Ambasadorul Ungariei primit la Prefectura Satu Mare

• publicat la: 6 martie 2014
Ambasadorul Ungariei primit la Prefectura Satu Mare

Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, a fost azi, 6 martie 2014, gazda delegaţiei ambasadei Ungariei la Bucureşti, formată din Excelenţa Sa ambasadorul Republicii Ungariei la Bucureşti, Zákonyi Botond, şi Pal Andras, diplomat în cadrul Ambasadei Ungariei, iar discuţiile s-au purtat într-o atmosferă cordială.

În cadrul discuţiilor s-a evidenţiat importanţa proiectelor transfrontaliere şi beneficiile acestora pentru comunitățile locale din ambele ţări.

Prefectul Eugeniu Avram i-a prezentat ambasadorului Ungariei proiectele pe care judeţul Satu Mare, în parteneriat cu judeţele vecine maghiare, le-a derulat prin accesarea de fonduri transfrontaliere, în cadrul programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România din perioada 2007-2013.

Discuţiile s-au axat în principal pe dezvoltarea relaţiilor româno-maghiare, aportul societăţilor comerciale cu capital maghiar la dezvoltarea economică a judeţului Satu Mare, impactul social al acestor investiţii şi dezvoltarea lor în continuare, buna convieţuire a populaţiei de pe teritoriul judeţului nostru fiind apreciată ca o convieţuire multiculturală şi aportul însemnat al comunităţii de etnie maghiară pentru dezvoltarea pe mai departe a judeţului nostru, aceasta constituind  o punte vie de legătură în dezvoltarea relaţiilor viitoare.

Prefectul a asigurat delegaţia maghiară despre faptul că există un interes major în continuarea relaţiilor de bună colaborare pe care judeţul Satu Mare le-a avut cu vecinii maghiari, în cadrul unor proiecte bine definite, manifestându-şi întreaga disponibilitate pentru această cooperare.

La finalul întâlnirii, prefectul Eugeniu Avram a mulţumit Excelenţei Sale ambasadorului Ungariei la Bucureşti pentru vizita efectuată în judeţul nostru, asigurându-l că va întreprinde toate demersurile pentru asigurarea condiţiilor dezvoltării relaţiilor economice, culturale şi de altă natură între judeţul nostru şi Ungaria.

Lasati un comentariu