Sătmăreni pe podium la concursul de obiceiuri de munte de la Păltiniș

• publicat la: 3 februarie 2014
Sătmăreni pe podium la concursul de obiceiuri de munte de la Păltiniș

Iubitorii muzici folk și ai muntelui, s-au întrecut în 1 și 2 februarie, la Păltiniș, unde Clubul de Turism Montan „Amicii Munților” din Sibiu, a organizat cea de-a IX-a ediție a Festivalului de muzică folk și obiceiuri de munte „Clopul Turistului”. Probele deja consacrate au fost următoarele: cultural, fotografie montană, grafică, probă de prim ajutor, orientare sportivă pe trasee marcate din Munții Cindrel precum și alte surprize pregătite concurenților.

De asemenea, în cadrul probei culturale, fiecare club a fost provocat să susțină timp de 15 minute un program artistic cu tematică montană, ce cuprinde momente de muzică, teatru, dans, poezie.

La acest festival-concurs folk-istul sătmărean, George Negrea împreună cu membri clubului ,,Salamandra” și un grup de copii de la Centrul “DIANA” care au reprezentat județul Satu Mare au obținut mențiune III, luptându-se cu celelalte cluburi din județele: Sibiu, Timis, Baia Mare Bihor, etc. Deasemenea, sătmărenii au mai obținut locul I la proba de Prim ajutor, locul II la proba de “Orientare Montana”, locul II la proba “Sllide Show”, locul 3 la proba “Video” . Festivalul își propune conștientizarea și valorificarea patrimoniului natural al munților și promovarea culturii.

 sursa jurnaldesatumare.ro

Lasati un comentariu