Ucraineni în vizită la Satu Mare

• publicat la: 11 februarie 2014
Ucraineni în vizită la Satu Mare

În perioada 7-9 februarie, o delegație din Ucraina formată din directoarea școlii din Veleateno, Jana Mikitiuck, profesoara de istorie, Marina Trankanij, Miroslava Loika și proprietarii unei stațiuni de tratament cu ape termale, au fost într-o vizită la Satu Mare întălnindu-se cu sătmărenii care în urmă cu o lună,  au fost deasemenea într-o deplasare în Ucraina.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre buna colaborare între cele două țări, despre proiectele comune ce se vor derula în vara aceasta și anume tabăra de limba română, unde copiii din Ucraina vor avea posibilitatea să învețe. Din partea României, la întâlnirea cu delegația ucraineană au fost prezenți, Felician Pop, directorul Centrului de Creație, vicepreședinta Uniunii Ucrainenilor,  Liuba Horvat, primarul comunei Medieșu Aurit, Silviu Zetea, directorul adjunct al Bibliotecii Județene Satu Mare Robert Laszlo, folkistul George Negrea, Maria Macelaru, Marius Chiș și Marcel Ardelean.

Marius Chiș, Felician Pop și George Negrea, le-au oferit un superb moment artistic invitaților, cântând melodii celebre,  atât românești cât și ucrainene.

Despre această delegație, directoarea școlii din Veleateno, Jana Mikitiuk a declarat: “ Spunem cu mâna pe inimă că am petrecut câteva zile de mare împlinire sufletească, ne bucurăm că mereu prietenii noștri din România ne primesc cu mult drag, când suntem împreună, inimile noastre rezonează. “

Deasemenea, delagația din Ucraina a adus două torturi în formă de inimă, unul având imprimat tricolorul României iar celălalt steagul Ucrainei.

Relațiile Româno-Ucrainene se întăresc cu fiecare vizită și proiectele comune sunt din ce în ce mai numeroase.

sursa jurnaluldesatumare.ro

Lasati un comentariu