„Apa miroase a urină. Aducem pentru gătit de unde putem”. Pericolul din centrul Careiului

• publicat la: 30 martie 2014
„Apa miroase a urină. Aducem pentru gătit de unde putem”. Pericolul din centrul Careiului

Un veritabil incubator de viruşi, având subsolul inundat  cu dejecţii provenite de la grupurile sanitare tronează  în centrul municipiului Carei. Acest focar de infecţie le oferă oamenilor un adăpost  dar şi cele mai mari şanse de a se îmbolnăvi de hepatită sau de alte afecţiuni grave. În anul de graţie  2014, într-o ţară care se pretinde europeană,  în inima unui oraş cu oameni civilizaţi, primăria Carei gospodăreşte un imobil  înspăimântător, LOCUIT  de peste 100 de persoane. 

Pentru cine doreşte să se complacă în mărunţişuri bulevardiere  şi tinde să vadă realităţile locale cu ochelari de cal, nu este recomandat acest articol.

Nu face parte din galeria de imagini frumoase şi  inocente pe care anumite instituţii şi persoane se înghesuie să le  prezinte în ultima perioadă de timp ca fiind unicele secvenţe ale  peisajului  urban. Speranţa  că poate trista realitate va fi percepută   în  mod idilic nu ţine decât la cei care nu sunt localnici şi  nu au posibilitatea unei  scurte  deplasări pentru a  constata cele relatate.

Imaginile ce vor însoţi relatările noastre nu sunt indicate celor slabi de înger sau celor simandicoşi. Ele şochează dar din păcate nu pe cine ar trebui şi anume pe cei responsabili, datorită cărora această situaţie se perpetuează de ani şi ani de zile. Şi despre care am scris şi acum 3 ani, adica în data de 15 martie 2011 (vezi aici), se pare fără  ca cineva să ia vreo măsură.

De atunci lucrurile s-au mai degradat, cum era şi firesc deşi a trecut şi campania pentru alegerile locale de pe urma căreia locatarii s-au ales doar cu promisiuni şi mici avantaje pecuniare specifice perioadei amintite. Actualul primar, Kovacs Eugen, care şi-a continuat mandatul din 2008, este la curent cu situaţia de aici.

„Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”

Urmare a demarării lucrărilor de reabilitare a Casei de Cultură de pe strada Iuliu Maniu, calea de acces  spre locuinţele  celor ce stau in imobilul fostului internat al Liceului Agro  a fost zidită. Intrarea se face acum dinspre centru, de pe Calea 1 Decembrie 1918, mai exact prin curtea din spatele sediului PSD.

La câţiva metri de singura arteră principală ce face parte din zona A, unde se investesc multe milioane pentru cosmetizări şi renovări, se află o clădire ce s-ar integra perfect în una din aşezările din Afganistan sau Siria de azi peste care a trecut războiul. „Un ghetou” cum îl numesc chiar locatarii.

Locatarii sunt persoane nevoiaşe,de toate etniile,mare parte  dintre ele fiind în posesia  unei pensii de stat . Pentru locuinţa ocupată, plătesc către Primăria Carei o  anumită sumă drept chirie dar şi utilităţile. Fiecare apartament are contor de curent şi apă. Majoritatea din ei sunt cu plata la zi a facturilor şi a chiriei chiar dacă de la 1 ianuarie 2014 aceasta s-a mărit de 2,5 ori, fără nici un anunţ prealabil sau o motivaţie.

Si ca în  orice comunitate , de orice etnie, există şi indivizi certaţi cu legile bunului simţ şi ale civilizaţiei.

Aceştia aruncă resturile menajere pe geam, în curtea ce imprejmuieşte blocul. Locul atrage astfel şobolanii care ating de multe ori dimensiuni impresionante.

Clădirea a ajuns intr-o avansată stare de degradare. Pe casa scărilor nu mai sunt geamuri ci doar găuri hidoase. Pe scări, pe paliere şi în locuinţe pute a MUCEGAI de-ţi taie respiraţia.

Deşi pare greu de crezut, în “incubatorul” de microbi locuiesc oameni. Copii care merg la şcoală, adulţi care au sau nu au un loc de muncă şi bătrâni.

Aparatul foto a atras locatarii care şi-au expus  păsurile acumulate de ani de zile.

“Nu ne ascultă nimeni  dacă vrem să  ne spunem problemele noastre. Audienţe la primărie nu se mai ţin de ani de zile. Nu vin primarii aici numai când este campanie  sau dacă vine Keizer spune să facem curat dar noi  trebuie să curăţăm după cei câţiva care aruncă mereu de sus? Noi nu avem restanţe la tot ce trebuie plătit. Au spus că daca nu ne convine să plecăm”

Vă sigur că veţi primi alte locuinţe dacă mă veţi vota şi acum” –aşa a spus in iunie 2012 primarul şi de atunci nu a mai venit pe la noi” ne spune o altă locatară.

„Am o rană la picior şi  nu se mai închide. Doctorul a zis că e  datorită condiţiilor în care locuim. E plin de MUCEGAI peste tot,chiar dacă zugrăvim tot apare mucegaiul. Să veniti să vedeti ce este in pivniţă unde colcăie şobolanii. Sau cum curge apa din tavan la baie. Eu plătesc totul la zi şi vă arăt şi chitanţele

Sunt cateva din afirmatiile inregistrate de noi la fata  locului.

O tânără de 2 2 de ani se plânge că nu poate să îşi reînoiască  buletinul din cauza „domnului de la primărie”  care se ocupă de spaţiile locative şi care nu vrea să îi prelungească contractul pe locuinţă. Mai grav este că femeia are un băieţel de 9 luni căruia nu i se poate face certificat de naştere din acest motiv.

Nu mai stim la cine să mergem ca să rezolve această situatie de nesuportat” se plânge  o pensionară care este ingrijit imbrăcată.

Sunt familii care au 10 copii si stau in aceste locuinte pline de mucegai. Unii dintre copii sunt  astmatici iar altii au  grad  mediu de handicap. O altă familie ne arată o locuinţă ingrijită, frumos gresiata si zugrăvită, dar  se plânge   oricat ar intretine locuinta tot  reapare mucegaiul.

.

„Apa miroase a urină.Aducem pentru gătit de unde putem” 

 Grupurile sanitare, cate unul pe fiecare etaj, sunt parcă imagini din filmele horror.

Aflate pe hol, în stânga scărilor, sunt veritabile incubatoare de viruşi. Din ţevi care străpung primejdios  tavanul curge incontinu apă. Dejecţiile tronează la tot pasul. E greu de suportat şi pentru un aparat foto!

usa baie

„Uitaţi acolo găurile de unde ies şobolanii şi se plimbă cum vor şi pe unde vor. Dacă nu suntem atenţi ne muşcă,  mai ales  pe copii!”

Fiecare din cei care au făcut cerc în jurul nostru în dorinţa de ne informa despre situaţia disperată  în care se află,afirmă că îşi aduc apă pentru gătit din alte părţi deoarece cea de la robinet….miroase a urină şi nu se poate folosi.

Explicaţii şi scuze se vor găsi  destule, dar dincolo de toate considerăm că sănătatea oamenilor şi peisajul urbanistic al Careiului nu ar fi avut de suferit dacă autorităţile locale ar fi pus la timp piciorul în prag, aşa încât să nu ajungem să scriem despre un asemenea subiect puturos într-un mileniu al civilizaţiei.

 Daniela   Ciută

comentarii

de Horia Mărieș la 30 martie 2014 - 05:38

E bine că se prezintă și astfel de aspecte, nu suntem noi chiar pudici, e bine să le cunoaștem. Câte astfel de „locuințe sociale” cum este cea de la fostul internat al liceului Agro mai sunt in centrul Careiului? Care sunt condițiile de viață in zona numită de multă vreme Dögtér? Primarul are ocazia să răspundă la aceste intrebări in emisiunea de azi de la prânz de la Radio Transilvania a doamnei Doina Măceșan. Ar putea răspunde și la íntrebarea de ce Primăria nu incearcă să acceseze fonduri europene pentru rezolvarea unor astfel de situații? Îi vom asculta cu foarte mare interes bâlbele, poate considera că intrebările i-au fost deja puse.

La Szarvas Fogadău bagă primarul 2 milioane de euroi din banii contribuabililor careieni ca să aibă marmură pe holuri și pe scări, ca să se simtă bine, ca să se simtă domn, ba chiar gróf, dar pe oamenii ăștia ii lasă să trăiască printre șobolani, dejectii și năpădiți de mucegai. Așa se comportă față de concetățenii care l-au ales în fruntea urbei marele „creștin”. Primarului îi trebuie Lovarda, sponsorizează sugativele Sf. Orba, chestuiește peste 40.000 de lei pe cărți despre grofi, îsi iartă prietenii tâmplari gateriști coșciugari de plata impozitelor, etc., etc. etc., dar pe oamenii care îi sunt chiriași îi ține in rahat. Mi se face scârbă. Nu atât de apa care miroase a urină, ci de cei care administrează spațiul locativ al primăriei și mai ales de primar.

de Fane Musca la 30 martie 2014 - 16:06

M-am socat de m-am rupt.
Aceste ‘ghetouri’ au acelasi rol ca si puscariile: sa le arate oamenilor corecti sa se fereasca sa nu ajunga asa.
Daca primaria o sa le ofere ‘conditii decente’, o sa comentati ca primarul strica banul public aiurea.

de Horia Mărieș la 30 martie 2014 - 17:57

@fane cel ca o muscă. Esti deștept de dai pe dinafară.

de Horia Mărieș la 30 martie 2014 - 19:40

@Fane Mușcatul de câinii cei turbati: Mai intreabă-i pe haverii tăi, pe Brem si pe Leitner, de ce se găsesc lovele pentru carași și crapi de deversat in balta Ianculestiului, în „helesteul orașului = „a város halastava”), dar nu se gasesc de loc pentru ca nevoiașilor ce locuiesc in „ghetou”, așa cum ii zici matale (vedea-te-aș locuind acolo!), să nu le miroasă apa a urină?

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.715610401793938.1073741840.225114760843507&type=3&uploaded=50

de viki la 30 martie 2014 - 19:47

noul administrator de la ianculesti apare in poza 8 da tot in umbra udmrului

de Fane Musca la 30 martie 2014 - 20:15

Dar mie acasa de ce nu imi miroase apa a urina ? Cumva pentru ca imi da Dl. Kovacs bani si lor nu le da ?
Daca un om nu foloseste hartie igienica, tot primarul e de vina ca omul pute ?

de Horia Mărieș la 30 martie 2014 - 20:45

Chestia cu mirositul apei a urină e un fel de a zice.
Cât nu îmi este mie de simpatic Mazăre, primarul Constanței, dar el măcar a rezolvat problema. Le-a facut apartamente sociale la nevoiași, la săraci, le-a inchiriat pe o chirie modestă, dar cel care nu plătește, cel care face mizerie, cel care steică, sau cel care face scandal, zboară imediat de acolo. N-o să credeti ce ordine si ce curațenie este acolo, și săracii sunt foarte mulțumiti că Mazăre le-a pus un acoperis deasupra capului, că au căldură, apă caldă, apă rece și liniste. Și sunt toți, majoritatea țigani, dar Mazăre se pare că i-a civilizat și odisciplinat.
Covaciul lui Fane Muscă de ce nu poate face la fel? Sau se jenează să viziteze locația ca să nu calce cumva in vre-un rahat?
Dar oare a călcat vre-odată pe acolo, sau el nu calcă decât prin Castel, ca grófii, iar in campanie electorală la nevoiași își trimite numai vicele?

de Antal la 30 martie 2014 - 20:58

stim ca musca umbla numai la rahat si poate ca tocmai de acolo vine si apoi aici scrie.
jeno nu poate sa se ocupe de lucruri serioase pentru ca nu este in stare decat datoriile sa face si familia a luat de la el de pe nume si casa si masina ca sa nu mai pierde iarasi pentru prost manager ce a fost pe unde a lucrat!
imi este rusine ca avem asa primar si ca vine chiar de la udmr unde au fost mai demult multi oameni invatati si acum au trebuit sa plece ca sa lasa loc la toti szelhamos!

de magdi la 30 martie 2014 - 21:00

dar DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA CE SPUNE?????
DAR PREFECTURA SI CONSILIUL JUDETEAN?

de ion cel mucalit la 30 martie 2014 - 22:21

Degeaba tot comentati ca Jeno este asa si pe dincolo.stiti unde este problema cea mai mare?????ca ungurii merg la vot dar romanii nu prea servesc pentru ca iese oricum ca si primar persoana propusa de UDMR.apoi daca maiine ar fi alegeri si s-ar propune din partea UDMR ultimul koldus ala iese.ca este hot sau excroc asta deja este treaba lui.baiul este ca ungurii sint foarte disciplinati din pdv.electoral iar romanii nu-

de ady la 30 martie 2014 - 22:54

@Ciuta @ Maries – mi-e lehamite de ceea ce vad pe ziarul asta, balacareala non stop. nu v-ati saturat ? se pare ca nu.
problema este cu locuitorii internatului, de ce nu isi fac curat? de ce arunca mizeria dupa bunul plac? de ce urineaza pe unde apuca? sincer, ar trebui sa puna mana, sa faca curat, nu sa se planga. de ce nu au strans jegul ei ? de ce nu au igienizat ei? de ce nu au avut grija ei? de ce nu puneti si voi asemenea intrebari ? de ce e de vina primaria daca oamenii… daca poti sa-i numesti asa… au lasat sa ajunga aici si acei locatari au contribuit la acel dezastru?
un sac de var este 11 lei, 1 l de clor e 2.6 lei… de ce stau cu gura cascata si nu fac ceva? nu le ajunge ajutorul social ? sau orele de munca in folosul comunitatii sunt grele si inumane si nu mai primesc bani? mda…… e mai buna vodca si kevertul.
sincer, mi-e lehamite de balacareala asta inutila. mi-e lehamite ca oamenii nu fac altceva decat sa arate cu degetul in loc sa se ocupe de problemele lor sau sa faca ceva constructiv…
si inca ceva, aceasta dorinta de a provoca „ura” si „raca” intre romani si maghiari, nu va face altceva decat sa intareasca udmr-ul. nu v-ati intrebat niciodata : de ce partidele romanesti pierd la carei? ganditi-va un pic, sau e deja prea mult, culoarea galbena si cea rosie v-a orbit deja… uneori imi pare rau ca m-am nascut careian.

de Horia Mărieș la 31 martie 2014 - 05:17

@de ady la 30 March 2014 – 22:54

Mie nu-mi pare rău și nici nu-mi va părea niciodată rău că m-am născut careian.
Și fiindcă m-am născut careian, pot fi uneori suficient de darnic și pot să dau dreptate și unuia ca matale.
Da domnule (doamnă), ai dreptate, și locatarii sunt de vină, ar trebui să pună mâna și să facă curat in propria lor ogradă. Mai bine zis, înainte de toate, locatarii n-ar prebui să facă mizerie in propria lor ogradă, Dar poate că oamenii n-au suficientă educatie, poate ca sunt neșcoliti, poate că nu conștientizează faptul că se poate trăi și altfel decât trăiesc acum, adică in cea mai neagră mizerie.
Și dacă este așa, aici trebuie să intervină restul lumii, in frunte cu cel care administreaza acele locuinte, deci in frunte primarul cel leneș și inconștient si cu oamenii lui (vrei să dau numele celor care ar trebuie să facă treaba asta? – pot da o grămadă de nume de functionari din primarie, care ar trebui să aibă un cuvânt de spus la acest subiect!!), apoi cu sanepidul, apoi cu biserica, apoi cu ONG-urile care se ocupa de problemele de asistență socială, etc.

In ce privește „lehamitea” matale, „bălăcărelă”, acuzele aduse in sensul că aș provoacă ura și râca între români si maghiari, apoi chestia aia aruncată in neant, doar, doar o să țină, cu culorile roșu și galben și alte măgării de genul ăsta, fii mătăluță bun(ă) si las-o mai moale, las-o mai lanngsam, nu devia/deturna discuția de la esența ei.

Dacă ai avea puțină minte și puțin bun simț – dar nu ai – ai observa, chiar și cu ochii inchiși, că „bălăcăreala” asta a mea nu are scopurile enunțate de dumneata ci evidențierea (mereu a) faptului că primarul ăla pe care matale il pupi in fundulețul lui cel mare și gras este un incompetent – pe toate planurile – și că trebuie, că a venit vremea să se care (asta, dacă nu-l faceți cumva europarlamentar in locul lui Tökés), să lase locul altuia – indiferent de ce etnie, dar care să fie mai bun gospodar, sá fie cu scaun la cap si să aibă bunul simț care este indispensabil unui adevărat careian. Tetszik erteni Ady fiam?

de cititor la 31 martie 2014 - 06:56

ca si chelul care isi pune mana in cap ai facut si tu ady…ka. va stie lumea ca pe calul breaza; ungurii cand au o problema o dau pe discriminare si minoritare….articolul nu scrie nici de romani si nici de maghiari ci de problemele din oras dar voi repede v-ati dat de gol din ce parte sunteti!
va curg balele de ura cand vorbiti de romani si copii vostri nu au voie sa vorbeasca si sa se inteleaga cu romani pentru ca asa sunt invatati inca de la gradinite.
presedintele de la udmr carei care este si primar a facut chiar cladire separata pentru gradinita maghiara ca nici macar sa nu intre in contact cu romanii.
daca sunteti asa nevonovati si ati vrut binele tuturor copiilor careieni de ce nu ati facut gradinita mixta la scoala 4???
asa mergeti cu vodka de care vorbestio mereu la rromi si doar la alegeri si nu le faceti buletine numai cand vin alegerile si atunci contra voturi.
daca se imbolnaveste copilul de 9 luni fara certificat cine il trateaza? pe voi nu va intereseaza decat cum sa furati mai mult ca fara banii de la stat sunteti senki si cu nimeni.
aia vi-i voua baiu ca puteti pierde banutu si nu ca se duc sau nu romanii la vot!

de Luca la 31 martie 2014 - 06:59

Se baj ady barat daca iti pare rau ca esti careian.Europa te asteapta ca doar sunteti mai civilizati nu?
Da ce faci in Europa fara bani? Ca acolo nu mere ca la primaria Carei unde firmele havere cu primaru sunt scutite de impozite sau primesc lucrari de miliarde si isi bat joc de calitate.

de gadjou la 31 martie 2014 - 11:15

asa stie sa multumeste jeno si lajcsi la cei care au votat pe ei!
lasa pe ei in mizerie si vine numai la alegeri cu biciul ca sa iesim!
pentru gelen si baubau si cine face szrvas fogado noua primerie ieste milioane de lei si pentru cei saraci numai sobolani primim dupa ce alegem la ei!!!!

de erwin la 31 martie 2014 - 15:23

bila neagra pt primaria carei!
un imobil bine intretinut si aproape nou a fost adus in acest stadiu de primarii presedinti de udmr!
este masura competentei lor! distrug ce e bun ca sa construiasca ceva de unde iese comisionu! doar la cioace le sta mintea!

de nedumerit la 31 martie 2014 - 18:45

Cine oare a cedat internatul ? Agro ul?
Cine sint cei din spatele usilor inchise?
Nu se poate publica? Sint cumva liberali?

de cristi la 31 martie 2014 - 19:14

da stiu ca aveti tupeu ;mari banditi sunteti; de tat rasu…..adica udmr conduce onor orasu si isi baga votantii pe doina si la agro si voi scoateti de vina liberalii.
hai ca v-ati dilit de tat!
sta beka pe la colturi la doina la alegeri cu hartia de 50 si ludovicu cu geza impart tainu pe la colorati i cazati la fostu internat agro si altii is de vina; ce va e asa de frica de liberali????
ati umblat sa scimbati presedintele de la liberali si ati dat chix si nu va mere cu domnu ciuta orice faceti!!!
omu nu e santajabil si nici dator ca primaru jeno cu retinere pe salar si fara casa si masina.a venit coldus in oras si tat asa trebe sa ramana ca nu poate sa isi treaca pe nume nici o amarita de casa sau masina pana nu plateste la stat datoriile.
mare pozna si fiscu asta cu tot udmru la guvernare ca nu poate spala fata primarului udemerist dator

de Matei la 31 martie 2014 - 19:27

Am citit ca primaria incaseaza bani de chirie pentru aceste apartamente.De ce nimeni din primarie nu raspunde pentru situatia de acolo?
Mai ramane sa ne puneti pe noi sa curatam peacolo sau sa faceti pelerinaj cu elevii pentru curatenie!
Cei care raspund de acel loc si nu isi fac treba cumse cuvine sa remedieze situatia iar primarii sa schimbe sefii care nu isi fac datoria daca vor sa ii credem ca au bune intentii.

de ardeleanu la 31 martie 2014 - 21:06

acum ca nu se mai taie copaci in municipiu se gaseste alt subiect de discutie , mare articol! mare ! sa vezi ca pana acuma nu s-a stiut de aceasta situatie ! este musai a lovi undeva, sa fie cititori !

de nino la 31 martie 2014 - 21:13

mare suparare pe lingai ca ies la iveala toate cele….la curatat cu voi ca tot sunteti asi la lins!!!
hai,alinierea si start la lins daca tot primiti ciresele!

de Miki la 31 martie 2014 - 21:16

„””sa vezi ca pana acuma nu s-a stiut de aceasta situatie ! este musai a lovi undeva, sa fie cititori !”””
apoi daca ati stiut de ce nu ati facut nimika?
daca se scrie adevarul inseamna ca lovesti pe cineva?

de Tepes la 1 aprilie 2014 - 07:48

As da foc la leprele alea…..
Cu aruncatorul de flacari
Cersit prostitutie droguri
Hotii tilharii
PPP doarme

de Ocean la 1 aprilie 2014 - 14:09

Chiar foc nu. Sa fie pusi sa munceasca, nu sa faca prostiile ce la fac.

de xerox la 1 aprilie 2014 - 14:32

doar cativa nu muncesc din cei peste 100 de locatari si din ce castiga sau din pensie isi platesc si chiria si apa si curentu asa cum este scris/
si is copii cu handicap care se duc la scoala la clasele speciale . ca si primaru jeno daca nu ajungea primar aici ajungea ca nici el nu avut nici un leu ca sa plateste nici telefonu si nici datoriile si poate ca acum deaia lasa pe ei acolo sa steie! dar daca tot le ia banii de chirie macar cineva sa zugraveasca si sa duca de acolo gunoiu asa cum se face pe strada doin draghe pentru fotbalist si tzighisok!

de emil la 1 aprilie 2014 - 19:07

Țepeș, ai trecut la Magyar Garda?

de lenuta la 1 aprilie 2014 - 21:59

ludovic keizer declara in publicatia de casa a primariei carei ca aceasta cladire este mereu intretinuta si ca toti locatarii sunt necivilizati.
este la fel cum am spune ca toti din primarie sunt ignoranti ca si el sau lipsiti de cel mai mic grad de cunostinte in vreun domeniu ce tine de cultura sau economie sau altele ca la cel al minciunilor si dezinformarii merita premiul intai cu cununita .la fotbal am vazut ce valoare are.
ce nu stie gagiul este ca acea cladire a fost renovata si apoi data la cativa oameni iar apoi beko&comp au adus masiv votantii udmrului pe care si el ii protejeaza mai ales pe cei de pe doina.
poate nu stie ca tocmai colegii lui de udmr au fost cei care au populat cu persoane necivilizate aceste cladiri functionale si bine intretinute la care se refera dar nu e pentru prima data cand nu stie ce vorbeste…la fel cum nu stie decat de menajul si menajera sa….
jalnic mod de a se scuza pentru situatia din aceasta cladire

de Horia Mărieș la 2 aprilie 2014 - 03:59

@lenuta la 1 April 2014

Așa este, a venit și replica. G de N-V este publicația de casă a Primăriei Carei și Ciprian Bâtea este autorul de casă al Primăriei Carei? N-am știut că publicația de casă a Primăriei (primarului) de Carei este și G de N-V, credeam că vreți să mă păcăliți de 1 aprilie, dar se pare că aveți dreptate, publicația de casă nu este numai N&V, este și G de N-V.

Astea fiind acum clar lămurite, este bine totuși că am mai aflat că situația de la fostul internat Agro de pe str. Iuliu Maniu se repetă sau s-a repetat și la clădirea de pe strada Doina, care, de asemenea, a fost funcţională şi bine pusă la punct de către englezi şi olandezi si că tot astfel de persoane au distrus şi căminul de nefamilişti al TRUM S.A.

Cu tot respectul pe care este muszaj să i-l port, eu unul nu pot fi de acord cu atitudinea pasivă a viceprimarul municipiului Carei, Ludovic Keizer care a declarat telefonic că „Nu putem face nimic că distrug totul”. Întotdeauna se poate face ceva, dacă nu se stă cu mâinile în sân. („Dacă vrei, poți” așa suna pe vremuri reclama pentru Adidas Torsion.)

In cazul in care s-au epuizat toate „eforturile administraţiei locale” legate de educarea locatarilor (chiriașilor) Primăriei in sensul unei conviețuiri civilizate, atunci există prevederile contractelor de inchiriere ce trebuie aplicate. Dacă distrugerile continuă, și chiriașii (locatarii) se dovedesc a fi întradevăr de rea credință, proprietarul (Primăria Carei) de ce nu cere evacuarea acestora prin instanță? Oare din motive de frică, din motive de teamă că ar putea pierde sprijinul electoral, că ar putea pierde voturi la următoarele confruntări electorale (ca de exemplu la cele care urmează pentru parlamentul european și pentru prezidențaile)?

Pe de altă parte, asanarea mizeriei care împute zona, care devine un focar evident de infecție, mai ales cu apropierea sezonului cald, trebuie să fie și asta rezolvată cumva. Mai mult ca sigur că Primăria are un contract cu firma locală de salubritate (BioFlorisal SRL Carei?). De ce nu-i trage de urechi primarul sau viceprimarul pe cei de la BioFlorisal fiindcă lasă mizeria să infecteze zona dacă Primăria are contract cu ei? O situație similară, copiată la indigo, are loc și la marginea orașului, pe un teren privat, la colțul format dintre străzile Danko Pista si Peleș. Și acel teren, care se învecinează cu casele locatarilor de pe str. Danko Pista a devenit un focar acut de infecție, fiindcă megieșii romi au făcut prqctic o groapă de gunoi din el. Oare Primăria Carei și BioFlorisal nu trebuie să ia nici o măsură, fiindcă, vorba viceprimarul municipiului Carei, Ludovic Keizer „Nu putem face nimic”? Eu unul cred că dacă și-ar pune puțin mintea la contribuție și dacă Primăria și BioFlorisal chiar ar dori să facă treabă, s-ar putea face ceva. Adică s-ar putea face igienizarea zonei, chiar dacă din cauza vecinilor romi ar trebui folosite buldozere.

de wikipedia la 2 aprilie 2014 - 08:01

cladirea internatului a fost impanzita cu rromici de catre fostii primari beko si mikovski.punct.

de vasile la 2 aprilie 2014 - 11:18

E suficient sa faci scroll si sa dai un search pentru cuvinte cheie. 14 cu „primaria” pana in acest moment. Doar ca nu e numai vina primariei ci si a oamenilor care ii marginalizeaza, lasandu-i fara nicio sansa de integrare in societate. Un cerc vicios care nu cred ca va lua sfarsit in cateva decenii de acum incolo.

Cred ca alaturi de Primarie, si majoritarii au o vina, alaturi de cei care locuiesc acolo – cu totii rezilienti la schimbare.

de diana la 2 aprilie 2014 - 13:43

aceste locuri nu trebuiesc aranjate si daramate si refacute altele deoarece sunt niste locuri infecte si degeaba ne consumam noi acele locuri asa vor ramne cum sunt ce e drept totu e POLITICA….NU MARKETING. DAR CE SA MAI VB NOI CE APA AVEM LA ROBINET CATEODATA NEAGRA CA SI CAFEAUA AR TREBUI SA SE REFACA SI SISTEMUL APA POTABILA CA CE E DREPT NU SE POATE CONSUMA TEVILE SUNT TARE VECHI SI RUGINITE AR FI SI AICI IMPORTANT CA SA VADA DOMNUL PRIMAR DACA SE POT PRIMI FONDURI PTR ASTA. EU SPER CA SE VA FACE ACEST SITEM SI VOM PUTEA CA SA CONSUMAM APA DE LA ROBINET.

de cetatean la 2 aprilie 2014 - 17:58

bekou si mikovski pro rromici ?
E o noutate…..

de focista la 2 aprilie 2014 - 20:41

luati exemplu de la kine si vedeti ce curat este la mine la ponyvas si deja nevasta a luat bilete la maldive pentru concediu si acolo mai multa apa este ca sa ne putem spala si pe noi si pe bani

de Muskotaly la 16 august 2014 - 01:29

Propoziția „Dacă n-au pâine, să mănânce cozonac!” a fost adesea atribuită Mariei-Antoaneta, pe când aceasta privea, pe 5 octombrie 1789, mulțimea de parizieni răsculați adunați sub ferestrele palatului de la Versailles. Cu toate acestea, nu există nici o dovadă în sprijinul acestei aserțiuni. Singura referire existentă se găsește în Cartea a VI-a din Partea I din Visările unui hoinar singuratic, opera autobiografică a lui Rousseau: Enfin je me rappelai le pis-aller d’une grande princesse à qui l’on disait que les paysans n’avaient pas de pain, et qui répondit : Qu’ils mangent de la brioche.„Îmi adusei aminte de răspunsul unei prințese care, când i se spusese că țăranii nu au pâine, a spus că pot să mănânce cozonac.” Nu există nici o rațiune documentară să se considere că „prințesa” din textul rousseauist este Maria-Antoaneta. Și totuși Maria-Antoaneta a murit pe ghilotină.
Propoziția „Dacă apa miroase a urină, să bea vin” a fost atribuită lui Eugen . Cu, toate acestea, nu existá nici o dovadă în sprijinul acestei aserțiuni. Nu avem de unde să știm ce se va întâmpla cu el.

http://vimeo.com/103530532

Raspunsuri

Lasati un comentariu