Vacanţa activă la Biblioteca Municipală Carei

• publicat la: 6 februarie 2014
Vacanţa activă la Biblioteca Municipală Carei

Concurența pe care calculatorul și internetul o fac lecturii de carte poate fi constructiv privită prin oferta alternativă a bibliotecilor, adresată cu precădere elevilor de vârstă mică sau preșcolarilor. Un astfel de exemplu este programul pe care Biblioteca Municipală Carei l-a pregătit elevilor în vacanța intersemestrială.

Alături de voluntara Erzsebet Portik, bibliotecarele  Nicoleta Latiș si  Emeșe Maurer au oferit zilnic participanților două ore de relaxare activă prin deprinderea tehnicilor origami, arta japoneză de a plia hârtia.

În primele două zile ale vacanței intersemestriale, participanții au confecționat prin tehnica origami un fluture și o broscuță 3D. Odată ce s-au familiarizat cu această artă, au fost provocați să evolueze spre obiecte mai elaborate.

Pentru aceasta trebuiau să plieze bucățele de hârtie astfel încât acestea să poată fi îmbinate în lebede aflate în diferite ipostaze sau rame foto în formă de inimioară pe care să le dăruiască mamelor cu prilejul Zilei Femeii ce va fi sărbătorită în 8 martie.

În pauzele dintre îndoituri și îmbinări ale bucățelelor de hârtie, cei care au dorit au avut posibilitatea de a răsfoi câte o carte din expoziția realizată cu scopul de stârni interesul pentru lectură a participanților la bibliovacanță.

Că Bibliovacanța intersemestrială a fost un succes, o demonstrează numărul mare de participanți. Zilnic, între orele 10-12, peste 20 de copii au participat la prima ediție a Bibliovacanței intersemestriale.

Imaginile ilustrează  în mod evident cele menţionate în articol pentru a nu da naştere la afirmatii precum ale primarului la ultima şedinţă de Consiliu Local,potrivit cărora această institutie ar fi lipsită de activitate.

Daniela Ciută

comentarii

de hau la 7 februarie 2014 - 12:49

…rupe ti hamuu…
Lauda de sine nu miroase bine…

de careian la 7 februarie 2014 - 13:13

pentru tulipani nu miroase deloc bine….
ca inafara de minciunelele lui eugen nu au cu ce sa iasa…decat cu balega cailor care se creesc in parcul central al orasului…..parfumul fara de care nu pot trai nascutii de la asuaj si ciumesti….
fiecare se lauda cu ce poate…..unii cu balegaru din centru …
si altii cu activitati reale si editare de carti….adevarate!

de auuu la 7 februarie 2014 - 13:41

..daia is atitia analfbeti..
studiaza maculatura..
iar altii o pazasc……

de gerula la 7 februarie 2014 - 13:44

decat hakeritul…mai bine maculatura….mare invidia fratika….

de kuki la 7 februarie 2014 - 14:35

Multumiti primasului ca va mai
plateste si ca va mai tine.

de Vic la 7 februarie 2014 - 15:01

Plateste din banii lui cumva? Sau numai activitatile de la castel trebuiesc recunoscute apreciate si platite? Mai ales cele udemeriste ca cele romanesti nu primesc nimic

de hau la 7 februarie 2014 - 15:06

primasului care are retinere din salar pentru datoriile de 5 ani de zile de miliarde pentru firmele sale falimentate???
e acel primas care si-a angajat ginerele la primarie si acum il tine in concediu de maternitate ca la ce salar i-a dat de incadrare ..suporta hartie..
acel primas care ia din banii orasului peste 400 de milioane pentru carti aduse din ungaria dar care nu plateste 2 lei pentru cartile despre oamenii locului si realizarile lor????
e acel primas care face fabricuta de mobila pentru baietasul lui proaspat absolvent iar careienii treebuie sa accepte plecarea tinerilor din lipsa de locuri de munca pentru ca la primarie se angajeaza numai neamurile si amicii tulipanilor?
sau e acel primas care are case de vacanta dar pe numele familiei ca el nu poate sa isi cumpere nici o amarrata de masina pe numele lui ca vine fiscul si o confisca asa ca praduieste banii fundatiei pentru promovarea turismului pe care cumpara de la bacau un renaul proaspat accidentat si reparat tot pe banii primariei desi il conduce numai familia kovacs!
e cumva primasul care face angajari pe contracte de colaborare platite cu peste 25 de milioane pe luna pt apropiati?
e ala care de frica careienilor isi pune tepe ascutite la gardul unde sta desi casa e fata in fata cu politia locala?
de cine ii este asa de frica si de ce daca este om bun?
nu e cel care se chefuieste cu tokos la selectul gal pana pica sub masa da intineriti de prestatoare????
cine nu stie de aventurile celor doi sobolani de la etajul doi acum ramas singur unul ca celalalt bate barurile din cancum mexico din america pe banii cui? si mai si pune pozele cu pieile atarnatoare pline de celulita ale casnicelor luate de bagaj…svabul nevorbitor de nemtesca a ajuns la valoarea sa adevarata pe facebuk cu consoarta care a lasat cardul plin pentru cooperantul attila pana la reintoarcere….sa va traiasca sobolanii…atat puteti atat aveti.

de gerula la 7 februarie 2014 - 15:49

Cine i invidios…..fratika????
Drept la tinta !

de auu la 7 februarie 2014 - 15:57

da stiu ca am nimerit la punctu sensibil…..fain primas aveti…cu retinere pe salar pt datorii..hi,hi,hi si mai e si presedinte la tulipanyi…mare valoare au tulipanii…hai ca sunteti buni…mereti si va plati datoriile si apoi mai tastaTI

Lasati un comentariu