profita de infuzia de vitamina C pe care i-o oferi.

Inhalatii cu uleiuri esentiale

Intr-un vas cu apa fierbinte toarna cateva picaturi de ulei esential de cimbru, eucalipt, oregano, menta sau musetel. Pune-ti pe cap un prosop si inhaleaza, de la o distanta de 20 de cm, aburii eliberati de acest lichid. Trebuie sa verifici inainte daca nu ai reactii alergice la aceste plante.

Foarte eficiente in combaterea tusei sunt si ceaiul de ghimbir sau din seminte de in si sucul natural de struguri indulcit cu miere. De doua ori pe zi, maseaza-ti zona de la baza gatului (acea scobitura) in sensul acelor de ceasornic. Pentru masaj, poti folosi ulei de masline usor incalzit.

sursa femeia.ro

Lasati un comentariu